Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a poligámiáról? (Egy férfi több nő házassága. ) Ha elfogadott lenne a mai társadalomban, bevállalnátok?
Tudom, elsőre mindenkinek az a válasza, hogy nem, soha. Sokáig én is így gondoltam, aztán egy barátom (nem jártunk, csak barátság) kifejtette, hogy ő több feleséget szeretne, milyen kár, hogy tilos. Azt hittem, viccel, de rá kellett jönnöm, hogy halálosan komolyan gondolja. Azt mondja, egy férfi simán szerelmes lehet több nőbe is egyszerre, csak a mai társadalmi normák miatt ezt nem lehet felvállalni.
Elkezdtem kutatni a témában, rengeteg pasit megkérdeztem, mind azt mondta, hogy simán bevállalnák és igen, képesek lennének több nőt szeretni. Szerintük rengeteg előnye lenne: nem mindig ugyanannak a nőnek kell kielégítenie és szórakoztatnia a férfit, így kevesebb lenne a "jaj, drágám, fáj a fejem", kettő helyett három-négy ember között oszlanának meg a háztartással és a gyerekneveléssel kapcsolatos feladatok és akár még több gyerek is lehetne a családban, mint max 2-3, pénzügyileg is jobban megérné.
Úgy tudom, ez volt az eredeti felállás, az őskorban eleinte egy férfire jutott 2-4 nő. Azzal is egybevág a dolog, hogy a nő arra van genetikailag programozva, hogy egy férfihez ragaszkodjon, hogy legyen, aki segít az utódnevelésben, míg a férfi szét akarja szórni a magjait, hogy minél több utódja legyen (ez persze nem azt jelenti, hogy a férfi képtelen a hűségre, vagy hogy a nő képtelen a megcsalásra...)
Beszéltem is olyan nővel, akinek az apja két nővel házasodott, állítása szerint nagyon jó volt, a két nő imádta egymást, a férj is őket, ő pedig nagyon örült a két anyukának. Az illető egy jemeni származású izraeli nő volt, a Jemenben élő zsidó férfiak még ma is elvehetnek két nőt, a többi országban ez tilos. Ő egyébként egy teljesen normális életet élő nő, óvónő végzettséggel, tehát nem arról van szó, hogy félanalfabétán, beszorítva valami gettóba nem tudja, milyen egy normális család.
Én egyre inkább hajlok arra, hogy a poligámia nem is az ördögtől való, persze, nem tudom, hogy ha a párom egy nap odaállna elém, hogy vegyünk be egy harmadikat, akkor ios ilyen jól reagálnék-e, de elméletben nincs kifogásom ellene.
Egy témába vágó cikk:
Nem mennék bele ilyenbe, már az elgondolástól is hányinger fog el. De megpróbálom legyűrni és logikusan működni:
- "nem mindig ugyanannak a nőnek kell kielégítenie és szórakoztatnia a férfit" - Mióta KELL kielégíteni és szórakoztatni a férfit?! Mi vagyok én abban a kapcsolatban, hogy ez kötelesség? Az eszem megáll, lehet én vagyok lemaradva de egy kapcsolatban legalábbis itthon a felek egyenlőek. Nekem ugyan nem kötelességem szórakoztatni a párom ha én nem akarom.
- "kettő helyett három-négy ember között oszlanának meg a háztartással és a gyerekneveléssel kapcsolatos feladatok és akár még több gyerek is lehetne a családban, mint max 2-3, pénzügyileg is jobban megérné" meg a nagy büdös.... már ne is haragudj de jellemzően azokban az országokban ahol ez a modell működik a nők kitartottak, és a költségek nőnek is ha több ember van, honnan veszed hogy mind kenyérkereső lenne?
Engem pont nem érdekel mi volt az őskorban felőlem unikornis keresésre is lehet programozva a pasi, nem lehet mindig a genetikával takarózni. Attól elvileg még használhatja az eszét.
