Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Komolyan, most már ott tartunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Komolyan, most már ott tartunk, hogy akinek van BÁRMILYEN elvárása a másik féllel szemben (ami nem a: legyen foga és 4 végtagja jellegű), az már buta és érzéketlen, felszínes?

Figyelt kérdés

Az itteni kérdés-válaszokon csodálkozom.

Azt én értem, hogy fáj a mellőzöttebb feleknek, ha nem őket választják, de azért konkrétan butának vagy érzéketlennek nevezni valakit, mert nem áll össze mindenkivel csak mert... mert megsajnálja vagy mert "mindenkinek joga van hozzá", az szerintem kicsit erős.

Személy szerint én nem akarnék valakivel együtt lenni, aki "lejjebb adta az elvárásait", és így jött össze velem, mint ahogyan én sem aláznék meg senkit azzal, hogy úgy randizunk, hogy előre tudom, ennek semmi értelme, mert nem felel meg bizonyos elvárásaimnak.

Az meg, hogy sokaknak irreális elvárásaik vannak... Értem, hogy néha érthetetlen meg sok, meg minden, de vannak így is, akik megfelelnek a legtöbbeknek, szerintem ha lehet, akkor senki ne is érje be kevesebbel, mint amit megszerezhet.

Én már sokszor megalkudtam, azért mondom ezt. Volt már, hogy esélyt adtam valakinek, aki ránézésre nem tetszett, aki alacsonyabb volt nálam, akinek még érettségije sem volt, szóval volt itt részemről a korábbiakban egy csomó olyan helyzet, amiben úgy voltam vele, hogy az elvárásaim rosszak, adjunk esélyt az "igaz szerelemnek". De a vége mindig az lett, hogy vagy én, vagy a másik, de valaki biztosan sérült.

Szóval, komolyan buta és érzéketlen az, akinek vannak elvárásai, ami esetleg kicsit több az "alap"-nak számító legyen munkája, mosson fogat legalább naponta egyszer és ne pofozzon fel minden kérdésemért jellegűeken túl? Mert mostanság kezdem azt érezni, hogy bárki, aki ennél többet vár el a másiktól (és saját magától, megjegyzem), az máris le van köpködve itt, hogy hogy nem szégyelli össze magát.

És igen, nyilvánvalóan fontos, hogy a másik fél mit ad bele a kapcsolatba, ez természetes, az elvárások oda-vissza működnek (és nem szándékozom a nemek közti harcot sem tovább szítani, őszintén értetlenkedek csak).

Azt meg nagyon erősen kétlem, hogy manapság Magyarországon, ahol az országos átlagfizu 150 nettó, ott csak a milliárdosoknak juthatna jó nő, illetve abban is kételkedem, látva a saját szememmel a párban mászkáló emberek magas arányát, hogy csak a legdögösebb cicusoknak akadna jó pasi (aki egyéb esetben csak a szexre utazna... persze...).

2016. jún. 6. 15:58
 1/3 anonim ***** válasza:
81%
Normális embereknél ez nem így van, de itt van néhány különösen szerencsétlen és gyengeelméjű egyed, aki minden egyes kérdést letámad és fossa a hülyeségét alá. Ezért aztán úgy tűnik, hogy ez az többség véleménye. Tudod, mint mikor mondjuk 1000 ember álldogál valahol és akkor 20 darab hangosan üvölt és tiltakozik, meg mutogatja a seggét, akkor is úgy tűnik, hogy milyen sokan vannak, és mennyire fel vannak háborodva és hogy tiltakozik mindenki, ha a kamerát nem a 980 maradékra irányítjuk, akik meg csak csendes megdöbbenéssel figyelik a 20 barmot.
2016. jún. 6. 16:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem azzal van baj, hogy van, akiknek konkrét elvárásaik vannak, hanem inkább az, hogy mostanában egyre több olyan ember van, akiknek irreálisak az elvárásaik.

