Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most az komoly, hogy az összes nőnél a manboob az első számú kizáró ok?

Figyelt kérdés

173 centire vagyok 74 kiló. Ebből elenyésző százalék izom, de ez különösebben nem izgatna alapból. A számok alapján brutálisan messze vagyok a kórosan elhízottól (ami azt illeti, BMI alapján nemhogy elhízottnak nem számítok, de még enyhén túlsúlyosnak sem). Mégis aránytalanul nagyok a melleim. Eddig ~10 kilót fogytam, és egy centivel se lett kisebb az átmérőm, tehát nagyon nagy eséllyel kóros elváltozásról van szó; a hormonzavaros elméletemet megerősíteni látszik az a tény is, hogy nevetségesen kicsik és nőiesek az ujjaim is. Csakhogy a hormonos móka már jó 5-6 éve lezajlott, tehát nem túl széleskörű biológiai ismereteim alapján ez már nem is fog változni.

Na most ehhez kapcsolódóan olvasgatom itt a kérdésekre adott válaszokat, és minden nő olyasmiket ír, hogy "nem baj, ha van rajta egy kis felesleg, csak a zsírmellet kerüljük, azt nem bírom". Ezek szerint tényleg ennyire esélytelen vagyok ezért? Mondjuk nekem is van komplexusom ennek hála, de ami ellen nem lehet tenni, az ellen nem lehet tenni - mindazonáltal én azt gondoltam, hogy vannak az érett, felnőtt emberek annyira elnézőek, hogy nem ezért szórnak ki már kapásból. Ehhez képest most ott tartok, hogy még vicc kategóriájú, kéthetes tinikapcsolatom se volt még soha, igen nagy valószínűséggel a betegségem (?) miatt. 23F

2016. ápr. 30. 12:58
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Az étrended neked kell összeállítani úgy h kiszámolod a makrotápanyag szükségleted első körben. Makrotápanyagok: fehérje, szénhidrát, zsír

Fehérje legyen 2-2,5 gramm/ttkg körül - ezt tetszőlegesen viheted be csirke/pulykamellből, esetleg filézett, bőr nélküli csirke felsőcomb, sovány marhahús, zsírszegény túró, szintén zsírszegény trappista/mozarella sajt, tojás, tonhal, fehérje turmix stb. A lényeg, hogy meglegyen a mennyiség ezekből.

A szénhidrát keményebb téma - kerülni kell a túl gyorsan felszívódó forrásokat tehát fehér kenyér, bármilyen fehér búzalisztből készült étel OFF, minden hozzáadott cukor off. Ami mehet: teljes kiőrlésű lisztből készült tészta, kenyér, durumtészta, rizs (lehetőleg barna), rozsos abonett, zabpehely, zablisztes dolgok, s olajos magvak, de ezek nagyon moderált mennyiségben

+ persze a zöldségek (legelőnyösebbek neked: cukkini, padlizsán, paradicsom, hagyma, brokkoli, sárgarépa, cékla, mindenféle saláta, káposzta etc.), gyümölcsök moderált mennyiségben

a szénhidrát bevitel legyen első körben 1,5 gramm/ttkg körül, ha nem fogysz akkor viheted lejjebb.

A telített zsírok mennyiségét minimálisra kell csökkenteni (kiv.: kókuszzsír). Sütéshez, főzéshez kókuszzsír tökéletes, salátákra, zöldségekre pedig mehet olívaolaj vagy lenmagolaj.

Ezeknek a feltételeknek sok ízletes étel megfelel, kreativitásodra van bízva, csak annyi a lényeg, h meglegyen a kellő mennyiségű tápanyag.

fontos, hogy szedj vitamint is és esetleg halolaj kapszula is mehet.

ha ezeket betartod + hajlandó vagy edzeni - nem is muszáj teremben, lehet egy bizonyos szintig fejlődni saját testsúllyal is + ugye aerob edzés is kell, amire a bringa tökéletes - törvényszerű h előbb vagy utóbb jobban fogsz kinézni és sok egészségügyi probléma eltűnhet v. legalább moderálódhat.

Olvasgasd a buildert, tényleg sok recept van meg nemcsak ott hanem sok oldal van ahol diétás finomságok receptötleteit teszik közzé..

2016. máj. 4. 22:33
 22/23 A kérdező kommentje:

@Karma Police

Köszönöm a részletes leírást! Nem tűnik ehetetlennek ebből semmi, csak sajnos ez bizony egy nagyon nem változatos lista, gyakorlatilag ~20 alapanyagra van korlátozva az egész étrend. Egy próbát megér, de nem garantálom, hogy én ezt egy hétnél tovább bírom majd - főleg úgy, hogy a zöldségeket leszámítva ezeknek egy jó része irgalmatlanul drága. Kérdés: mi a baj a gyorsan felszívódó szénhidrátokkal? Mindenütt írják, de indokot sehol se találtam, mindezt úgy, hogy az európai emberek 99%-a eszik fehér kenyeret, mégsincs semmi bajuk.

2016. máj. 8. 12:24
 23/23 anonim ***** válasza:
De van bajuk. Izulinrezisztencia, 2-es típusú cukorbetegség, elhízás, hormonzavarok. Elég 'népszerű' civilizációs betegségek, és a helytelen étkezésre vezethetők vissza sajnos.
2016. máj. 8. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!