Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a női paradoxon?

Figyelt kérdés

Sokat olvasom hogy szeretik a szerelmes tipusú srácokat, akik gyengédek lágyak érzelmesek, és ilyenek.

Aztán a valóság az, hogy egy ilyen srác, ha odamegy egy lányhoz, a lány azt mondja hogy bocs nem. Mert hogy az ilyen srácok érzelmileg próbálják előadni magukat, mivel az érzelmiség az nem férfias, a nő elutasítja.

Aztán odamegy egy önbizalmilag magas szinte egóista srác, aki "férfias", a nő majd átitatja a bugyiját az örömtől, és inkább őt próbálja meg "érzelmileg" előrántani.

Ezzel csak ott a gond, hogy aki nagyon érzelmeskedős tipusú férfi, az nem ilyen domináns férfias fellépésű srác. Vagyis nem férfias. Azaz nem kell a nőnek érthető okokból.

Persze valójában meg mindenki így akar ismerkedni:

"milyen pasi az ideállod?" "hát legyen érzelmes, kedves, szeretetteljes, imádjon stb."

Ilyenkor fogom a fejem. Mert a nőknél sokszor az sem számít, hogy néz ki a pasi (mintha egy fekete alak jönne oda, akiből semmit nem lát), amíg nem látja hogy ez az alak férfiasan viselkedik.

Azaz inkább legyen visszataszító külsejű, mintsem nem férfias, azaz érzelmes, mert ha utóbbi, akkor a külsejét észre se veszi a srácnak, ami már ugye a 2. lépés lenne.

Valaki érti ezt a false női gondolkodást? Szerintem egyébként valami stikli van ezekkel a nőkkel, akik ilyen srácokról álmodoznak.

2015. júl. 27. 16:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
22%
Inkább összeállnak egy olyannal aki hazamegy melóból rábsz az asztalra, hogy éhes megmelegítetted e már vagy megvárod míg éhen döglök?! a másik felhívja a boltból típusúval, hogy mit vigyek haza mit főzzünkkel?
2015. júl. 27. 17:37
 12/19 A kérdező kommentje:

Ezt a dadusgatást sem így értettem.

Félreértés ne essék én is dominánsabb típus vagyok, de pl. én viszonylag ritkán bújok oda a barátnőmhöz. Ő viszont rendszeresen. Nem lököm el sosem, csak én inkább viszonzom az érzelmeket és inkább ő kezdeményezi őket.

Nem azért mert nyuszi vagyok vagy ilyesmi, egyszerűen nem fér össze a stílusommal az, hogy most odamenjek és mondjam neki hogy "szia cicus hát én annyira imádlak úgy oda vagyok érted hogy te vagy a mindenem hogy majd megörülnék nélküled"...

Szóval ez a nagyon nyálaskodás ez nem összepasszolható velem, ha csak nem a másik fél kezdeményez ilyet. Perpill én nagyon kapós vagyok. Szóval ez jó amit úgymond én képviselek.

De itt meg rengeteget olvasom hogy legyen "nyálas", nem kell rögtön mert az nem jó, de miután együtt vannak éjjel nappal nagylják falják egymást, ami még mindig nem összeilleszthető azzal aki vagyok.

Nem tudom jobban kifejezni magam, én domináns srác vagyok, imádom a barátnőm, de ez a nyalás falás akár csak szavakban ez nem az én stílusom.

2015. júl. 27. 17:58
 13/19 anonim ***** válasza:

"Mert a nőknél sokszor az sem számít, hogy néz ki a pasi" - ezeknél van esélyem, yeahhhh :D

amúgy sokan írják a magabiztosságot is a csajok közül, hlegyen határozott, ne ez a tutyimutyi, amire még gyúrnom kell, de én mással próbálom ezt a hiányosságomat pótolni. :)

2015. júl. 27. 20:07
 14/19 A kérdező kommentje:

Utolsó! Nem így értettem.

Addig nem számít hogy nézel ki, míg nem látja hogy viselkedsz. Inkább legyél előnytelen kinézetű, mint férfiatlan viselkedésű srác.

Ismerősöm 107 kg. Van pocak rendesen. Olyan nője van, már a 2. hogy én is csak keresem az okot miért vannak együtt.

Az a srác, még nálam is dominánsabb, nem értem hogy 107 kgjával hogy tud úgy bánnia nőkkel hogy azért ennyire leszarja hogy mit gondolnak róla. Nem azt írom hogy leszarja hogy néz ki, hanem mások véleményét tolja le.

Bárkit bármikor leszólítana és elhívná randizni, és tényleg olyan kisugárzása van a nők felé, úgy szedte össze ezt a csajt is. És ez már a 2. neki, de mindkettő csajban van ez közös, mindegyik elég átlagon felüli.

A kettő között voltak kaladjai de látható hogy ő pl. annak ellenére hogy szerintem irtó előnytelen külsővel rendelkező pasi, olyan magasra tolta a mércét a nők felől - mert tud válogatni - hogy szerintem már unfair a nőkre nézve.

Nekem legalább itt a kockahas meg a kigyúrt testem, azaz teszek magamért, hogy én is vadászhassak a hasonló benyomást keltő ellenkező nemű hölgyeményekre.

