Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért törvényszerű az a mai világban, hogy egy embernek szinte mindig legyen párkapcsolata?
Afféle külső nyomásnak érzem ezt. Mintha azért lenne fura valaki, mert nincs valakije. Nem tudom megérteni az olyan embereket, akik egyik kapcsolatból ugrálnak a másikba. Az ilyen ember képtelen egyedül maradni magával? Nem értem. Miért jó mindig erőlködni, hogy legyen valakid?
Írsz egy kort is, és persze azt is, hogy srác/férfi vagy-e, vagy lány/nő?
Nem törvényszerű, csak vannak társfüggő emberek, akik egyik (rossz)kapcsolatból mennek a másikba, mert nem bírják az egyedüllétet. Szerintem ha valaki egyedül nem tudja magát jól érezni, az kapcsolatban sem fogja, ideig-óráig dobhat rajta valamit, de hosszútávon nem fog működni, mert kijönnek rajta azok a dolgok, amiket egyedül is érez. Egyesek azt hiszik, hogy egy párkapcsolattól majd megoldódik minden bajuk, aztán csodálkoznak, ha csak még több problémájuk lett miatta.
A magam részéről én nem érzek késztetést, hogy mindenáron legyen barátnőm, csak azért nem fogok összejönni akárkivel, hogy legyen egy kapcsolatom.
23/F
A mai világban? A régi világban még törvényszerűbb volt.
Egyébként szerintem ma már nem törvényszerű. Mindenkinek a saját döntése, hogy szeretné élni az életét. Vannak, akik vágynak a párkapcsolatra, vannak, akik nem. Olyanok is vannak, akik jobban vágynak rá, mint mások.
Már írtam valamelyik kérdésnél, de ide is illik: akár hiszed, akár nem, mi emberek nem sorozatgyártásban készülünk egy szalagon, sablonra. Sokféle érzelemvilágú ember létezik, sokféle vággyal, jövőképpel.
Elhiszem én, hogy ezt nem tudod megérteni, hiszen mindenki a saját kis világában él. Nem is kell ezen agyalni szerintem, elég lenne elfogadni, hogy vannak, akik máshogy gondolkoznak, éreznek a témával kapcsolatban.
Ez nem ösztön kérdése, egyszerűen így működik az ember biológiailag. Már a nők melle sem az etetés miatt alakult ki a közhiedelemmel ellentétben, hanem a párválasztás miatt. Lehet tehát ezeket a romantikus köröket futni, hogy különbséget teszel "szeretkezés" és "dugás" között, de ha megnézed például a világot, az élet nem így működik. A gyönyörű nők általában az "ösztönös" pasikkal szexelnek, nem pedig azokkal, akik a "lelki" és "szellemi vonzódást" részesítik előnyben. Ez is levezhető a biológiából, ami szintén egy örökség az ősidőkből.
Valójában azonban nem is vagyok biztos benne, hogy azok a pasik, akik a "lelki és a szellemi vonzódást" részesítik előnyben, egészen biztosan nem "dugnának". Én azt látom ugyanis, hogy az ilyen srácok rendszerint hoppon maradnak, és esélyük sincs arra, hogy egy jó nővel keféljenek. Max az átlagosakkal, akiknek a megtartását rendszerint célul tűzik ki, és ennek érdekében hajlamosak is átvenni néhány dolgot a csajos mentalitásból.
Tisztázzunk valamit, emberek, aki nem egy burokban éli az életét, az azért lát ezt-azt.
Csak mert valakinek van párkapcsolata, vagy házas, még nem jelenti azt, hogy boldog is.
Az, hogy valakinek épp nincs kapcsolata, nem biztos, hogy boldogtalan.
Van, aki nagyon szeretne párkapcsolatot, és szinte bárkivel összejönne (mázli kell hozzá, hogy ne valami nagyon rosszba csöppenjen bele, hanem tényleg jól működjön).
Van, aki egyáltalán nem akar párkapcsolatot, mert másra fókuszál, más dolgok töltik ki az életét, esetleg beteg és ezzel nem akar egy másik embert terhelni, lehet olyan betegsége, amit nem akar továbbörökíteni és senkitől nem akarja elvenni a lehetőséget, hogy gyereke legyen, de ő azzal a betegséggel nem akar saját gyereket.
Van, aki szeretne kapcsolatot, de nem minden áron, nem azért, hogy kitehesse a közösségi oldalakra, hogy van kapcsolata, nem azért, hogy ne legyen egyedül, hanem azt a társat keresi, akivel egy életre boldogok lehetnek együtt, és ez vagy összejön gyorsan, fiatalon, mert úgy hozza az élet, hogy mindketten jókor vannak jó helyen, vagy csak később, és akkor akár sokáig is egyedül lehet, közben meg nem feltétlenül kesereg, hanem lefoglalja magát más dolgokkal.
Ettől függetlenül van egy nyomás, akár család részéről, akár máshonnan, de ez nem működik parancsszóra, normális, nem másokon élősködő embereknél nem hat ösztönzőleg az adórendszer... stb.
#24: senki nem próbál görcsösen feltűnni, egyszerűen foglalkoztatnak bizonyos életkérdések, de gondolom nálad kimerül a mit zabáljak ma, illetve a hova menjek bulizniban ez. Sajnálom, de a kötözködéseddel nem tudok mit kezdeni. Clark legalább érvelt is. Még, ha nem is értek egyet vele.
#28: ez egy szimpatikus gondolatmenet, ilyesmikre vágytam, nem b__zakodásra, mint amire mi magyarok rutinból képesek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!