Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a női paradoxon?

Figyelt kérdés

Sokat olvasom hogy szeretik a szerelmes tipusú srácokat, akik gyengédek lágyak érzelmesek, és ilyenek.

Aztán a valóság az, hogy egy ilyen srác, ha odamegy egy lányhoz, a lány azt mondja hogy bocs nem. Mert hogy az ilyen srácok érzelmileg próbálják előadni magukat, mivel az érzelmiség az nem férfias, a nő elutasítja.

Aztán odamegy egy önbizalmilag magas szinte egóista srác, aki "férfias", a nő majd átitatja a bugyiját az örömtől, és inkább őt próbálja meg "érzelmileg" előrántani.

Ezzel csak ott a gond, hogy aki nagyon érzelmeskedős tipusú férfi, az nem ilyen domináns férfias fellépésű srác. Vagyis nem férfias. Azaz nem kell a nőnek érthető okokból.

Persze valójában meg mindenki így akar ismerkedni:

"milyen pasi az ideállod?" "hát legyen érzelmes, kedves, szeretetteljes, imádjon stb."

Ilyenkor fogom a fejem. Mert a nőknél sokszor az sem számít, hogy néz ki a pasi (mintha egy fekete alak jönne oda, akiből semmit nem lát), amíg nem látja hogy ez az alak férfiasan viselkedik.

Azaz inkább legyen visszataszító külsejű, mintsem nem férfias, azaz érzelmes, mert ha utóbbi, akkor a külsejét észre se veszi a srácnak, ami már ugye a 2. lépés lenne.

Valaki érti ezt a false női gondolkodást? Szerintem egyébként valami stikli van ezekkel a nőkkel, akik ilyen srácokról álmodoznak.

2015. júl. 27. 16:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
30%

A női gondolkozást a nők sem értik, többször beismerték még itt az oldalon is.

Amit pedig leírsz ebben formában nem igaz, mert a jó külső az első amit megnéznek. Ennek kapcsán simán randiznak meg jópofáznak veled és ha nem vagy nagyon idegesítően érzelgős, akkor dugnak is veled rövidtávon. Aztán persze rövid távon mész a kukába, vagy csak simán megcsalnak.

Ha a jó külső igazi egoista arrogáns bunkósággal párosul akkor a barátnőd lesz, ez tény és jóval kisebb az esélyed a megcsalásra vagy a szakításra.

2015. júl. 27. 16:08
 2/19 anonim ***** válasza:
65%
A lányoknak (fiúknak is) kellenek a tapasztalatok, hogy megérjen bennük, valójában milyen társat is szeretnének. Nincs gond az érzelmességgel, amíg a srác nem ügyetlenke, tutyimutyi. Nem érdemes szentimentálisan nyitni az ismerkedés elején, de egy későbbi szakaszban, amikor a kapcsolat elmélyül, fontos, hogy meg tudjunk nyílni egymás előtt tabuk nélkül. Ugyanakkor fontosak a férfias tulajdonságok, legyen gyakorlatias, tudja mit hogyan kell elintézni, ne riadjon meg nagyon egy új helyzetben, adjon biztonságot. Ezek a tulajdonságok azonban nem zárják ki azt, hogy valaki egy intim kapcsolatban képes legyen az érzelmeit megmutatni. 29N
2015. júl. 27. 16:12
 3/19 anonim ***** válasza:
44%

Ne! Lágy ne legyen! :D

Ki milyet szeret. Én az egészségesen magabiztos, erősebb, vagányabb, de érzelmes, gyengéd, szeretni tudó férfiak közül választottam párt.

2015. júl. 27. 16:13
 4/19 A kérdező kommentje:

minden férfi tud szeretni. legalábbis úgy gondolom a nagy többség képes rá.

de nem ez értettem a fentiek alatt. Hanem azt, hogy vannak bizonyosabb férfias pasik, akik szeretik a párjukat, de nem annyira mutatják ezt ki.

Meg van az érzelmes tipusú pasi, aki szinte mindig ki akarja mutatni, küldi az SMS-t, vesz ilyen olyan ajándékot, odabújik szó nélkül a másikhoz, szóval ő meg kimutatja ezt.

De egy férfias pasi, aki tényleg domináns az nem fog dadusgatni egy nőt egész nap. Mert a kettő nem fér össze.

