Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az orvostanhallgató lányokat inkább kerülik a férfiak? Miért?
Ez érdekes. Én örülnék, ha egy orvostanhallgató lánnyal ismerkedhetnék. Érdekel az orvosi téma, de jelenleg nem azt a területet tanulom. Az igaz, hogy kevés lehet a szabadidejük, viszont nekem sincs sok szabadidőm. A saját képzésem nagyon lefoglal, szóval el tudom képzelni milyen az, ha valaki ideges, stresszes és semmire nincs ideje. Sokszor én is így élek.
Én is észrevettem azt, hogy ismerkedésnél, miután megtudják, hogy mit tanulok vagy mivel foglalkozom, inkább odébbállnak a lányok. Nem tudom, hogy pont ez az oka, vagy más. Finomabb esetben pedig mintha nem mondtam volna semmi érdekeset a számukra. Esetleg lehet gondolatban tesznek maguknak egy pipát a képzeletbeli "egyetemista/diplomás" rubrikájukba. Pedig tudnék mesélni arról, hogy mivel foglalkozom, csak ez senkit sem érdekel. Fordított esetben viszont engem érdekelne az illető szakmája, szakterülete, hogy érzi magát, miért éppen azt választotta, mivel foglalkozik, mik a problémái, stb.
Lehet arról van szó, hogy beijednek a pasik. Nem sok ember szereti, ha a nő intelligensebb nála, vagy "versenyképes" vele, esetleg komolyabb céljai vannak. Én ezt értékelném és engem ez motiválna is
Óóó a sok kis aranyos sztereotípia... Végzett orvos vagyok és egyetemi éveimből a kedves kolleginákról minden elmondható volt, csak az nem, hogy intelligensek lettek volna. Igen volt tízből kb. egy aki valóban nagyon okos volt a maradéknak meg jó volt a memóriája és szépen visszaböfögte az agyatlanul bemagolt anyagot. Ami meg a betegeket illeti, hát rájuk kb magasból tettek, még véletlenül baja lesz a körmöcskéjüknek...
Mindezeken túl az átlag orvosis, medika csaj legjellemzőbb tulajdonsága a hatalmas egó. A fél világ az ő seggüket nyalja, mert hogy hűű orvosok lesznek, milyen okosak stb. Ennek megfelelően iszonyatosan nagyképűek lesznek, arról nem is beszélve, hogyha nem vagy orvos akkor a szemükben nem vagy ember.
Megjegyzem nem sokat veszít velük az ember, mert iszonyat szakbarbárok, és az egyetemen kívül másról nem igazán tudnak kommunikálni.
15ös, orvostanhallgató lány vagyok, és csak gratulálni tudok...te is csak agyatlan sztereotípiákat hangoztatsz :D
ami talán igaz a korábbi kommentekből, hogy hacsak nem szuperagyú valaki (van pár ilyen csoptársam, én sajna nagyon nem vagyok ilyen :D) akkor főleg a vizsgaidőszakban nem a legtöbb az időnk, de igazából a nem büfészakos ismerőseimről is elmondhatom ugyanezt.
egyébként nem érzem, hogy emiatt elkerülnének a pasik.. bár egy kapcsolatom amiatt ment tönkre, hogy az exem nem tudta elviselni, hogy én diplomás leszek, ő meg nem... de nem a szak volt a lényeg itt sem
"15ös, orvostanhallgató lány vagyok, és csak gratulálni tudok...te is csak agyatlan sztereotípiákat hangoztatsz :D"
Hmmm minő véletlen, a sztereotípiák egybeesnek a hat év alatt átélt tapasztalataimmal. Akkor talán a sztereotípiáknak van némi valóságalapja...
17es, persze, van pár olyan ember, akikről te általánosítasz, mint ahogyan minden létező egyetemen/munkahelyen/egész életben vannak hülyék :D
az a baj, hogy sokan kizárólag ezeket az eseteket veszik észre...az intelligens ember egyik ismérve, hogy mivel nem csupán ösztönökből kiinduló állat, túllép az általánosításon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!