Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért furcsa a környezetemnek, hogy társra vágyom?
Volt egy 5 éves kapcsolatom, 22 évesen.
Mindent megtettem értünk, még is vége lett, valószínűleg emiatt. Most nem találja a helyét, nem csoda, azt hitte minden férfi olyan, mint én. Így fél év után, hogy kimondtam a boldogító takarodj szót, tényleg jobban érzem magam. Egy nagy rózsaszín köd volt előttem. Soha nem gondoltam volna, hogy így kell beszélnem róla, de valójában egy pénzfejő, undorító, semmirekellő, abszolút figyelmetlen(!), akivel még csak tervezni sem lehetett semmit. És örülök, hogy megszabadultam tőle. Sajnálom, hogy elpazaroltam az életemből 5 évet.
A mai világban körülöttem mindenki csak dugni akar, fiú, lány, mindegy. Én meg itt állok a szőnyeg szélén férfi létemre, mint egy szerencsétlen és keresem a párom. Jó megjelenésű fiatal vagyok, szoktam tetszeni a nőknek, én is észreveszem sokszor, és a barátaim is, de nem értenek meg. Szerintük a jó csaj kategória az a cicababáknál kezdődik és ott be is fejeződik, és ez az amire nekem semmi szükségem. Nekem ez nem fontos, tökéletesen beérem egy teljesen átlagos csajjal, mindenféle smink, tűsarkú és egyebek nélkül, elvégre nem partnert keresek, társat. Persze a nőiesség és az alapvető igényesség, kultúra, és intelligencia azért fontos, de a belső is legalább ennyire. Hiányzik egy ölelés, egy jó beszélgetés, megértés, egy csók, egy szeretkezés, és talán a legfontosabb, hogy kiegészítsen valaki.
Legalább azt megtanulhattam volna, hogy hogyan is kell irányítani az érzelmeimet. De úgy érzem ez sem sikerült.
Őszintén, túl nagyok az elvárásaim? Sokszor úgy érzem, egy igazi gyökér vagyok, és nem látom magam kívülről. Hagyjam ezt az egész hülyeséget, és én is álljak be a sorba? De ha egyszer nincs erre szükségem?!
Köszönöm a válaszokat!
Egy őszinte véleményt akartál, utána megyek aludni.
Igen, be kell állnod a sorba. 5 év alatt nagyon megváltozott a húspiac és az értékrend. Igazodnod kell, nincs mese.
Majd egyszer szembejön egy lány, aki pont olyan, mint amilyet keresel, akinek azonos az értékrendje a tiéddel. Addig ne keseredj el, léteznek ilyen lányok. Csak valahogy sosem mi kellünk a pasiknak, így mi is feladjuk...
19/L
Nincs veled semmi baj, gondolom annyi, hogy érettebb vagy a korosztályod átlagánál. Egyébként családra is vágysz, ilyen téren is szeretnél tervezni?
Az a gond, hogy 22 évesen, még elég nehéz olyan kapcsolatot teremteni, ami tényleg lelki és mindenféle téren társkapcsolat legyen, nem szórakozás... Mert a fiatalabb lányok még nem terveznek családot, teháttársként letelepedni egy pasi mellett sem. Idősebb lányokkal összejönnöd kicsit fura lenne... de egyébként az átlag 25 év alatt nem nagyon vágyik ilyen kötöttségekre. A másik probléma, hogy az inteligensebb lányok akik szeretnének olyan kapcsolatot, amilyet te, azok ebben a korban vagy kínlódnak, hogy munkát szerezzenek és megéljenek, vagy egyetemisták, és még nem gondolnak ilyesmire... Az én pasim is eléggé szeretett a haverokkal csajozni fiatal korában, de most 30 évesen van az első komoly kapcsolata. Mégegy éve sem ismerjük egymást, de már tudunk ezt-azt tervezni, vagy legalább figyelembe venni a jövőnk tervezésénél egymást is. Szóval mindenkinek máskor jön el a beteljesedésre vágyó időszak. Bárcsak több ilyen aranyos fiú lenne a világon mint te. :) S a kérdésedre a válasz: azért, mert manapság nem divat az igaz, őszinte érzelem, csak a szórakozás, piálás, stb. Főleg nem 22 évesen. :) De nehallgass senkire, csak élj úgy, ahogy szeretnél. Ha meg most ilyen rossz időszakban vagy, csak lazulj, szerezz új rendes barátokat, tanulj, kezdj el dolgozni, stb... majd amikor szükség lesz rá, akkor akad egy lány is amelyik tetszeni fog!