Őszintén szólva büszkébb is vagyok annál minthogy beálljak sorba a szerelemnél az amúgy is önző érzés, (nekem ne mondja senki, hogy nem fáj ha a szerelmünket mással látjuk). És elég megalázónak érzem az általad vázolt modellt egy pasi több nő, miért a nő nem ér annyit mint a pasi? Miért a pasi vágyai érnek többet? Miért nem fordítva?
A másik oldal pedig, hogy nem erre rendezkedtünk be a család a társadalmunk alapegysége, erre építkezünk, a törvényeink a gazdaságunk minden ehhez igazodik. Gondolj bele, egy válás most is min. 2-3 év ha nem közös megegyezéses szerinted egy ilyen mennyire bonyolítaná a vagyonjogi részt? A gyámhivatal teljes intézkedési lehetőségeit át kellene szabni, az adójogi vonatkozásról ne is beszéljünk (de most komolyan, apuka kapjon 6 gyerek után adókedvezményt 1. sz. anyuka meg 2 után mert neki annyi a saját, de persze keres mindre, ha keres). A családtagok számának ugrásának meg a fene se tudja milyen gazdasági következményei lennének, a Tb-re szintén. Az európai kultúrkörbe ez nem illik bele.
Nekem az a furcsa,hogy itt mindenki egy olyan ember bőrébe képzeli magát akinek 4 felesége van.
Egy országban ahol 10 millió ember él,abból durván a fele férfi,akkor lenne 1,25 millió pasi akinek van 4-4 felesége és lenne 3,75 millió aki pedig csak hivatásoshoz járhatna,mert nekik nem jut nő a sok egoista segg miatt!
Ez senkinek sem jut eszébe?
Egy férfinak nyilván hamarabb teteszik egy ilyen felállás, mint egy nőnek!
De! Anno, mikor az ex pasim mellett megismerkedtem a jelenlegi férjemmel és szerelmes lettem, az exemre nem tudtam ránézni. Az érintésétől felállt a hátamon a szőr, szexelni egyáltalán nem tudtam vele, mert a szívem már másé volt. Vagyis el sem tudnám képzelni, hogy két férfival tudnék házasságot kötni.
Feleségként, meg azért nem osztoznék, mert ahol sok nő van, ott sok az ármány, a pletyka, féltékenység , szarkeverés. Kizárt, hogy mosolyogva megbeszéljük, hogy na, a Jóska nem hozzám jött éjjel, csak nem nálad volt?? Stb.
Aztán ott a gyerekneveleés. Mondjuk adott több feleség, mindenk van gyerek. Apuka egyet kiszúr kedvencnek, szerinted a többi anya ezt hogy tolerálná?
Szóval lehet, hogy valaki tudna így élni, de én egész biztos, hogy nem!
1 férfi 2 feleség +6 nagyszülő, 4 gyerek mondjuk hogy a 2 nő a gyes alatt minimum 4 évet otthon van él egy fizúból, mondjuk hogy 2 nagyszülő a 6 ból leroban agyvérzés, kemó...
tehát 1 keresőre jutt 4 gyerek, 2 gyeses anyuka, 2 beteg idős... ezt még segélyekkel se lehet megoldani
legfeljebb az müködne hoigy 1 nőhöz tartozik 2 kereső férfi..
A férjem azt mondta erről , hogy ő bevállalná, de csak olyan formában , hogy én maradnék, mint feleség (szexuális és szórakozó partner, pár, kedves stb), egy feleséget tartana házimunkára, és két másikat pedig arra hogy elmenjen dolgozni.
Mi pedig csak egymással meg szórakozással törődhetnénk. De a többi feleségével nem feküdne le , és nem érintkezne semmilyen formában.
Az ok az, hogy a többivel nem feküdne le, hogy nem akar nemi betegségeket, viszont az óvszert utálja. Valamint inkább velem van, mint hogy dolgozzon. Bár egyébként szereti a munkáját, csak inkább lustálkodna:)
Ha már szex is kell, hogy legyen a dologban, akkor nem vállalná be a többnejűséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!