Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Az első szerelem árnyékába...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az első szerelem árnyékába senki se léphet? A műveltség által okozott lelkitárstalanságból van kiút?

Figyelt kérdés

19 voltam amikor először volt pàrkapcsolatom egy szintén 19 éves fiúval. De az ő esetében a férfi elnevezés is talàló. Nagyon olvasott és céltudatos ember akit érdekel a filózofia és a pszichológia. Különösen az ókori filozofusok műveit olvassa és egyetemi előadàsokat hallgat róluk.

A lényeg az hogy egy ilyen ember lett az első szerelmem. S vele kialakult a férfiak terén való ízlésem. S nagyon feltette a lécet nàlam. Én is ilyen beàllítottságúvà vàltam. S nincsen olyan ember a korosztàlyomban aki hasónló vilàglàtàsú lenne. Aki belegondolna és ismerné a vilàg miértjeit. S nem csak a maga életét làtja hanem tud globàlisan gondolkodni.

Egyáltalàn van esély ilyen férfit talàlni a mai posztmodern vilàgban? Lelkitàrstalansàgban élek....

20\N

2015. jún. 29. 21:18
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Meg tudom érteni a gondodat. Jártam így én is. Az első párkapcsolatomban lévő lány olyan értelmes volt, mint kevesen. Vagyis nem is csak az, hanem kifejezetten széles látókörű, érdeklődő, nyitott a világ dolgaira. Én alapból ilyen vagyok, de ő emelte a lécet. Tehát engem nem tesz boldoggá a mai közfelfogás, a jelenkori beteg társadalom által hajszolt anyagi javak és társaik. A látszatboldogság, a másik leigázása. Mindig keresema miérteket, a bonyolultabb összefüggéseket, az emberi viselkedés motivációit is tanulmányozom a magam módján, érdekel a művészet, azon belül a kortárs irodalom, és egy kis szépirodalom is. De azért nem vagyok könyvmoly. Filozofálni szeretek, de nem szereztem még annyi tudást, hogy a legmélyebb bugyraiba belemenjek, viszont nem is kocsmafilozófiára gondolnék. Amikor tudok, olvasok. De inkább önismereti könyveket, vagy pszichológiát, Popper Pétert, Müller Pétert, ás társaikat. Bagdy Emőke stb. Szeretem megtalálni a válaszokat, nem érem be készen kapott teóriákkal, elméletekkel, válaszokkal.
2015. jún. 29. 23:04
 22/30 anonim ***** válasza:

Nem kell olyan magasra tenni a nivot se, mert tényleg akkor magányos leszel lelkitársilag. S szerintem ha nem keresed vadul ezt a típust, akkor előbb találsz hozzád hasonlót és nem kell, hogy ugyan olyan legyen, mint az első palid! Mivel már csak a volt palid, valami mégsem stimmelt vele.

Nem lehet, hogy úgy vagy mint az egyik ismerősöm? Bele szeretett egy papba és utána csak a papokat látta meg, a civil kis emberre rá sem nézett, férfi számba sem vette őket! Ő csak pappal akart összejönni. Azóta meg már lelkész akar lenni! Súlyos eset...

Nekem most úgy tűnik, mintha őt keresnéd másban veszettül, valamiért nagyon ragaszkodsz hozzá még mindig.

Nem hiszem, hogy lelkitársad volt, ha vége lett!

Vagy túl idilli volt?

2015. jún. 29. 23:13
 23/30 A kérdező kommentje:
21: köszönöm a vàlaszod. Igazàn reménytadó
2015. jún. 29. 23:14
 24/30 A kérdező kommentje:

Angliai egyetemre ment. Ott megtalàlta szàmítàsait. Karàcsonykor hazajött. S kérdezte hogy vele megyek-e vagy elfelejtem örökre. Itthon maradtam. Auóta nem keres és vissza se ír. Vagyis elhagyott.

Fontos volt nagyon. Szerettem

2015. jún. 29. 23:29
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most lett herótom nagyon ettől a stílustól. Nem is tudom minek olvasom.
2015. jún. 30. 00:06
 26/30 anonim ***** válasza:

Nekem eléggé úgy tűnik, hogy kissé fennhordod az orrod kedves kérdező és úgy gondolod, hogy ha valaki non-stop nem filozofál, akkor az már nem is lehet normális és művelt. Könyveket bemagolni és előadásokat visszamondani bárki tud, ettől még nem lesznek meg benne azok az emberi értékek, amelyek igazán számítanak egy kapcsolatban. Én is elég mély gondolkodású vagyok (bár én inkább a spirituális irányban) és számos olyan barátom van, akt ez nem feltétlenül érdekel, de nem nézem le őket. Szerintem lazulj kicsit, 20 éves vagy, ha folyton azon keseregsz, hogy a filozófiaőrült exed nyomába nem érhet senki sem, akkor nem is fog. Attól még lehetsz mélyérzésű és gondolkodású, ha nem folyton ezen jár az agyad. Élj!!!

26/N

2015. jún. 30. 12:48
 27/30 A kérdező kommentje:
Nem nézek le màsokat. De köszönöm a véleményeket :)
2015. jún. 30. 18:45
 28/30 anonim válasza:

Te ugye műveltnek tartod magad. Pascal szerint műveltnek lenni annyit jelent, mint mindent tudni valamiről, és valamit tudni mindenről. Aki ezek közül csak az egyiket tudja, az szakbarbár, vagy társasági ember.

Persze mi itt mindannyian tudjuk, hogy ez burkolt társkeresési hirdetés, csak akkor ne nézzen ki másnak, és ne hazugságokból építkezzen.

Amúgy Hitlerre mint filozófusra hivatkozni elég necces, ugyanis ő a faék egyszerűségű gondolkodásmódjával arra is képtelen volt, hogy Nietzsche gondolatait megértse.

2015. júl. 1. 16:34
 29/30 A kérdező kommentje:
Nem tartom magam műveltnek, mert sokmindent nem tudok. De igyekszek tanulni
2015. júl. 1. 18:07
 30/30 anonim ***** válasza:
Na én építkezéseken dolgozom, németül nem tudok, focit nem szeretem, de a szalonnát lilahagymával igen. Ez az elmélkedésesdi nekem nem jön be, nyelvtanból közepes voltam, hajam rövid, horgászni tök jól tudok. Elvinnélek moziba egy jó tankos-lövöldözős filmre, esetleg valami űrhajóban-gyilkol-az-ellen típusúra. Kukoricát én állom, a kólát te. Ez, így mehet?
2017. nov. 30. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!