Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kezdhetnék egy ilyen esetben a külső nyomással?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok,lassan 21, eddig egy 7 hónapos kapcsolatom volt, végül én szakítottam.

(19 éves voltam, ennyi idősen veszítettem el a szüzességem is, fiú létemre)

A kapcsolatról vegyes érzelmeim vannak, akad szép, de sok rossz emlék is.

Sok mindenben hibáztam, sok mindenben hibázott a barátnőm.

Sajnos egy kisebb trauma is volt számomra a kapcsolat.

Folyamatosan féltékeny voltam,mindig azon stresszeltem,hogy nehogy megcsaljon, vagy nehogy valaki más megkörnyékezze.

Mondjuk ennek volt annyi alapja,hogy a barátnőm normálisnak tartotta,hogy nyíltan beszél arról,hogy ki tetszik még neki, de ő engem szeret (hát nekem ez nem jött be)

Szinte sosem tudtunk kompromisszumot kötni, nem kedveltem a családját sem (kölcsönösen)

Aztán 7 hónap után szakítottam, még bő 2-3 hónapig tartottuk a kapcsolatot, aztán rájöttem,hogy így nem tudok túllépni, összevesztünk, letiltottam, bő 3-4 hónap múlva megbeszéltük, és azóta semmi közünk egymáshoz.

Viszont én most úgy vagyok vele,hogy nem szeretnék újabb kapcsolatot senkivel.Néha ugyan hiányzik egy lány, de csak pillanatnyilag.

A legőszintébb úgy lehetek, ha azt mondom,hogy nem vagyok érett egy komoly kapcsolatra, és amíg ezt tudom magamról, addig nem is keresek párt.

Később szeretnék családot, gyerekeket, de egyenlőre még barátnő sem kell.

Viszont ugye vannak a rokonok, a folyamatos nyomás,hogy mikor hozok már egy lányt, mikor lesz barátnőm,ugye nem vagyok meleg, stbstb, az új barátaim,munkatársaim is kérdezgetik,hogy voltam e már lánnyal, hogyhogy nem akarok barátnőt.

Tudom, ne foglalkozzak velük, nem is szoktam, de azért mégis zavaró, úgy érzem alábecsülnek.

De nekem nem arról szól az életem,hogy minél több trófeám legyen, én beérném egy igazi őszinte lánnyal is, tényleg nem vágyok rá,hogy húzzam a strigulákat.

A magánéletemről meg nem szokásom beszélni, nem azért nem mondok a barátnőmről dolgokat mert annyira tisztelem, hanem mert ez annyira magán,hogy én inkább elfogadom,hogy pl.20-on évesen is szűz fiúnak gondoljanak.

De ugyan így, volt hogy azt mondták kérjen tanácsot anyukámtól valamiben (már nem is tudom mi volt) és arra is azt mondtam,hogy jó rendben, nem pedig azt,hogy anyukám 2 éve meghalt.

Ezek olyan dolgok,hogy nem beszélem meg vagy nem mondom akárkinek, ne sajnáljanak, vagy ne álljanak emiatt másképp hozzám, vagy ne gondolják,hogy hazudok.

De mégis egyre inkább fusztrálnak minden ilyen dologgal, de most az a megoldás,hogy közös képeket mutogatok a volt barátnőmmel,hogy nézd itt az ex-csajom, nézd ez a kép előtt hemperegtünk egy akkorát, amekkorát te sosem fogsz?

Ez kell ahhoz,hogy ne érezzem a nyomást?

Egyre inkább idegesítenek "mások" a véleményeikkel,gondolataikkal.

Én viszont továbbra is úgy tartom,hogy nem kell ilyen dolgokról beszélnem, főleg nem "idegen" emberekkel.

2016. jan. 21. 19:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz továbbra se senkivel... fiatal vagy, van időd ráhangolódni egy kapcsolatra - felnőni hozzá, ráérsz megkeresni azt a bizonyos lányt...

Én 22 leszek nemsokára (lány vagyok) és volt olyan barátom, aki nem állt még készen egy kapcsolatra és ezért mindig mást helyezett előtérbe.

De ahogy látom, neked azért szép terveid vannak a jövőre nézve is.:)

Ha rám hallgatsz.. küldj el mindenkit a francba, mert nem az ő dolguk, hogy mi történik az életedben... semmi közük hozzá.:)

Ha néha esetleg lenne kedved beszélgetni, vagy kiakadsz.. nyugodtan megkereshetsz ha gondolod és ha tudok segítek.:)

2016. jan. 21. 20:14
 2/2 Fish1 ***** válasza:

Szerintem helyes a gondolkodásod.

Ne foglalkozz azzal, amit mások mondanak, meg az elvárásaikkal, meg azzal, hogy szerintük hogy kellene élned az életedet. Ezt egyedül te tudhatod és te érzed.

Voltam én is ilyen helyzetben, hogy nem akartam pasit, én folyamatosan jöttek ugyanezekkel a szövegekkel, de egy idő után nem érdekelt már.

Az egyedül eltöltött idő is lehet hasznos, pl. foglalkozz önismerettel, szerezz önbizalmat, és ennek következményeképpen el fog múlni a féltékenykedésed is, mert ez ebből adódik. :)

2016. jan. 22. 04:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!