Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A "természetes szelekcióban" hivők szerint a mostani örök magányosok szülei hogyan találtak egymásra, akkoriban talán még nem volt evolúció?
"aki nem tud magának párt találni, az a saját hibája" - látszik, hogy egy 0 empátiával rendelkező nő vagy.
Akkor már, ha leírtad, légy szíves magyarázd el a párkeresésben sikertelen férfiaknak, hogy mit kellene máshogy csinálniuk, hogy sikeresek legyenek.
A fejedből kipattant általánosítást pedig nyugodtan befejezheted, mert rohadtul unalmas.
A magányosság nem egy genetikailag kódolt dolog, így nehezen öröklődhet tovább. Maximum a hajlam lehet jelen, ami pedig a környezettől és neveltetéstől függően aktív. Régebben nem nagyon lehetett totálisan bezárkózni, minimum boltba el kellett mennie az embernek kajáért, és így esélyes volt emberekkel találkozni. Jelenleg, hála az internetnek, sokkal könnyebb ugyanez, gyakorlatilag csak a pizzafutárral kell IRL érintkezni, az meg úgyis rohan, mit beszélgessen bárkivel is.
Ennyiből jobb is a helyzet, látszólag hátrányára változott a világ, hosszú távon azonban előnyére azoknak, akik képesek a foteljükből kikelni és szaporítani magukat. A magányos életvitelre hajlamosító gének lassan így kikopnak. Erről pedig pont a kérdésed tanúskodik, hogy előny. Nos?
Én inkább pont azt látom, hogy aki online akar ismerkedni az van hátrányban.
- társkereső tele egónövelő nőkkel és farokmutogató férfiakkal
- fórumon egy fokkal jobb a helyzet, de kevesen ismerkednek, azok is az ország másik végében laknak
- facebook ismerkedés: "a facebook nem társkereső" címszóval szerintem mindent elmondtam.
Arról nem is beszélve, hogy a társkereső, meg a facebook mennyire el tudja torzítani az ember önértékelését.
Ajánlom ezt a cikket, noha a téma szempontjából csak az egyik bekezdése érdekes:
Erre a részre gondolok:
"Elméletem szerint ezért olyan sok a válás az elmúlt 10-15 évben. Réges- régen a 70-es években senkinek semmije nem volt a szó legszorosabb értelmében. Nem voltak társadalmi rétegződések, mindenki mocskosul szegény volt, és tej jeggyel állt sorban a bolt előtt. Voltak grundok, és születtek szerelmek. De milyenek? Igaz tiszta szerelmek voltak ezek, mindenféle hátsó szándék nélküli. Ebben az időben, valóban önmagáért szerették egymást az emberek"
A boltos példád pedig.... tudod vannak, akik mást is esznek a pizzán kívül, amihez el kell menni a boltba.
A 15-ös által linkelt cikk írója egy sikertelen nyikhaj, aki orbitális baromságokkal tömi a fiatalok fejét, miközben neki is a seggén van még a tojáshéj.
Réges-régen a hetvenes években...
Nos, én akkor voltam kamasz. Nem hogy szegénység nem volt, hanem mindenkinek megvolt mindene. Mármint amit lehetett kapni. A tejet nem jegyre árulták, hanem állami támogatással 3,60 volt egy liter. Így, ahogy mondom: három forint, hatvan fillér! Ugyanennyi volt egy kiló kenyér is. Szintén állami támogatás révén a benzin is ennyi volt. Munkahelye mindenkinek volt, még ha nem is dolgozott mindenki. :-))
A párkeresés mindenkor egyformán nehéz volt és lesz. Csak a körülmények változtak. Az evolúció pedig pontosan erről szól: aki tud alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, túlél, aki nem, pusztul.
Látom, hogy ki van írva a neved...
Azért írom a hozzászólás számát, mert így egyértelmű, hogy melyik hozzászólásra reagálok. Ezen is meglepődsz?
De ha már így leszóltál, ugyan írd már meg, hogy amiket én írtam, azt te hol írtad.
Szóval azt állítod nem így volt. Pedig érdekes, hogy én beszéltem olyan emberrel, aki meg tudja erősíteni, hogy régen nem voltak társadalmi rétegződések (ahogy a cikk írója írta), mindenkinek volt munkája (ahogy a cikk írója írta) és nem azt nézték az emberek, hogy kinek mennyi pénze van és emiatt lehetett normálisan ismerkedni, nem úgy, mint manapság.
Manapság főleg csak felszínes/érdek kapcsolatok vannak és emiatt végződik a házasságok 70-80%-a válással.
Az a cikk borzalmas. Legalább meggyőzően adná elő magát, de tele van helyesírási hibákkal, látszik rajta a hiszti, a felszínes gondolkodás.
A 70-es évek azért nem voltak olyan réges-régen. :D Kb ugyanolyanok voltak az emberek mint most, ugyanazért házasodtak mint most. Előtte pedig egyáltalán nem szerelemből házasodtak az emberek. Az is ostobaság, hogy mindenki csóró volt. Akkor is voltak szegényebbek, gazdagabbak, mint mindenkor máskor. A középkorban sem volt mindenki kivétel nélkül szegény.
"Szóval azt állítod nem így volt. Pedig érdekes, hogy én beszéltem olyan emberrel, aki meg tudja erősíteni, hogy régen nem voltak társadalmi rétegződések (ahogy a cikk írója írta), mindenkinek volt munkája (ahogy a cikk írója írta) és nem azt nézték az emberek, hogy kinek mennyi pénze van és emiatt lehetett normálisan ismerkedni, nem úgy, mint manapság.
Manapság főleg csak felszínes/érdek kapcsolatok vannak és emiatt végződik a házasságok 70-80%-a válással."
Beszéltél egy olyan emberrel aki szerint így volt. Igazán meggyőző. Ez a mindenkinek volt munkája elég röhejes. A szocializmus jut eszembe róla, amikor mindenkinek volt munkája. Igaz hogy sokaknak az volt a dolga hogy söprögessen a templom előtt, vagy etesse a galambokat. :D
Régen is volt, aki azt nézte hogy mennyi pénze van a másiknak. Azért az emberek nem változtak meg ennyire, nem vettek 180°-os fordulatot... Manapság is lehet normálisan ismerkedni, nem olyan ritka ez mint a fehér holló. Sok oka lehet annak, hogy valakinek nem megy a párkeresés, de eléggé elvetemült pszichopata az az ember, aki szerint a pénz az oka mindennek. :D
"Beszéltél egy olyan emberrel aki szerint így volt. Igazán meggyőző."
Te is csak egy ember vagy. Ez is épp annyira meggyőző. Akkor most kinek van igaza?
A cikk írója pedig egy másik ember, aki mellesleg sehol nem írt olyat, hogy a pénz az oka mindennek.
Nem kell keresgetned, mert idézem:
"Félre ne értsen senki, ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden az anyagiak körül forog, de tény, még ha mocskosnak is hangzik, bizony fontos a párválasztásban."
Én se értek mindennel egyet, amit leírt, de azért nagyon sok dologban igaza van ám. Ezeket pedig nem csak hallottam valakitől, hanem láttam és tapasztaltam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!