Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan érdemes kapcsolatokat keresni siketként?
Egyrészt nem komolytalankodok, másrészt nem várok én el semmit se senkitől, harmadrészt az alkalmazkodás pontosan azt jelenti, amit én leírtam. Tudjátok ti, mit is jelent a párkapcsolat? Azt, hogy két ember kedveli egymást. Ha nem így lenne, akkor nem lennének együtt. Ha valakinek ez túl nagy teher, akkor nem fog összejönni velem, akárcsak a normális embereknél: ha nem tetszik külsőre, vagy a viselkedése, a távolság stb, keres mást. Ha valaki nem akarja megtanulni a jelnyelvet, mert noha gyorsabb, mint az írás, neki nem kell, de mégis velem akar lenni, akkor majd írásban beszélünk. Ha senki nem lesz, hát akkor egyedül öregszek meg. De azon kívül, hogy próbáltok itt lebeszélni a lehető legjobb megoldásról, mondjatok már jobb alkalmazkodást. Ami nem annyiból áll, hogy ne akarj magadnak partnert, mert szegény a kisujját se fogja érted mozdítani. Csak át kéne látnotok a sorrendet. Miután már összejöttünk, azután - esetleg - megtanulhatja a jelnyelvet annak érdekében, hogy a már működő kapcsolatban gyorsabban menjen a kommunikáció, mert vágyik arra, hogy többet, gyorsabban beszéljen velem. Nem fordítva, hogy elküldöm a tanfolyamra, aztán majd meglátjuk mi lesz. Ismét kihangsúlyoznám, ha ő maga erre vágyik, és nem túl meglepő, hogy aki belemenne ilyen kapcsolatba, az meg fog békélni ezzel a dologgal.
A tippeket köszönöm, megpróbálok kezdeni valamit., de ti tereltétek át a témát...
Nem érted.
De én sem. Miért nem keresgélsz siketek között és akkor gond egy szál se?
Az is egy lehetőség, most épp próbálnék másokat gyűjteni, ha vannak.
Ez kicsit ironikus, mégis vannak olyan emberek, akik megtanulják a jelnyelvet, aztán megpróbálnak összejönni mással? :-) Nyilván csak azok lehetnek, akik siketek...
en csak azt akartam neked vhogy elmondani hogy nem lesz konnyu dolgod.
nagyon nehezen talalsz majd vkit aki egy sukettel akar majd elni.
de hat csak te probalkoz, minden ember megerdemli h boldog legyen.
azt amit birsz meg csin h nezzd meg a facebookon nincs e valami csoport ahol neked hasonlok irkalnak, csatlakoz hozzajuk es irkalj az emberekkel, kerdezd meg toluk a tapasztalatokat.
vannak hallaserult szovetsegek is, irj nekik, kerdez meg nem e rendeznek vmi talalkozokat v vmit amire te is elmehetnel. ott biztos talalsz vmi baratot v akar part is
Ennyi intoleráns ember van???? Szégyellem magam!!!!!
Van rengeteg kommunikációs forma, tekintet, érintés, képek, hangulat....
nem intolerans hanem realis.
o kapcs akar, nem alkalmi beszelgetest az utcan.
a kapcs meg csak jonnek a gondok, kell sokat beszelni, megolodani dolgokat stb.
magyarazd te el a masiknak egy nagy gond kozben TEKINTETTEL vagy erintesel hogy mit akarsz.
Én biztosan megtanulnám a jelnyelvet, ha egy siket fiúba szeretnék bele, ahogyan például bármelyik nyelvtudásomat fejleszteném, ha arról lenne szó, hogy egy szimpatikus külföldivel találkozom, akivel el tudok képzelni többet is. Aki nem vevő az ilyesmire, valószínűleg el sem jut odáig, hogy megismerkedjen a másikkal.
Ismerkedés szempontjából pedig mostmár elég sok kezdő jelnyelvi tanfolyam van az országban, esetleg benézhetsz egy olyanra, hogy segíts a tanulóknak, hogy "valódi" beszélgetéseket folytathassanak, így ha találkozol valakivel, aki szimpatikus, már biztos lehetsz benne, hogy nem a kommunikáció (hiánya) miatt nem fog összejönni a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!