2015. júl. 27. 16:44
 5/19 anonim ***** válasza:
44%

Na, akkor vesézzük ki:

"Sokat olvasom hogy szeretik a szerelmes tipusú srácokat, akik gyengédek lágyak érzelmesek, és ilyenek."

-->Általában igen, de manapság tapasztalataim szerint a nők is kezdenek őszintébbnek lenni, és elmondani, hogy egy kemény pasit keresnek, aki mellett nőnek érezhetik magukat. De amúgy igazad van, a nők nagytöbbségére tényleg még mindig a ez jellemző, hogy azt mondják, hogy gyengéd pasit akarnak.

"Aztán a valóság az, hogy egy ilyen srác, ha odamegy egy lányhoz, a lány azt mondja hogy bocs nem. Mert hogy az ilyen srácok érzelmileg próbálják előadni magukat, mivel az érzelmiség az nem férfias, a nő elutasítja."

-->De nem önmagában azért utasítja el, mert érzelmes, hiszen az érzelmek fontosak a nőknek, hanem azért, mert az érzelmeket nem megfelelően sugározza a nő felé. Ha pl valaki engedélykérően, már-már könyörög a nőnek, hogy igyon meg vele egy italt, vagy látja a pasin, hogy meg van ilyedve, vagy önbizalomhiányos, akkor alap, hogy elküldik.

"Aztán odamegy egy önbizalmilag magas szinte egóista srác, aki "férfias", a nő majd átitatja a bugyiját az örömtől, és inkább őt próbálja meg "érzelmileg" előrántani."

-->De miért van ez? Mert az egoista pasik az érzelmeket úgy csomagolják, hogy a nőnek az vonzó legyen. (magyarul nem nyálasok). Amikor én is romantikáztam egy csajjal, - mert én hülye rosszul taktikáztam - az nyíltan megmondta nekem, hogy ne tegyem, mert nem vonzó. Azt mondta nekem, hogy nem kell ez a "mélyen a szemedbe nézek" dolog, csak egyszerűen csókoljam meg és kész. Más esetben is hasonló tapasztalatom volt. Bizony, a nőktől sokat lehet tanulni, ha valakit sokat törődik velük!

"Ezzel csak ott a gond, hogy aki nagyon érzelmeskedős tipusú férfi, az nem ilyen domináns férfias fellépésű srác. Vagyis nem férfias. Azaz nem kell a nőnek érthető okokból."

-->Akkor annak a pasinak meg kell tanulni dominánsnak lenni. Nem azt mondom, hogy játsza meg, mert az szánalmas, amikor valaki menőzni próbál, de amikor kap egy pofont és kiterül, vagy elsírja magát. Hanem arról, hogy kezdjen el tudatosan megváltozni, és magába olvasztani a domináns tulajdonságokat. Egy jó minta ebben sokat segíthet. Én például sokat tanultam a domináns emberektől, és ma már nem érzem magam furán, amikor például felhőtlenül pimaszkodok egy nővel, legyünk akárhol is.

"milyen pasi az ideállod?" "hát legyen érzelmes, kedves, szeretetteljes, imádjon stb."

-->Én nem szoktam megkérdezni a nőktől, hogy milyen az ideáljuk. Felesleges. Volt egy barátnőm, aki pl megmondta, hogy neki általában mi nem tetszik egy pasin, csak néhány esetben. Nos, az épp jellemző volt rám. Ha ezzel indított volna, akkor elég furán éreztem volna magam az elején. :D

"Ilyenkor fogom a fejem. Mert a nőknél sokszor az sem számít, hogy néz ki a pasi (mintha egy fekete alak jönne oda, akiből semmit nem lát), amíg nem látja hogy ez az alak férfiasan viselkedik."

-->Hát nem ez az örömhír? A külsőnél jobban számít a belső, a viselkedés, ez tök jó.

"Azaz inkább legyen visszataszító külsejű, mintsem nem férfias, azaz érzelmes, mert ha utóbbi, akkor a külsejét észre se veszi a srácnak, ami már ugye a 2. lépés lenne."

-->Továbbra sem értem, hogy ez miért baj. Sok pasi azért nem mer kezdeményezni, mert azt mondja, hogy ő nem néz ki jól. Nos, akkor innentől fogva ezzel nem kell foglalkozni. Csak a belső tulajdonságokat kell rendesen felépíteni. Ha valaki erre sem képes, az nem értem, mit akar.

