Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Jelzem, hogy férfiként teszem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jelzem, hogy férfiként teszem fel a kérdést. Férfiak, fiúk! Ti járnátok olyan lánnyal, aki PCOS-sel küzd?

Figyelt kérdés

Forrás: Webbeteg.hu

A PCOS egy mozaikszó, jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma. Bár a betegség nevét a petefészek elváltozásáról kapta, alapvetően egy hormonális betegségről van szó, amelyre jellemző a férfi nemi hormonnak, az úgynevezett androgénnek a túlsúlya. Ez a hormon normál esetben is jelen van a női szervezetben, de túlzott mennyisége számos kellemetlen tünetet idéz elő a PCO-szindrómás nőkben.

PCO-SZINDRÓMA KORAI TÜNETEI

1. Rendszertelen vagy hiányzó menzesz

2. Rendszertelen vagy hiányzó peteérés

3. Sok kis ciszta a petefészekben

4. Aknés, pattanásos bőr

5. Emelkedett inzulinszint a vérben, inzulinrezisztencia vagy látens diabétesz

6. Terméketlenség

7. Megnövekedett szőrzet az arcon és a testen (hirsutizmus)

8. Hajhullás, esetleg kopaszosodás

9. Súlyproblémák, elhízás

2016. ápr. 16. 21:36
 1/10 anonim ***** válasza:
ez így egyszerre mind?
2016. ápr. 16. 21:53
 2/10 anonim ***** válasza:
4%
Simán. Mióta vágyom már egy ilyen nőre...
2016. ápr. 16. 21:59
 3/10 anonim ***** válasza:
A férfiak honnan tudnák meg egyáltalán hogy egy nőnek ilyenje van?
2016. ápr. 16. 22:00
 4/10 A kérdező kommentje:

3-as

- cukorbeteg a lány

- elhízott, vastagok a karjai, tokája van

- esetleg megtudja, hogy rendszertelen a mensije

- szűr nyoma az arcán, erősebb szőrzet a végtagokon

- pattanásos, zsíros arcbőr

2016. ápr. 16. 22:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is pcos-os vagyok, plussz ugye IR és a baráom eléggé jár velem :D bàr vékony vagyok és a hajam sem hullik. Viszont azt talán nehezebb kivitelezni, hogy olyan helyen randizzunk, ahol az IR-nek megfelelő étel is van. Kitartás, hármas kezeléssel a tünetek is elmúlnak ;)
2016. ápr. 16. 22:29
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
aki elhagyja magát és nem gyantáz/epilál/meg nem szedegeti ki csipesszel-gyantával az arcszőrzetét(hozzáteszem bajuszgyanta a nem pcos-eseknek is elkelne néha!) és csak külsőre ducibb,de tud csinos lenni,azzal simán járnak a pasik :) megfelelő belsővel,jó kisugárzással,nőies öltözékkel megoldható minden.
2016. ápr. 16. 23:28
 7/10 anonim ***** válasza:
javítok: szóval aki nem hagyja el magát és szőrtelenít :)))
2016. ápr. 16. 23:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Amiket felsoroltál, azok LEHETSÉGES tünetek. És ha vannak is, eltérő mértékűek lehetnek. Közvetlen rokonomnál diagnosztizáltak pcos-t 23 éves korában. A menzesze abszolút rendszeres, max. pár nap az eltérés a ciklusok között. Nem pattanásos. Minimális a túlsúlya (4-5 kg). Nem sokkal erősebb/sűrűbb a szőrzete az átlagnál, normális esetben meg úgyis gyantáztat mindenki. A lányoknál előforduló "bajuszkával" ugyanez a helyzet. Amikor nem tartja rendesen a diétát, akkor tényleg jobban hullik a haja, mint kellene, de még így is sűrűbb az átlagnál.

Szóval a külseje alapján nem lehet megmondani, hogy valami baj van.

Egyedül a ciszták problematikusak, ill. hogy tartózkodnia kell bizonyos ételektől (pl. cukor).

2016. ápr. 17. 07:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A nagyon súlyos eseteket kivéve nem mondod meg egy nőről csak megtekintés alapján, hogy PCOS-e van.
2016. ápr. 17. 11:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért tartana vissza bármelyik férfit is, hogy ilyen lánnyal járjon? Nekem is PCOS-m van, de az összes tünet, amit produkálok gyakorlatilag láthatatlan a pasi számára, kivéve a szőrösödést, de azt meg ugyanúgy eltávolítom, mint minden más lány, úgyhogy végeredményben nem látja, hogy az enyém sűrűbb, hosszabb lenne mint másoké, ha nem távolítanám el. Súlyproblémám meg főleg nincs, sőt kifejezetten vékony vagyok, mindig mondják nekem, hogy egyek többet, hogy hízzak egy kicsit. Tehát ha nem mondom meg a fickónak, hogy ilyen szindrómám van, akkor magától sose fog rájönni, tehát nem értem, miért is zavarná...
2016. ápr. 17. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!