Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szisztok! A nagy fiam párkeresési problémákkal küszködik hogyan segíthetnék neki ebben?
Egyébként kíváncsi lennék, ha a kérdésfeltevő anyukának akartak volna fiatal korában segíteni ilyen téren a szülei, mit szólt volna? :-) Nem jó ebbe beleavatkozni. Ha az ember jól nevelte a gyerekét, a gyereke majd megtalálja a helyét és a párját a világban önállóan. Bízni kell ebben.
Nemrég volt egy olyan esetem, hogy céges vacsorán voltunk kollégákkal és az egyik kollégánk csak a végefelé ugrott be, az új barátnőjével voltak valahol, és őt is hozta. Nem problémáztunk miatta, beszélgettünk a nővel is. Aztán a nő odajött hozzám, hogy hát van egy öccse, aki nem nagyon talál barátnőt, és hogy én olyan szimpatikus vagyok. Alig ismer, de már összehozott volna a testvérével. Nem haragudtam meg rá, csak borzasztó furcsán jött ki az egész. Különben úgy gondolom, egy felnőtt férfinek legyen töke egyedül csajozni, ne kelljen hozzá nővérke, hugica, anyuci szárnysegédnek.
#6: A szüleink, nagyszüleink idejében még rádió se nagyon volt, nemhogy facebook, meg mindenféle társkereső oldalak. Érdekes, hogy a nagyszüleink mégis megtalálták egymást.
Talán azzal van a baj, hogy túlságosan sokat várunk az elektronikától.
#9: "anyuci pici önállótlan fiacskáik"
Na ez már megint mi? Csak annak lehet barátnője, akinek saját lakása, saját autója van, és olyan munkája, hogy dúskál a pénzben? Kit nevezünk önállónak egyáltalán? Aki teljesen egyedül érte el ezeket, vagy benne van a családjának a segítsége is? Én nem ismerek egyetlen embert se a környezetemben, akit ne segítettek volna a szülei. És igen. Kezdetben mindegyik az anyuci pici önállótlan fiacskája volt. Ma mindegyiknek saját háza, vállalkozása és persze felesége, és gyerekei vannak. Az az igazság, hogy az emberek többségének igenis kell egy kis motiváció. Ezért keresnek az emberek társat. Így lesz az anyuci önállótlan fiacskájából később komoly ember.
#12:"úgy gondolom, egy felnőtt férfinek legyen töke egyedül csajozni, ne kelljen hozzá nővérke, hugica, anyuci szárnysegédnek"
Na de hölgyek! Emancipáció van! Ez azt jelenti, hogy a nőknek is lehet töke, oda lehet menni a pasihoz, és le lehet szólítani bátran!
A férfiaknak meg ezernyi dolguk van. Honnan a fenéből tudhatnák mindenféle sanda pillantásból, hajcsavargatásból, meg egyebekből, hogy szabad a leányzó? Nem is foglalkoznak ilyen hülyeségekkel.
Valóban, egy rakás dolog nem volt a szüleink és nagyszüleink idejében, ennek ellenére nem siránkoztak ennyit, pedig nagyszüleim még háborút is megéltek.
Az én értelmezésemben anyuci pici fiacskája nem azért az, mert a szüleivel él, hanem azért, ha a szülei úgy bánnak vele, mint egy óvodással, és ezt ő kényelmesen el is fogadja, nem is törekszik arra, hogy egyszer majd ő legyen a felnőtt a saját otthonában.
És persze, hogy kezdeményezhet egy nő is, de egy felnőtt férfinek ne anyuka, ne nővérke, ne huguca keressen már barátnőt. Nekem is kellemetlen lenne, ha ilyet tennének a "jóakaró" rokonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!