"Valaki érti ezt a false női gondolkodást? Szerintem egyébként valami stikli van ezekkel a nőkkel, akik ilyen srácokról álmodoznak."

-->Nincs semmi baj velük, egyszerűen így működnek a nők. A gond veled van, mert logikailag próbálod megérteni őket, akik az érzelmeik alapján döntenek.

2015. júl. 27. 16:49
 6/19 anonim ***** válasza:
54%

"De egy férfias pasi, aki tényleg domináns az nem fog dadusgatni egy nőt egész nap. Mert a kettő nem fér össze."

Dehogynem. Annyi ilyet láttam már.

Az nem férfias, hogy nincsenek érzelmeid, nem szeretsz senkit, rideg vagy és bunkó. Azt szociopatának hívják.

Az pedig nem érzelmes, aki nyálas. Nagyon sokszor a szavak mögött nincs semmi, nincs őszinteség. Amikor mondd valami extra csöpögős dumát, és tudod, hogy aznap már tizedszerre mondja.

2015. júl. 27. 16:50
 7/19 anonim ***** válasza:
30%
Ez nem női viselkedés,hanem csak lány.Majd ha eléred azt a kort amikor tényleg igazi nőkkel ismerkedsz(nem csak lányokkal)akkor azért tapasztalni fogod,hogy nem így működnek.
2015. júl. 27. 16:56
 8/19 anonim ***** válasza:
44%

Dehogynem! A kettőn nagyon is összefér, többször is tapasztaltam már. Egy erős, férfias, magabiztos férfi sokszor egyben gondoskodó, érzelmes és kimutatja a szeretetét azok felé, akiket valóban szeret. Akár család, akár barátok, akár barátnő/feleség.

Van ilyen is, olyan is. Nemcsak a két véglet - a tutyimutyi, félénk, de kedves nyuszifiú és a férfias, magabiztos, de kőbunkó macsó - létezik. Sőt, a tapasztalataim szerint a legtöbben valahol középen, a két véglet között helyezkednek el.

2015. júl. 27. 17:06
 9/19 anonim ***** válasza:
78%

Te összemosod a szeretetéhes, romantikus és nyálas fogalmakat. Párkapcsolatra alkalmatlan, aki nem tud létezni a másik nélkül, a saját boldogságáért/életéért a másikat teszi felelőssé. Elsősorban az érdekli, hogy szeretetet kapjon, gondoskodjanak róla, mint anno az anyja (ha tette). Persze azért, hogy ezt megkapja, ő is lesi a párja kedvét, de élete egyetlen célja az, hogy párkapcsolatban legyen, nem az a fontos, hogy a nő (vagy férfi) boldog legyen mellette. Általában ez a típus kezd érzelmi zsarolásba, ha a másik fél ki akar lépni a kapcsolatból. A gyengéd és érzelmes (romantikus) pasik szeretetet adnak, oltalmaznak, boldoggá próbálnak tenni önzetlenül. Természetesen ők is ugyanezt a törődést kapják vissza megfelelő partner mellett, úgyhogy nincs kielégítetlen szeretéhségük, harmonikus párkapcsolatban élnek. A nyálas pedig úgy gondolja, ismeri a nők gondolkodását a romantikus filmekből, és nagy benne a megfelelési kényszer, ezért ezekkel az általános klisékkel próbálja meghódítani a nőt. Véletlenül sem őszinte gesztusokkal vagy a nő személyét figyelembe véve.

Nincs itt semmiféle paradoxon, csak a nők több árnyalatot képesek megkülönböztetni érzelmek terén is a férfiaknál. Mint az a bizonyos vicc, amikor a férfiak alapszíneket látnak, ott a nők 10 különböző árnyalatot.

2015. júl. 27. 17:10
 10/19 anonim ***** válasza:
79%
A negró világít a fejedben ha azt hiszed hogy egy férfi az első pillanatban őszinte szeretettel közeledik egy làny felé akit azelőtt nem is látott. Ez nem paradoxon, egy nő sem fogja letolni a bugyiját arra hogy te milyen érzelmes vagy, mert csak az jön le hogy szeretethiányos vagy és/vagy valakit jól megdugnál.
2015. júl. 27. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!