Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Valóban ilyen lenne a szerelem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban ilyen lenne a szerelem?

Figyelt kérdés

A legtöbb barátnőm már 4-5 éve kapcsolatban van, és boldogok a párjukkal, de azt mondták, hogy náluk nincsen ilyen pillangók a gyomorban érzés, nem érzik azt, hogy uramisten, ez a srác, stb, és ez nekem olyan kiábrándító...

Én 16 évesen voltam először szerelmes, de én teljesen mást tapasztaltam. Az egyszerűen elképesztő volt. Semmi másra nem tudtam gondolni, és megőrültem érte, minden szempontból. Teljesen felforgatta az életemet, alig ismertem magamra. Ugyanakkor ez az intenzivitás sok szenvedést is okozott, és nagyon nagyon nehezen hevertem ki a dolgot, mert még soha senkit nem szerettem ennyire, mint azt a srácot.

A hosszútávú és tartós kapcsolatok valóban ilyenek lennének? Mármint ilyen békés posvány? Szerintem ez nem szerelem, hanem inkább barátság. Én inkább vagyok egyedül, mintsem, hogy ne szeressem igazán a másikat.

20/N

2016. ápr. 7. 21:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Amit te éreztél az szerelem, de nem tart örökké, egy idő után kihűl, néha fellángol, de inkább átveszi a helyét a szeretet.
2016. ápr. 7. 21:56
 2/12 anonim ***** válasza:
sajnos sokan nem hisznek a tartós szerelemben, sőt a mai nap folyamán olyat is olvastam,hogy valaki szerint a szeretet előre valóbb a szerelemnél (és nem a családtagjára gondolt). egyszóval megelégszik a kevesebbel. elszomorító.
2016. ápr. 7. 21:56
 3/12 90-ben született F.. ***** válasza:
73%

A szerelem egy elmúló dolog és a helyét átveszi a tisztelet - szeretet - megbecsülés.

Nagyon jó érzés szerelmesnek lenni, de az maximum az első évben van jelen. Utána alábbhagy.

Azok a kapcsolatok, amik hosszú évekig tartanak, nem a szerelemtől tartanak addig, hanem a fenti hármastól, amit írtam.

Szokás azt mondani, hogy a 2. év döntő fontosságú a kapcsolatokban, mert addigra elmúlik a szerelmes érzés és kiderül, hogy van-e más is, ami összetartsa a két embert.

Attól, hogy a szerelem elmúlik, nem fogod kevésbé szeretni a másikat, csak máshogy.

Ezt sajnos a fiatalok nem tudják megérteni, de majd idővel megfogják.

Számomra például már fontosabb a fenti három érzés, mint a szerelem.

Szerelem nélkül is lehet stabilabb és jobb párkapcsolatot kialakítani, mint azt a sok fiatal hős szerelmes hiszi.

2016. ápr. 7. 22:13
 4/12 anonim ***** válasza:
Nyilván egy idő után egy párkapcsolat már nem lesz olyan intenzív és tüzes, mint az elején, de attól tartok, hogy ha már 1-2-3 év múlva egy uncsi langyos valami, ott bizony baj van. Csak hát sokan már annak is örülnek, hogy van mellettük valaki, és megelégszenek ezzel az állapottal.
2016. ápr. 7. 22:19
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem csak szeretet az,hanem később is szerelem,csak nem olyan intenzív,mint az első hónapokban.
2016. ápr. 7. 22:21
 6/12 90-ben született F.. ***** válasza:
73%
Azért a nem szerelmes egyáltalán nem jelenti azt, hogy uncsi. A kettőnek nincs köze egymáshoz.
2016. ápr. 7. 22:21
 7/12 anonim ***** válasza:

Kiábrándító lesz, de a szerelem érzése és az azzal járó "tünetek" igazából a hormonok működésének a következményei.

A szerelem érzése _átlagosan_ másfél évig tart, ha jól emlékszem egy régebben hallott előadásra.

https://www.youtube.com/watch?v=Xo9oBm_eTf4&list=PLJhZ9o0XaI..

2016. ápr. 7. 22:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Hasonló van velem is.

Szerintem ez lehet a plátói szerelem, amit mi érzünk. Eddig 2 férfit szerettem ennyire, de egyik sem viszonozta. Ritkán vagyok szerelmes, de akkor nagyon, és sokáig is tart nekem, (3-4 évig, de nyilván itt az elérhetetlenség is közrejátszik). Akik meg kapcsolatban élnek, nem számolnak be ilyen érzésekről, hanem nekik ilyen lassú, langyos az egész. Szóval, csodálatos érzelmek ezek, amiket mi átélünk, de nem vezetnek sehova, legalábbis magamon ezt vettem észre. Még nem volt normális kapcsolatom, mert nem tudok egy olyannal járni, aki iránt az égvilágon nem érzek semmit. Nekem kell ez a nagy érzés, és ha nem jön, nem jön.

És nem az osztály vagy az évfolyam vagány csávójába voltam szerelmes, hanem általában átlagos vagy az alatti fiúkba.

Hát ez van. A hősszerelmesek mindig megszívják :D Akár férfia, akár nők.

22L

2016. ápr. 7. 23:00
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Életemben egyszer voltam igazán szerelmes. Végül szakítottunk én voltam a bolond, de mentségemre legyen mondva csak 16 éves voltam. Utána anorexiás lettem, öngyilkos akartam lenni, majdnem megbuktam a gimiben. Amikor magamhoz tértem elhatároztam, hogy ezt soha többet nem akarom. Egyszerűen én megbolondultam, nem tudtam normálisan viselkedni. Szerintem ezt hosszú távon nem is lehet elviselni. Természetesen a szeretet az egészen más dolog. Ha valakivel megtalálod a harmóniát, akkor lehet, hogy nincs az az elsöprő érzés, viszont minden más igen: szerelem, szeretet, bizalom. Szerintem ez a jó kapcsolat alapja.
2016. ápr. 7. 23:23
 10/12 90-ben született F.. ***** válasza:
csak tudnám, hogy a gyerekes hős szerelmesek miért látogatják a felnőtt párkapcsolatok témát :(
2016. ápr. 8. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!