Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki elmondaná nekem, hogy honnan tanulják a nők ezt a rengeteg taktikázást, amit végül a férfiak ellen fordítanak?
Egymástól, és már az anyjuk elkezdi az oktatást, majd az iskola is folytatja. A legkomolyabban az óvoda után nevelik első osztályban őket, a fiúk ellen. Ezért van az állandó verekedés, veszekedés a kisfiúk, kislányok között. Amit a média csak tetéz.
És az a legnagyobb baj, hogy ez nem vicc.
A mai világ férfiellenes, femináci. Az alkotmányunkban is benne van, hogy a nőket meg kell védeni a felnőtt egészséges férfiaktól. (Töltsd le, olvasd el)
Ha nem lennének lusták dolgozni, és nem kellene nekik a szaporítóanyag, akkor már rég......
Ez nem taktika, ez, nem is tudom, mi.
Kiskorunkban azt tanítják, hogy mindenkivel szépen kell viselkedni. A fiúknak elnézik, ha rosszak vagy vadócok, "egy fiúnak annak is kell lennie", mondják sokan. De a lányokat arra buzdítják, hogy mindenkivel kedvesek legyenek, osztozzanak... innen van az, hogy nem tudod egészségesen kimutatni az ellenszenvedet.
Pedig mennyivel szebb lett volna, ha a szüleink nem azt mondják, hogy "okos enged", meg "ezt kibírod", és azt mondhatnánk, "ne haragudj, nem kedvelem a társaságodat, nem szeretnék veled időt tölteni". Ez szerintem sokkal fair-ebb lenne.
A fiúknak "engedik" az agresszívabb viselkedést, így azt le tudják vezetni. A lányoknak marad a passzív agresszív viselkedés. Amikor azt hallod akármivel kapcsolatban is, hogy ez a viselkedés nem elfogadható FŐLEG EGY LÁNYTÓL... azzal pont egy kis manipulátort látsz készülőben. Mert a negatív érzelmek nem tűnnek el, megmaradnak, de társadalmilag nem elfogadott, így ilyen módon folyik ki.
mivel a fiúknak azt tanítják kis koruktól, hogy tartsanak magukban mindent, így később a lányok csak egymás között tudnak agyalni és az idősebbektől is ezt látják. Nem beszélgetnek egymással a nemek. Mert ha egy kislányt lányos témák érdekelnek, akkor hű de cuki, de ha egy fiú jobban kijön a lányokkal, akkor úristen biztos b.u.z.i lesz. Ha egy lányt meg fiús témák érdekelnek, akkor meg úristen, milyen vad ez a lány, mi lesz így belőle.
Ezt amúgy zseniálisan ki lehetne védeni kommunikációval a nemek közt. És ha nem ellenségként tekintenének a másikra, akit le kell igázni, hanem egy egyenlő emberként.
A nőkben több az empátia, jobban megértik, ki mit miért... bele tudjuk képzelni magunk más helyzetébe, le tudjuk fejben játszani, mit fog neki okozni egy mondat. Akár jó, akár rossz az, amit ki akarunk váltani.
Egy pasinak ez a képesség sokszor már mágiának tűnik. :D
Nem ritka, amikor előre megmondom, mit fog csinálni az anyja pár hét múlva, kinek mi lesz a kapcsolatával, vagy hogy xy meg fog sértődni, ha... És ilyenkor elképedve kérdezi, hogy honnan tudtad??
Marha egyszerű, csak kell hozzá némi emberismeret meg empátia.
A pasik nem taktikáznak, csak mennek mint a tank, át mindenen. Sokszor csak utólag ülnek és gondolkodnak, hogy hát lehet, hogy ez tényleg kicsit bántó volt, de mikor mondták, nem úgy gondolták.
Nekem egy rokonom van, aki valahogy most, így felnőtt fejemre próbálná meg átalakítani a férfiakhoz való hozzáállásom, és tágítja a fejem mindenféle "bölcs" tanácsokkal, hogy hogyan kell a férfiakkal bánni. Hát oké, köszi. Meg egy ismerős nő próbált korábban hasonlóan okítani, tippekkel ellátni (mintha kértem volna), merthogy AZ A NŐIES.
A csattanó az egészben, hogy oké, fiatal vagyok még azért, huszonéveim relatíve elején, de teljes felnőtt életem párkapcsolatban töltöttem, megvannak a magam módszerei, hogy nekem megfelelő partnert válasszak ki, mindenféle taktikázás nélkül, míg a rokon, aki évente egyszer lát és havonta egyszer beszélünk telefonon, tehát nagyon ismerhet, és úgy akar eleganciát meg anyámkínját belém nevelni, az én koromban már elvált, és azóta se volt senkije (most lesz 70 nemsokára), az ismerős nő meg nálam több, mint 10 évvel idősebb, de se férj, se gyerekek, semmi.
Vannak, akik kevésbé határozottak nálam, rájuk lehet, hogy hatnak ezek a tanácsok, főleg, hogy én szerintem szerencsés vagyok, hogy csak ennyi helyről próbálják megmondani, hogyan működnek A FÉRFIAK, és én hogyan legyek NŐ, vannak lányok, akiknek a csapból is ez folyik.
Szóval, hogy röviden válaszoljak: a család, idősebb nőrokonok, barátnők, a teljes női környezet tanítja ezt, szinte tudatosan.
Csak illúziókat kergetsz. Egy nőnek jellemzően csak hátsó szándékai vannak. Ha már magától kérdez, az is azért van, mert kell neki valami. Folyamatosan hazudnak önmaguknak, ezért máshoz sem tudnak őszinték lenni. Bármit is tesznek, az érdekből teszik. Annyira makacsak, hogy ha egyszer meggyőzik magukat, hogy a fű kék, az inkvizíció sem tudja elismertetni velük, hogy igazából zöld. (Lásd: A. Merkel)
Sok válaszból is süt az értetlen makacsság, és a férfigyűlölet.
Ha meg nem az ő szájízüknek megfelelően működsz, akkor jön a visítás, megbélyegzés (himsovinisztázás), lepontozás. De reális képük sajnos nincs.
Persze biztos "vannak" kivételek. A jelenlévőkön kívül is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!