Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A női egyenjogúság tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A női egyenjogúság tényleg csak a nőket érintő hátrányos dolgokról szól?

Figyelt kérdés

Nők is lehessenek vezetők, egyforma fizetés a nőknek férfiaknak ugyanabban a pozícióba stb stb, Tudom még nincs igazán egyenjogúság de a közdelem ezért megy. Viszont amiben esetleg a férfiak hátrányt szenvednek, ott már nincs egyenjogúság, mert jön a női tisztelet és egyéb duma. pl.: Férfi udvaroljon, nőnek így sokszor a sült galamb a szájába repül a nőknek. Férfi engedje előre mindig a nőt stb.

Mikor Szilárd tiltakozott hogy a nők is fizessenek vagy a férfiaknak is legyen ingyenes a belépő egyes szórakozóhelyeken, akkor ment a felháborodás, hogy milyen tiszteletlen a nőkkel ez a fiú stb..

2016. márc. 11. 21:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
ez így sarkítás, de az igaz hogy az előnyeik ellen nem történt egyenlőség kiharcolás.
2016. márc. 11. 21:24
 2/12 anonim ***** válasza:
30%

Én biztos vagyok benne hogy elég komoly gondok lesznek még ebből a femináciskodásból a későbbiekben. Sokaknak szinte minden tekintetben sikerült már átesni annak a bizonyos lónak túloldalára eddig is, pedig igazán még be sem indult ez a dolog. Figyeljétek csak meg mit hoz majd a következő 10-20 év...

Ja és becsüljétek meg majd nagyon azokat a nőket akiket nem visz magával az ár!

2016. márc. 11. 21:45
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem járok olyan helyekre, ahol a nőknek ingyenes a belépés. Egyébként ez eléggé összetett dolog. Elsősorban azért indult, hogy ne legyenek a nők elnyomva, aztán idővel ez azért kiegészült mással, hozta magával, hogy foglalkozni kell a családon belüli erőszakkal, mert létező jelenség, csak mindenki hallgatott róla (és most is túl sokan), illetve mára a mi kultúránkban már nem kizárólag a nők mellett zajlik küzdelem, hanem általánosságban az elnyomás ellen. No meg vannak azért a világnak olyan térségei, ahol még nagyon gyerekcipőben járnak ezen a téren.
2016. márc. 11. 21:54
 4/12 anonim ***** válasza:
62%

Valahogy a nagycégek kiscégekkel szembeni elnyomása nincs napirenden.

Ahogy a munkátatók elnyomásai ellen sem lázadoznak. Mikor maadjál csak túlórán ingyen meg ilyenek.

2016. márc. 11. 21:56
 5/12 VirágésBence ***** válasza:
48%
Szerintem egyszerűen nem alakult ki olyan tudat, hogy a férfiak elnyomásban élnének, történelmi múltja sincs, tehát senki nem törődik vele, egyébként szerintem egyáltalán nincsenek elnyomva a férfiak sem, a nőket tisztelni kell, a k_rvkat baszhatod, aztán ennyi, a férfi az erősebb nem, ők kezdeményeznek, azért a nőknek sem egyszerű, ott van a sok kanos állat akik egyszerűen vagy szöveget érteni nem tudnak vagy a felfogásukkal van a baj, de a "van barátom", "bocs most nem", "légyszíves ne írogass" valahogy teljesen elkerüli a figyelmüket.
2016. márc. 11. 22:14
 6/12 anonim ***** válasza:
95%

Gyerekek, az egyenjogúságnak semmi köze az udvariassághoz.

Előreengedni valakit az ajtóban vagy átadni a helyet, ez szimpla neveltetés. Vagy az idősebbnek nem adod át a helyed mert ő egyenrangú veled?

Az egyenjogúság pedig nem törli el a nemi különbözőségeket.

Az udvarlással pl mi a baj? Mit szeretnél mi legyen? Illetve a sült galamb senki szájába nem repül. Különben sem párkeresésből áll az élet, hogy a nők e téren fennálló előnyét minden vitát eldöntő érvként használhassák sokan. Egyszerűen nem értem. A nők többsége dolgozik. Párkapcsolatban ugyanúgy fizet mint a párja a randikon is szokás felezni a számlát. Virágot adni nem kötelező. Nem értem mi a kérdés. Persze, hogy van olyan aki a maga előnyére használ egy adott társadalmi eszmét vagy szokást. De ezt általánosnak venni...

2016. márc. 11. 22:26
 7/12 anonim ***** válasza:
72%

Pont most megy valamelyik északi országban (svédeknél, vagy finneknél?) a férfiak jogi abortuszáról vita. Pont a férfiak egyenjogúsága miatt. Ott a 18. hétig dönthet úgy az anya, hogy nem szeretne anyává válni és abortuszt végeztet el magán. A férfinak is meg szeretnék adni azt a jogot, hogy ugyaneddig az időpontig eldönthessék, apák szeretnének-e lenni, ha nemmel döntenek és kitöltenek egy papírt, semmit nem lehet rajtuk számon kérni a későbbiekben, ha az anya megtartja a gyereket, de ebben az esetben jogot sem formálhatnak a gyerekre, vagy láthatásra.