Nem, ne állj be a sorba. Akkor úgy kellene viselkedned, amilyen nem vagy és ez előbb-utóbb ki is derülne, ráadásul rosszul éreznéd magadat egy kényszerszerepben.
Hogy a haverjaid mit szólnak ehhez, egészen addig mellékes, ameddig nem napi szinten csesztetnek ezzel. Ha ritkán mondják, kérd meg őket, hogy a saját életükkel foglalkozzanak, ha sűrűn mondják, akkor úgyszintén, és mondd nekik, hogy téged zavar ez, hogy állandóan mondogatják. Ha továbbra sem állnának le, gondolkozz el azon, hogy tényleg barátok-e.
Jó dolgokat látsz nagyjából, igen :)
Én sok helyzetben tudom jól észrevenni az érzelmeimet (irányítani kevésbé :)) ).
Ezeket úgy tudod legjobban irányítani, ha hozzákapcsolod a szükségleteidhez, hiszen minden érzelmed egy szükséglethez kapcsolódik... ha hiányod van benne, akkor negatív, ha teljesült, akkor pozitív érzés. Ezek a szükségleteket ugye Maslow egymásra is építette, tehát szépen lehet tudatosan kezelni, ez tudomány, pszichológia, kész.
Ami nem teetszett még nekem, hogy olyat keresel, aki kiegészít. Arra kéne ráeszmélned, hogy erre nincs szükséged. Hanem arra, hogy önálló hiteles személy legyél saját magad számára, magadnak felelj meg... hiszen csak ez adhat önbizalmat! Tehát az önismeret és az érzelmi intelligencia, amit én úgy gondolom, hogy fel kell tárnunk, meg kell tanulnunk... ez így boldogság.
És a kérdésednek végül itt lesz értelme... miért furcsa nekik, hogy társra vágysz? Hát azért, mert manapság a társadalomban ez a divat, és ők meg akarnak felelni. Ők nem ismerik fel az érzéseiket-szükségleteiket. Így hát álarcba bújnak, és rossz helyen keresik a megbecsülést, boldogságot, stb... szex, alkohol, cigi, kéve, munka, stb.. azaz megfelelnek a társadalomnak, és aki nem felel meg, az furcsa, hiszen azt hiszik, hogy rosszul cselekszel, mert ők mást gondolnak jónak. Ezek a barátaid, akik csak furcsállják, és visszatérítenének. Akiknek nem vagy szimpi, azok meg beszólnak, aláznak, stb.
3# Hát, családon nagyon nem merültek még el a gondolataim, főleg, hogy nincs kivel tervezni. 5 év alatt nem sikerült eljutnunk oda, hogy összeköltözzünk, pedig 3-4. évben én már dolgoztam és szerencsére nem minimálbért kerestem már akkor sem. Tehát lett volna rá lehetőségünk, de ebből is kibújt.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Minek állnál be a sorba? Boldog leszel tőle? Biztosan nem. Akkor meg mi értelme lenne?
Én is nem rég másztam ki egy komoly kapcsolatomból hasonló okok miatt. Nekem is szoktak srácok udvarolni de nálam is van egy szint, amit meg kell ütni. Nekem nagyon fontos, hogy egy határozott, nyugodt és intelligens párom legyen, akivel tudok jókat beszélni, programokat szervezni és jól érzem magam a társaságában. Ne csak a szerelmem legyen, hanem annál több. Én soha egy percig sem vagyok hajlandó belemenni egy olyan kapcsolatba, ahol azt érzem csak beértem valakivel, mert felesleges. Én hiszem azt, hogy valahol fogok találkozni azzal, akinek azt fogom mondani, hogy téged vártalak. Ha csak az hiányozna, hogy legyen mellettem valaki akkor ezt már rég orvosolhattam volna de az nem biztos, hogy a tükörben őszintén tudnék mosolyogni magamra. Mondjuk én sminkelek és néha még magassarkút is felveszek de a tornacipő jobban illik hozzám viszont biztos találsz olyat, aki meg fog neked is felelni csak várd ki. Addig sportolj és élvezd az életet! Hidd el te is,hogy jönni fog ha jönnie kell.
Sok nő a két kezét összetenné egy ilyen férfiért!:)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!