Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Pont ez a felfogás az oka a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Pont ez a felfogás az oka a kudarcoknak is, nem?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor hallom, illetve olvasom, hogy adott egy férfi/fiú és azért nem talál magának barátnőt elmondása szerint, mert nincs elég pénze, vagy kocsija, nem elég izmos és hasonlók. Szerintem ez az egész inkább annak tudható be, hogy nem képes ennél tovább látni.

Úgy értem, ahhoz, hogy az ember valakit megtartson (bár a megszerzéséhez is) kell egy olyan stílus/kisugárzás/viselkedés, ami megfogja a másikat, érdekes módon ezt mégsem akarja fejleszteni senki, erre nem gyúr senki és azzal nem foglalkoznak, hogy az embert a teste és a vagyona ellenére piszkosul meg lehet unni, ha nem törekszik tartalmasságra.

Azok a lányok, akiket én ismerek és én is sokkal inkább vagyunk kíváncsiak arra, milyen a másikkal lenni, minthogy mije van a másiknak... És állandóan megkapom így is, ha elutasítok valakit, hogy biztos azért nem kell, mert nem elég gazdag meg nincs kib.va a felsőteste meg mit tudom én. És kicsit kezd fárasztó lenni sértés nélkül megfogalmazni, hogy bocsi, de az az egyetlen bajom, hogy nem látlag egész, boldog embernek, aki békében van magával és másokkal és tényleg él és szeretek vele lenni, mert annak az időnek és a beszélgetéseinknek van tartalma, van lelke... És többször is megfigyeltem, hogy az, hogy két ember összejön-e, rohadtul nem ezen fog múlni, ráadásul ha ezen is múlna, abból a kapcsolatból értelmes ember menekül. Sokat elárul valakiről az értékrend, aki pedig olyan miatt van a másikkal, mint a pénz, vagy a kisportolt felsőtest vagy a menőség, azt talán nem kellene sajnálni, hogy nem a mi párunk...

2016. jan. 22. 10:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
13%
Mi a kérdés?? Azt értem, hogy rádjött a szóf**ás, de minek írtad ide ezt a sokmindent??
2016. jan. 22. 10:14
 2/13 anonim ***** válasza:
74%

Igaz. Szűk látókörűek, ezen nincs mit ragozni. Sokszor negatívan állnak hozzá mert volt pár elutasításuk, kudarcok. Emiatt sokszor a kisugárzásuk is negatív és megkeseredett. Lehet nem is tudatosul bennük.

Több összetevő ok miatt van ez.

2016. jan. 22. 10:24
 3/13 anonim ***** válasza:
16%
Vagy egyszerűen csak azért nem találnak maguknak barátnőt mert nem veszik észre őket..
2016. jan. 22. 10:41
 4/13 anonim ***** válasza:
71%

Jól van, amit elmondasz nagyon igaz. Egyetértek! Igazad van abszolúte.

De figyelj picit, női szemmel nem biztos hogy látod a dolgokat más szemszögéből is.

Mit látsz te. Körülveszed magad nagyszerű emberekkel, te is hasonló kaliber vagy. Nem panaszkodsz, teszel a jövőd érdekében mind testileg/lelkileg egyaránt és egyértelmű hogy ilyen társat/barátokat vagy csak ismerősöket keresel, hogy még csak véletlenül se legyen rád hatással mások negativitása, mert bizony van ilyen típusú ember és sajnos könnyen ráragassza a körülötte lévőkre a pesszimizmusát. És ezzel abszolút nincs is semmi gond. Igazából mindenkinek törekednie kellene a fejlődésre minden téren és találna társat, barátokat. Ebben egészen biztos vagyok. És téged, mint nőt megtalálnak ezek a barátok, kezdeményeznek, bókolnak, ami ilyenkor természetes ugye, és legjobb esetben össze is jöttök. Egyértelmű, hogy te mint nő megkapod a kis ego doppingot, tudod hogy érsz valamit, elismerően hatnak rád ezek a szép szavak. Most azt, hogy mit raksz bele a kapcsolatba utólag azt ne nézzük. De tény, hogy eleinte a hapsi teper rendesen érted. Így volt mindig, így is lesz még sokáig.

A másik oldal pedig akiket itt leírtál. Szeretnének próbálkozni a nőknél, próbálkoznak is kisebb nagyobb sikerekben. De szerinted az az embert, aki veszi a bátorságot, odamegy társalogni a kiszemelt hölgyhöz és jó párszor elutasítják, az nem sérül valamilyen szinten? Mert ugye nem mehet mindenkinek jól az ismerkedés, a kommunikáció. Az ilyen férfiak egy idő után persze hogy kicsit ingerültebbek lesznek, pesszimistábbak, akár ráfogják a dolgot a te által említett dolgokra a kudarcaik mivoltjaként.

