Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A családcentrikus férfiak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A családcentrikus férfiak 30-35 éves koruk körül jellemzően már megtalálták a számításaikat? Szerintetek mennyire reprezentatív az online társkereső? Nem nagyon bukkantam rájuk.

Figyelt kérdés

Olyan férfiakat akartam megismerni, akik szintén házasságban, gyerekekben gondolkoznak, de a huszonéveseknél egy leírás sem sugallta, hogy akár végleg megállapodnának, és apaszerepre vágynának, a harmincasok között pedig elég... különc az a néhány, aki szabad is.

Egyáltalán, mennyire érték ma a család a 20-as, 30-as korosztálynál? Nekem mindennél fontosabb, s ezt nem sokaknál látom visszatükröződni...

2016. febr. 16. 22:05
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
A hideg kiráz a státuszszimbólumoktól. Legtöbb férfinak az életemben még saját kocsija sem volt, saját háza is csak egynek. Nem vagyok anyagias, más az értékrendem. Szóval nem ez a gátja a párkeresésnek. A "különcet" kifejtettem feljebb.
2016. febr. 17. 09:25
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem, aki nem gondolkodik családban, gyerekben 35 éves koráig, körül az nem is fog.

És 3 okból nem fog, vagy nem akar, vagy nem tud.

1. mert alapból nem is akar se megházasodni, se gyereket

2. nem talált rá megfelelő személyt, megfelelő nőt, társat, mert igen is van ilyen

3. a kutyának sem kellett

Én az 1-es pont vagyok egyáltalán nem is akarok. Szóval te kérdező keresgélj családcentrikus embert elsősorban. Ami nyilván a 20-onéveseknél még gyerekcipőben jár.

2016. febr. 17. 09:34
 13/21 anonim ***** válasza:
Én is sokat gondolkodom a családon, de viszont azon is, hogy ha lesz család, akkor elköteleződöm, oda lesz a szabadságom, függetlenségem és ez a tudat mindig csak kitolja az időpontot a családalapításra.
2016. febr. 17. 10:45
 14/21 A kérdező kommentje:

13. Bár senkit nem győzködni akarok (értelmét sem látnám), hanem megismerni az okokat, de hozzáfűzöm pár gondolatom.

Nagyon szeretek élni, még számos dolgot ki akarok aknázni magamban; a szabadidőmet is szeretem kihasználni, nem üres az életem, nem családdal tölteném fel, s a legkevésbé sem azért vágyok ennyire családra, mert más életcéljaim ne lennének.

Ennek ellenére nem érzem kiteljesedett embernek, s igazi nőnek magam család nélkül. Nyilván van lemondás, de inkább anyagi téren - szerintem nem kell semmit feladni gyerekek mellett, mert alig akad olyan, amibe ne lehetne bevonni őket is. Sosem érezném őket akadálynak.

Az egyetlen, ami kell, az a gerinc, amin viseled a felelősséget. Nem olyan ijesztő, mint amilyennek látszik. A legtöbb ember család nélkül sem tud mit kezdeni magával, nem találja a helyét, nem boldog, nem használja ki a lehetőségeit, az idejét. Jellemzően ők azok, akik családban is szenvednek, mert saját belső válságukat élik, s azt megoldani tényleg nehezebb, ha felelsz másokért is. Szerintem egy igazi férfi kifejezetten vágyik erre a szerepre, csakhogy az én korosztályomban nem nagyon találok ilyeneket.

2016. febr. 17. 11:44
 15/21 anonim ***** válasza:

Sok mindenben egyet értek veled. De látszik nincs még gyereked. Az hogy mindenbe be lehet vonni a gyerekeket, hát ezzel vitatkoznék. Egy gyerek nagyon sok lemondással jár(nem mintha ezt áldozatnak érezném), kivéve ha bármikor le tudod passzolni valakinek, és csinálhatod amihez kedved szottyan.

Kis babával például nehezen tudom elképzelni hogy mondjuk kiugrasz ausztriába síelni mert épp ahoz van kedved.

Ha nagyobbak már más a helyzet, könnyebben lehet mocorogni.

Nem azt mondom hogy ez baj, ne értsd félre, csak teljesen más életet követel az ha van családod, esetleg több gyereked, mint mikor egyedül vagy. Szóval nem állja meg helyét az elgondolásod, miszerint ugyanúgy bármit megtehetsz.

Az viszont igaz hogy ezeket nem fogod sajnálni ha valóban mindened a család.

F

2016. febr. 17. 12:01
 16/21 anonim ***** válasza:

érdekes, én rengeteg ilyen pasit ismerek. és egy részük szingli is.

szal hajrá! :)

2016. febr. 17. 12:30
 17/21 anonim ***** válasza:
Én 32 vagyok de szivesen gondolkoznék ilyenben csak az hogy soha nem volt barátnöm ólommellényként terhel és ezzel nem kellek senkinek...
2016. febr. 17. 21:19
 18/21 anonim ***** válasza:
Pedig már másrol sem álmodok csakhogy feleségem lenne és a gyerekek ott játszanak körülöttúnk. Na de erröl már le késtem pedig de szerettem volna öreg napjaim az unokákkal tölteni. Hiába volt a családcentrikus felfogás életem vezérvonala mégsem lett belőle semmi. Íhy jártam ezt huztam a kalapból ezt írták meg an nagy könyvben
2016. febr. 17. 21:22
 19/21 A kérdező kommentje:

15. Magamból indultam ki, ez lehet, nem volt szerencsés. Az első 3-4 év igényel önfeláldozást, de szép is lenne, ha anyaként nem az kötné le akkor minden gondolatom, hogyan fejlődik, cseperedik a gyerekem.

Látom, hogy általában meg tudnák oldani, ha akarnák. Van egy nagy kalandor haverom is, aki vitte magával a gyerekeket és az asszonyt mindenhova szerte a négy égtáj felé (túrákat vezet, főleg kenusat).

Azt is látom, hogy sokan a gyerekeikre hivatkozva maradoznak el otthonról (nekik keresik a pénzt, és sosem érzik elégnek). Anyagilag akarnak mindent megadni, ahelyett, hogy minőségi időt töltenének együtt (s persze, nem a jóval a létminimum alatt tengődőket értem rajtuk).

Én viszont tapasztalatban és élményben szeretnék mindent megadni. Lehetőségek pedig pénzhajhászás nélkül is bőven vannak. Ezért nem érzem igazán lemondásnak. Sőt.

2016. febr. 17. 22:13
 20/21 anonim ***** válasza:
A rohano es anyagias vilagban nem csodalkozom hogy alig valasztjak a csalados eletet. Minek kene meg tobb felelosseg, meg tobb unalmas nem kívanatos kotelezettseg. A csaladalapitas visszatart, a penz viszont lehetosegeket ad. Jo magam en is ezen az uton jarok mar tobb mint 10 eve es nem banom hogy megy 27 evesen nincs csaladom de helyette van sportautom es egy nagy csaladi hazam, sőt meg baratnom is aki nyom elore. Neki nem lehet gyermeke amiert halat adok a jo istennek es nem is szeretne. En igy gondolom te ugy. Mindket cel nemes. :)
2016. szept. 18. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!