Jó példa erre a barátnőm, mert habár mi már nagyon összeforrtunk, ő is sportol és van olyan jó csaj mint én pasi. Vagy fordítva. De az biztos hogy annak ellenére hogy dominánsabb vagyok, én jobban szeretem őt, mint ő engem, ő meg ezt fordítva gondolja így :D

Mi tipikusan az a pár vagyunk akik tudják a másikról hogy odáig vagyunk egymásért, tényleg, viszont ez annyira nem nyílvánul meg. Néha összebújunk de pl. sokszor filmezünk csak simán egymás mellett az ágyon, ő az ő felén én meg az enyimén.

Fürödni se mindig fürdünk együtt. Közös evés az szinte nagyon ritka, néha elmegyünk enni, de átlagban mindenki magáról gondoskodik hisz napközben nem sűrűn látjuk egymást.

Ezek a spontán ölelések meg ilyenek sem a mi világunk. Ő szokott odabújni ha úgy van és nem lököm el, de ez nem általános nálunk. Pedig ennek ellenére a mi kapcsolatunk is "túl van fűtve".

Nem tudom pl. ki ismeri a Youtuberól a Jesse Jeana nevű BFvsGF de eléggé hasonlóak vagyunk mi is mint ők.

Ők minden nap levideózzák az aznapi eseményeket úgy 10 percben. Nem nagyon látszik hogy ők egy pár. Nincs sok csók, szinte nagyon ritka, akkor is csak gyors szájra puszi.

Na ez nálunk is kb így van. Ha csókolózunk akkor ott oka van, és nem az hogy szeretjük egymást :)

Lehet mondani hogy az domináns pasik érzelmesek is tudnak lenni, de úgy gondolom hogy legtöbbünk ilyenek vagyunk mint én. REngeteg példát tudnék erre mondani. Biztos van kivétel aki tud nyálasabb lenni vagy bújósabb vagy valami... de nagyon ritka. Nem jellemző a típusunkra.

2015. júl. 27. 20:19
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem lehet beskatulyázni az embereket, a párom elég határozott típus, mégis nagyon érzelmes tud lenni felém, ki is mutatja minden nap. Az előző barátom szintén erős, irányító jellem, kb. olyasmi lehet alkatra, mint akiről az előbb írtál (a 107 kg-s, nem túl előnyös külsejű), ő is csak az elején volt távolságtartó, később már nagyon igényelte és viszonozta is a gyengédséget.

Szerencsére sokfélék az emberek.

2015. júl. 27. 20:27
 16/19 A kérdező kommentje:

Teljesen megértem amit írsz, de átlagosságban elmondható, hogy az igazán domináns srácok (azaz már éppen hogy egoisták mint én, hisz előbb is magamat dicsértem), nem vagyunk annyira érzelmesek, mint amiről a nők álmodnak. Vagyis tiniként/fiatalként képzelődnek.

De nem is vagyunk ridegek. Csak mert sokan felszednek "minket" aztán megpróbálnak megváltoztatni, de mikor úgymond meggyengül valaki, akkor meg ez a dominánsabb énje csökken és sok nőt ez kiábrándít.

Tudom hogy rossz példa, de pl. Éjjel Nappal Budapest Viktor - Bori példa.

Nem tudom ki ismeri de leírom, a srác egy kúrógép volt, a nő felszedte, megpróbálta lenyűgözni, küzdött érte, végén sikerült is, előjött a srác érzelmes éne ami az eredeti énjének csökkenésével járt és kiábrándult belőle a lány. Ismerősömmel is történt ilyen.

De egyébként se szeretnék megváltozni.

2015. júl. 27. 20:31
 17/19 anonim ***** válasza:
Igen, értem én, hogy van ilyen is. De attól még nem biztos, hogy paradoxon az a gondolkodás, miszerint legyen egy férfi határozott, férfias, magabiztos, emellett a szeretteivel kedves, érzelmes, szeretetteljes. Mert van ilyen is. Csak éppen nem biztos, hogy ilyet fog ki az illető hölgy, hanem egy kevésbé érzelmes típust. Akkor így járt.
2015. júl. 27. 20:48
 18/19 anonim ***** válasza:
Ja, hát igen. Van akinek semmi nem jó, ha domináns az a baj, ha aztán érzelmes lesz, az a baj. :D
2015. júl. 27. 20:49
 19/19 A kérdező kommentje:

#18-as igazából az a gondja az ilyen nőknek hogy akarják hogy érzelmes legyen de maradjon is domináns, és bizonyos reakciókat vagy érzelmesként él meg, vagy dominánsként.

Olyan minta fekete fehér, nem lehetsz egyszerre a kettő egy időben. Vannak szituációk amiket le lehet kezelni érzelmesen vagy dominánsan.

A nők egy része meg elvárja a párhuzamot ami ugye lehetetlen. Ez olyan mintha azt mondanád a húsra, hogy egy időben akarod lefagyasztani meg megsütni.

Igen van olyan is ami váltogatja magát egyszer ilyen egyszer olyan, de az nem az igazán domináns kategória, meg egyébként az ritka is.

Bár tény hogy van, nem is kevés.

2015. júl. 27. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!