Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért nincs még egyenjogúság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nincs még egyenjogúság ismerkedésbe?

Figyelt kérdés

FÉRFI az aki kezdeményez, aki dönt, aki határozottabb, aki minden gondot megold, aki udvarol, aki küzd a nőért, aki meghívja a nőt az első randin, mert ő a FÉRFI.

Ha az élet más területén elkezdődött egy egyenjogúság, akkor itt miért nincs? szerintetek is igazságtalan ez a férfiakra nézve?

2016. jún. 10. 10:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
34%

10:

De nem érted? Az élet bizonyos területein egyenjogúságra törekszünk. Az élet más részein pedig arra, hogy a férfiaknak legyen nehezebb.

Tehát ebből mindent egybe vetve az fog következni, hogy összességében a férfiaknak lesz a nehezebb, mert vannak területek, ahol egyenjogúság van és vannak területek, ahol meg a nők vannak előnyben.

Mondok pár dolgot, amikben a férfiak hátrányban vannak az életben a szerelem/szex témakörén kívül:

-a hajléktalanok több mint 90%-a férfi

-a férfiak halnak előbb, mégis a nők mehetnek fiatalabb korban nyugdíjba, tehát a nők több időt tölthetnek nyugdíjban sokkal, dupla okok miatt

-a nehéz és/vagy veszélyes fizikai munkákat végzők több mint 90%-a férfi

-egy férfinak esélye sincs váláskor megkapni a gyereket, hacsak az anya nem súlyosan alkoholista, drogfüggő, elmebeteg vagy hasonlók

És tudjátok mi a legrosszabb? Hogy

férfiak előnyei: gonosz férfiak, akik összefogtak a nők ellen, változtatni kell rajta

férfiak hátrányai: az ő hibájuk, jó ez így ahogy van

nők előnyei: maguknak köszönhetik, jó ez így ahogy van

nők hátrányai: a férfiak hibája, változtatni kell rajta

Nagyon sokan így gondolkodnak sajnos.

2016. jún. 10. 12:08
 12/22 anonim ***** válasza:
8%
Előző vagyok. Amúgy a nőknél sikeres, az alapvető dolgaival (egzisztencia, emberi kapcsolatok, stb) rendben lévő fiatal férfi vagyok, szóval ne gyertek azzal, hogy egy nőgyűlölő lúzer vagyok. Imádom a nőket nagyon sok értelemben.
2016. jún. 10. 12:09
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Jaj mar.. nemek kozti egyenloseg alatt senki nem biologiai egyenloseget ert hanem jogit. Es egy no is siman leszolithatja a pasit, azzal a sraccal akivel most ismerkedunk ot is en szolitottam le, nincs ebbe semmi.
2016. jún. 10. 12:16
 14/22 anonim ***** válasza:

13:

A kivételek...

Azért 100-ból 97 pár, ahol a végén legalább szexuális kapcsolat lesz (ha nem is tartós), még mindig úgy ismerkedik meg, hogy a férfi kezdeményez.

2016. jún. 10. 12:35
 15/22 anonim ***** válasza:

Én azt vettem észre, hogy a férfiaknak nem igazán imponál az, ha a nők kezdeményeznek. Legtöbbjük inkább távolságtartó lesz utána, esetleg nyomulásnak veszi a dolgot, úgy érzi, hogy ráakaszkodik a nő azzal, hogy kezdeményez. Így a nők hamar megtanulják, hogy jobban járnak, ha nem ők kezdeményeznek, legalábbis nem nyíltan.

Ezek csak az én tapasztalataim persze, előfordulhat, hogy ti másképp látjátok.

2016. jún. 10. 13:29
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Minek legyen egyenjogúság az ismerkedésben?...engem valahogy vonz, ha udvarolnom kell a lánynak. Lehet, hogy 10-ből 8 elutasít, de azért az 1-2 lányért megéri, meg maga a "rituálé", hogy próbálom elhódítani. Vagy bejön neki vagy nem...sok szép lány van még a világon. Na persze ez nem függ össze azzal, ha látom nincs esélyem akkor is zaklatom és próbálom felszedni, hanem elég hamar észreveszem, ha esélytelen aztán továbbállok.
2016. jún. 10. 13:36
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Én 22 éves lányként annyit tudok válaszolni, hogy belém pl a környezetem - ha nem is direkt módon - "belém verte", hogy ha a nő kezdeményez, azzal csak elriasztja a pasit: k..vának fog tűnni, meg túl "tapadósnak", meg különben is elrontja a férfi játékát, hisz a pasikban benne van a vadászösztön, blablabla.

Tisztában vagyok vele, hogy ezek az állítások nem igazak minden férfira, DE én ebben a felfogásban nőttem fel, és elég nehéz "levetkőzni" ezeket a nézeteket.

Volt már, hogy láttam valahol egy szimpatikus srácot, tök szívesen elkezdtem volna vele beszélgetni, de eszembe jutottak ezek a dolgok, és annyiban hagytam, hogy úgyis csak lekoptatna.

Egyébként nem kell "küzdeni" a nőért. Ha a nő játssza a jégkirálynőt, és egy lépést se képes tenni a férfi felé, akkor megette a fene az egészet. Ha nem tetszik, akkor kell keresni olyan nőt, aki érdeklődő, és ő is tesz lépéseket feléd, még ha a legelső lépést tőled várja is, de utána működik a kölcsönösség.

2016. jún. 10. 13:51
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a korábbi válaszokat, lehet, hogy valaki írta.

De.

A mai "egyenjogúság" néven ismert jelenség az alapvetően szociális, társadalmi szintű dolog, jogi kérdés leginkább. Míg a párkeresés az egyének szintjén történik és biológiai kérdés, nem jogi. Igazságtalanság vagy sem, azt nem lehet törvénybe iktatni, hogy a nők az összes náluk kezdeményező férfival el kell menjenek randizni, és a férfiaknak az összes, szabadnak tűnő nőnél kezdeményezni kötelesek. A párkeresés nem igazságosságon, inkább rátermettségen alapul. A férfiak teljesen más dolgokat várnak el a nőktől, mint fordítva- legyen szó rövid vagy hosszú távú kapcsolatokról. És minthogy más az elvárás, a párkeresési stratégia is teljesen más és így a kezdeményezés, a randizás legeleje is teljesen másképp zajlik, mások a követelmények. Sok férfi nem díjazná, könnyelműnek, sőt mi több, KÖNNYŰNEK tart egy nőt, aki kezdeményezni merészel nála, merthogy nem kellett megdolgoznia érte. Szó se róla, szívesen megdugja, de tisztelni, becsülni nem fogja. És abból meg nem igazán lesz tartós párkapcsolat.

A nemek között csak jogilag lehet egyenjogúságot alkotni. Vannak biológiai és pszichológiai különbségek is. Attól még, hogy valaki szeretne valamit, nem biztos, hogy alkalmas is rá. Legyen szó munkáról, párkapcsolatról, vagy az élet bármely más területéről.

2016. jún. 10. 14:12
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Csak nálunk, rusnya férfiaknál nem fognak kezdeményezni a nők soha, de a jóképű, helyes pasikhoz nap mint nap odamegy több nő ismerkedést kezdeményezni vagy megkeresi és ráír neten keresztül.
2016. jún. 10. 14:24
 20/22 Sunshinedoll ***** válasza:
72%
Ha egy nőnek nem kellesz, inkább ne teperj érte. És hisztizni sem kell. Több évszázados privilégium van a s-gged alatt, ennyi csak elvárható tán tőled cserébe :D
2016. jún. 10. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!