A bulizós dolog jogos, az ajtóban előreengedésen nem tudom, mit kell kiakadni. :D Ez olyan, mint az asztali etikett, társadalmi szokás kérdése.

A kérdésre válaszolva: a női egyenjogúság a nőket érintő kérdésekkel foglalkozik. A férfi egyenjogúsággal is foglalkoznak szervezetek és társadalmi irányzatok, azok pedig csak a férfiakra koncentrálnak.

Azért azt a legtöbben látjuk, hogy nőnek lenni ma is nagyobb szívás, mint férfinak. Túlzásokba esni nem kell, de az egyenjogúságért érdemes harcolni.

2016. márc. 11. 22:43
 8/12 anonim ***** válasza:
91%
Azért a többire is válaszolok: a sült galambról annyit, hogy általános társadalmi elvárás, hogy egy nő maximum finom jelzéseket tehet, de nem kezdeményezhet, így igen: várjuk a sült galambot és próbálunk nem túl rámenősnek tűnni. Ha megtetszik valaki, nem mehetek csak úgy oda elkérni a számát, vagy nem hívhatom el teázni. Mert akkor furán néznek rám és el is basztam az esélyem. Helyette várhatok hónapokat, alakíthatom úgy a dolgokat, hogy talán észrevesz és eszébe jut randira hívni. Rohadt idegesítő ám, hogy nem vásárló vagy, hanem várod a pultra kirakott húsként, hogy majd a férfiak válogatnak és max eldöntöd, hogy tetszik-e a dolog, de nem te irányítod a dolgokat.
2016. márc. 11. 22:48
 9/12 anonim ***** válasza:
95%

Hát ha már egyszer "női" egyenjogúság...

Igazából rengeteg női-férfi probléma függ össze, így ha segítjük az egyik oldalt, akkor a másik helyzete is javulni fog.

A hagyományos felállás ugye az, hogy a férfi a határozott, erős vezető, a nő pedig behódol neki. Ez természetesen azzal jár, hogy a férfiak irányítják a kapcsolat menetét, ők küzdenek a nőért, idővel ők kérik meg a nő kezét, ha úgy döntöttek, hogy eljött az ideje, úgy általában ő szavuk a mérvadó, és természetes, hogy a házasságban a nő felveszi a nevüket, stb...

Minél inkább visszaszorul ez a "férfi a vezér" sztereotípia, annál elfogadottabb lesz, hogy a nő nagyobb szerepet vegyen ki a kapcsolat irányításában, azaz egyre több felelősség kerül le a férfiak válláról. Mára már legalább az kezd kimenni a divatból, hogy randikon automatikusan a férfinak kell fizetnie, ami annak a jele, hogy a dolgok igenis változnak.

Másik elterjedt képzet, hogy a nő gyenge, ő sírhat, és a férfinak kell őt támogatnia, mint egy erős kőszikla. Ezzel több gond is van:

1, az érzelmek megélése és kimutatása nőies

2, már-már társadalmi stigma van azokon a férfiakon, akiknek bármilyen "nőies" tulajdonsága van

3, az érzelemkimutatás a gyengeség jele, márpedig egy erős ember soha nem mutatja ki a gyengeségét.

A női egyenjogúságért küzdők azt akarják, hogy ahelyett, hogy lenéznék a nőies(nek kikiáltott) tulajdonságokat, inkább fogadják el azokat, és haljon ki a köztudatból, hogy gyenge az, aki felvállalja az érzelmeit. Legyen az nő, vagy férfi.

Nem csoda, hogy számottevően több öngyilkosságot követnek el a férfiak, mint a nők, hiszen gyakorlatilag senki sem tanítja őket arra, hogy hogy birkózzanak meg a szomorúsággal és a fájdalommal. Így már látható, hogy a férfiaknak is hasznos lenne, ha eltűnne ez a nő = érzelmes = gyenge berögzülés.

Amúgy még régebben olvastam egy cikket, ami a svéd nőkről szólt, amiben a újságíró azon viccelődött, hogy az ottani nők olyan feministák, hogy jóformán kikérik maguknak ha kinyitják előttük az ajtót, szóval nem olyan biztos, hogy a nők örökké ragaszkodni fognak ezekhez a lovagias gesztusokhoz. (Gondolom a cikk túlzott, de van valóságalapja) Én pl egyáltalán nem igénylem, hogy engedjenek előre, és azt sem, hogy ingyen mehessek szórakozni, és tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Tényleg elég gáz volt, amikor sokan tiltakozni kezdtek Szilárd javaslata ellen, de ez nem a az egyenjogúság, hanem a pozitív diszkrimináció nevében történt.

Egyébként vannak férfijogi mozgalmak is, amik (amikor nem éppen a nőjogi mozgalmakat próbálják fúrni) sokkal jobban meg tudják fogalmazni a férfiak problémáit, szóval nem értem, hogy miért olyan fontos, hogy a férfibajokkal is a kifejezetten nőkért létező mozgalmak törődjenek...

2016. márc. 11. 23:01
 10/12 anonim ***** válasza:
19%
Már többletjogokról sokkal inkább.
2016. márc. 11. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!