Itt egy példa: Anno. volt itt egy kérdés, ahol egy teltebb lány panaszkodott, hogy neki nincsen szerencséje a párkapcsolatokban, nem talál magának olyan párt, amilyet szeretne. Nagyobb elvárásai voltak szerintem, mint amilyennek lennie kellett volna és természetesen jöttek a "mindenkinek joga van olyan párt keresnie, amilyet szeretne" jellegű válaszok, csak éppen senki sem mondta, hogy hozzá hasonló srácoknál nagyobb szerencsével járna. Amire ezzel ki akarok lyukadni az az, hogy van egy jó pár olyan ember, akik az irreális elvárásaik miatt inkább futnak egy olyan busz után, ami nem veszi fel őket és mindenki mást, aki közeledik feléjük, azokat ellöknek maguktól. Nem mondom, hogy mindenki ilyen, de azért vannak ilyenek, az ilyen viselkedést milyen jelzővel tudnád illetni ha nem a "butával"?

2016. jún. 6. 16:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Senki nem buta, érzéketlen és felszínes, ha vannak elvárásai. Minden ember olyannal szeretne összejönni aki külsőleg tetszik neki, ezáltal vonzódnak egymáshoz, és még a személyiségük is összepasszol, belsőleg is minden oké.

Lehetnek egy embernek irreális elvárásai, de akkor azt is tudnia kell, hogy esélyes, hogy egyedül fog elhalálozni, és a macskái fogják rágcsálni a hulláját. Emellett szíve joga válogatni egy mondjuk tudatlan, duci csajnak, aki egy audis izomtibort szeretne magának. Vagy egy vézna pattanásos srácnak aki plasztik cicáról álmodik. Nem valószínű, hogy megszerzi, de ha akar akkor várjon rá nyugodtan. Ahogy bárki más is nyugodtan várhat olyan vonatra ami valószínűleg nem áll meg. Az álmodozás és a várakozás ingyen van.

Én az anyagias elvárásoknál tudok nagyon kiakadni, ha valakinek olyan elvárásai vannak a másikkal szemben (gazdagság, saját lakás, autó, ) amit ő maga nem tud felmutatni. Valamint a sznob elvárások pl diploma. Egy diplomától még senki nem lesz intelligens, nem ezen múlik, szóval teljesen felesleges ilyesmit elvárni. De hát ha valakinek ez a legnagyobb problémája, akkor legyen ez. Ehhez is joga van bárkinek.

A külsőségekben pedig nem nagyon látok középutat. Az ízlése mindenkinek más, és ha ránézel egy emberre, az vagy tetszik, vagy nem tetszik. Sajnos ez van. Szánalmas és igénytelen az aki olyannal jön össze akihez valójában nem vonzódik, csak hogy ne legyen egyedül. Ezzel a másik ártatlan embert alázza meg, és saját magát is.

Egyszerűen értelmetlen olyannal kapcsolatot kezdeni akihez nem tudsz vonzódni, mert anélkül esélytelen hosszútávon a dolog. Senkit nem látunk szépnek/helyesnek csak mert kedves, aranyos, jószívű és még humora is van.

Lehet hazudozni össze-vissza, hogy csak a belső a fontos, de ez csak álszent duma, semmi több. Én soha nem vetemednék arra, hogy ilyet írjak, vagy mondjak, mert ez nem igaz. Elég magasak az elvárásaim a férfiakat illetően, csak épp nem az itt gyakorin sokat hangoztatott formában. (nem a gazdag izmos kockás hasú szőke herceg kellett soha) Nekem más dolgok fontosak. Külső és belső egyaránt, plusz egy rakat más dolog is, ami másnak talán eszébe sem jutna de nekem fontos volt párválasztásnál.

Egy jó kapcsolathoz a külső és a belső vonzalom is kell. Ha valamelyik hiányzik, akkor halálra van ítélve a dolog. Ez nem felszínesség. Ez természetes dolog.

2016. jún. 7. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!