De ebben rejlik a hiba is. Amíg a legtöbb nő ezt a kezdeti visszautasításokat nem éli át (lássuk be nem is fogja soha) addig úgysem tudja meg, hogy milyen érzés is ez. A legtöbb férfinak aki kudarcot kudarcra halmoz egy ismeretlennel már az első 10 perc beszélgetés után is, szinte felér egy hosszabb szerelmi kapcsolatban lévő kisebb veszekedés sérelmeivel akár.

Én nem tartozom eme csoportba, most nem rólam is van szó valamint a kommunikáció is jól megy, és sajnos nem sajnos odamegyek ismerkedni/beszélgetni az ilyen passzívabb emberekhez is, mert nekik jól esik én meg néha találok egész jó fej embereket is és láss csodát amikor a bajokról beszélnek összeáll a kirakós.

Na mind1 csak szerettem volna leírni más szemszögből is ok-okozat gyanánt. Általában a férfi-nő nem úgysem érti meg egymást kisebb nagyobb dolgokban. Ebből lesznek a jó kis csipkelődések, perpatvarok.

2016. jan. 22. 10:49
 5/13 anonim ***** válasza:
95%

Ez egyszerű önvédelmi mechanizmus.

Azt üzeni a pasi ezzel:

A te hibád, hogy nem működik a kapcsolatunk.

Így magát nyugtatja, hogy ő jó, mindenki más meg gonosz, felszínes, pénzhajhász (megfelelő helyen aláhúzandó).

Nekem is összejött egy ilyen pasi, két egész hónapig tűrtem.

Aztán mikor szakítottam, én is megkaptam, hogy a pénzes kigyúrt bunkók kellenek.

Na eddig a pontig voltam kedves én is.

2016. jan. 22. 10:50
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Csezmeg' a pesszimizmust nem választjá az emberek. Egyszerűen van... Én is benne vagyok, ha kapcsolatba kerülök akkor elrejtem, titkolom, elfolytom, de akkor is az maradok. És nincs ennek ellenszere úgy tudom :( (max többmillió forint valahonnan hogy ne kelljen aggódni)

2016. jan. 22. 12:15
 7/13 anonim ***** válasza:
Te tényleg azt hiszed hogy pesszimistán születtél? Remélem nem!
2016. jan. 22. 12:43
 8/13 anonim ***** válasza:

Nyílván nem, de sosem volt olyan hogy azt mondtam hogy "na én mától pesszimista leszek" hanem jött magától. Próbáltam már pár trükkel elmúlasztani a dolgot, nem sikerült. Mindig önámításnak, fejem homokba dugásnak érztem.

2016. jan. 22. 12:50
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

6-os.

Több milliárd, nem old meg semmit. Azzal esetleg lesz egy felszínes kapcsolatod.

A pesszimizmust magadnak generálod, nem természetesen veled született adottság.

Mikor megszületik valaki, ismerkedik a világgal, nyitott mindenre. Jó és rossz dolgok tapasztalatából alkot képet és hozzáállást az ember. A nevelés is sokat számít.

Csak valakinek érzékenyebb a lelke, és hamar pesszimista lesz belőle ha sorozatos kudarc éri. De ha az akarat ereje nagy, akkor ez változhat.

2016. jan. 22. 12:54
 10/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező....egész jól megfogalmaztál egy szituációt, de pont a lényegre nem tértél ki. A Nő szerepére!!!!!

Szóval a legtöbb sikertelen férfi azért lesz pesszimista és hitehagyott,mert olyan feltételek között kell helytállnia amire vagy nem lehet vagy nem képes felkészülni.

Nagyon kevés olyan Nő van, aki egy visszautasításkor megadná a tiszteletet a másik fél számára, és őszintén válaszolna arra kérdésre, hogy miért?....nem magyarázkodásra gondoltam ,hanem egy őszinte véleményre, mindezt nem lenéző vagy becsmérlő stílusban.

Ami a pénz szerepét illeti....20 évesen egyetemistaként volt olyan barátnőm akiért teljesen oda voltam, örültem hogy szóba állt velem. Imádott társaságba járni, bulizni, aminek komoly anyagi vonzatai voltak. Minden munkát elvállaltam amit csak tudtam, hogy el tudjam vinni bulikba, nyaralni, de 1 év alatt belefáradtam és amikor szóba hoztam láttam az értetlenséget az arcán. Neki ez természetes volt, nekem nem. Ő boldog volt, én azt hittem boldog vagyok.Bő 10 év elteltével már egészen más a helyzet, nemcsak azért dolgozok, hogy ki tudjam fizetni a számláimat és nem aszerint választok szórakozóhelyet hogy mennyi a belépő vagy egy feles hanem azért hogy ne kelljen átélnem még egyszer azt az érzést amikor el kellet köszönjek Tőle.

Az anyagi függetlenség rohadt jó dolog, de ezt igazán csak az értékeli aki korábban megtanult nélkülözni és tudja milyen érzés az amikor nincs.

37F

2016. jan. 22. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!