Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Jobban számít a külső, jobban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jobban számít a külső, jobban válogatunk külső terén mint 40-50 évvel ezelőtt?

Figyelt kérdés
2016. jan. 8. 11:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem hinném. Amúgy az őskorban számított legjobban a külső szerintem, amikor még a kommunikáció kiforratlan volt.
2016. jan. 8. 12:05
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. 50 évvel ezelőtt is az igényes nő az igényes férfiak közt válogatott és fordítva. A kocsma-macák is a saját rétegjükből választottak partnert.
2016. jan. 8. 12:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Fene tudja. Manapság sokkal több lehetőség van válogatni, mint 40-50 éve, de még mint húsz évvel ezelőtt is. N+1 társkereső oldalon nézegethetjük a lehetséges partnerek százait, persze hogy mekkora sikerünk lesz, az ugye más kérdés...
2016. jan. 8. 12:22
 4/11 anonim ***** válasza:
53%

Igen, több okból is.

Egyrészt hiába egyszerűbb a kommunikáció, mint valaha is volt, az emberek mégis egyre elszigeteltebbek, egyre kevesebb valós emberi kapcsolatuk van. Helyette ismernek több száz embert felszínesen, de nem tagjai egy valós közösségnek. Így pedig, ha nem kerülünk emberekhez olyan közel, hogy beléjük szerethetnénk a személyiségük alapján, nyilván a külső fog dönteni abban, hogy kit akarunk partnernek.

Emellett megváltozott az értékrend is. Ma nem az számít sikeresnek, akinek családja van, hanem pasi esetén akinek sok pénze van, és sok nőt kap meg, nő esetén pedig, akinek gazdag és izmos a pasija.

A külső egyébként mindig számított a párválasztásnál, de szerintem sokan vagyunk, akik megtapasztalták már, hogy néha beleszeretünk olyanba, akit először észre sem vettünk. Viszont ehhez közösségi lét, tartós és mély ismeretségek kellenek, és ezek ma nincsenek meg.

2016. jan. 8. 14:26
 5/11 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan az ismerkedés, mint a kereskedelem. Régen volt egy-két közért a korlátozott kínálattal és csókolom. Manapság meg ott vannak a webshopok és ha olyanom van, akkor Japánból, vagy az USA-ból rendelek magamnak valamit.

Ugyanez van az ismerkedésnél is. Régen az emberek sokkal több kompromisszumot voltak hajlandóak kötni, mint manapság. Most minek kössek kompromisszumokat, ha felmegyek a netre és bárkivel lehet ismerkedni a világon? Addig keresek, amíg olyant nem találok, aki nekem tökéletes.

2016. jan. 8. 16:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Igen a mai felületes online világban jobban számít a külső, jobban válogatnak az emberek és sokan vannak egyedül emiatt.
2016. jan. 8. 16:10
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem régen is legalább ennyire számított, sőt. Ha megnézzük a régi népdalokat, meséket, mondákat, akármit, MINDIG a külsőt írják le, az számít.
2016. jan. 8. 17:16
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen. A média befolyása sokkal nagyobb, ráadásul divat lett a nők körében a szingliség. Így inkább vannak egyedül, míg régebben inkább alább adták az igényeiket, mert leszólta őket a társadalom, ha sokáig egyedül voltak. Most nincs rajtuk ez a nyomás.
2016. jan. 8. 17:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Régen is ugyanannyi lehetőség volt VALÓS ismerkedésre, hogy mélyebben, IGAZÁBÓL megismerjék a másikat. Attól még hogy interneten írogatnak az emberek nem fogják ismeri igazán egymást. És a külső mindig ugyanolyan mértékben számított ez nem változott semmit. Egy szépnek tartott embert régen is ugyanúgy körülrajongták, mint most és több esélye volt az élet sok területén, mint az átlagos vagy alatti embereknek.
2016. jan. 8. 17:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Másabb a dolog mint akkor volt.
2016. jan. 8. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!