Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az első szerelem árnyékába senki se léphet? A műveltség által okozott lelkitárstalanságból van kiút?
19 voltam amikor először volt pàrkapcsolatom egy szintén 19 éves fiúval. De az ő esetében a férfi elnevezés is talàló. Nagyon olvasott és céltudatos ember akit érdekel a filózofia és a pszichológia. Különösen az ókori filozofusok műveit olvassa és egyetemi előadàsokat hallgat róluk.
A lényeg az hogy egy ilyen ember lett az első szerelmem. S vele kialakult a férfiak terén való ízlésem. S nagyon feltette a lécet nàlam. Én is ilyen beàllítottságúvà vàltam. S nincsen olyan ember a korosztàlyomban aki hasónló vilàglàtàsú lenne. Aki belegondolna és ismerné a vilàg miértjeit. S nem csak a maga életét làtja hanem tud globàlisan gondolkodni.
Egyáltalàn van esély ilyen férfit talàlni a mai posztmodern vilàgban? Lelkitàrstalansàgban élek....
20\N
Ha Hitler elveit hozod fel mint példát, és hasonló forrásból akarsz táplálkozni (elfáradtam, nem megy tovább ez a stílus), akkor inkább gyere el, igyunk meg egy sört, hancúrozunk egy műveltet feszültséglevezetőnek, megdicsérem a festményeid, és megmentem a világot! Mindig is szuperhős akartam lenni!=)) Nem mellesleg most mindenki Pride meg csillivilli szivárványos, még népcsoport is akad akik ellen hadsereget toborzol eme ékes szóló beszédstílusoddal és szelektálsz. Kék szemem van, hajfesték megoldható! De inkább lazíts!!:)
Pont jeleztem, hogy ne menj az oroszokhoz télen fegyverekkel!:P Egy nagyon hasznos történelmi esemény. És a török támadás ellen is remek várvédelmi képesítésem van az Egri csillagokból!:) Akkor a más társaságba, a művészlelkű hippik között miért nem találsz egy pasit aki még füvezés mellett ilyen gondolatokat osztana meg mint Te?:)
Az első épkézláb sorodnak külön örülök, áll a sör meghívás ha ilyen jól viselkedsz!;)
Semmi baj nincs azzal, ha régi idők nagy gondolkodóinak irományait olvasod- csakhogy elég sok közülük igenis vitatott eredetű- megnézed az Arisztotelésznek tulajdonított töredékek nagy részét, hát, fene se fogja neked megmondani, hogy tényleg ő, vagy valamelyik sokadik tanítványának a sokadik tanítványa jegyezte le. Vagy Hérodotosz, vagy bármelyik ókori filozófus esetében. Ha még talán biztosra tudjuk is, hogy mondjuk Platón találta ki az ideális Államot, akkor is elgondolkodhatunk, hogy vajon az manapság mennyire állja meg a helyét? A mai világba mégis hogy tudod beintegrálni például azt a nézetet, hogy a nők puszta cseretárgy, egy szükséges rossz a házasságban, mert nélkülük nincs gyerek, de alapvetően igaz és őszinte szerelem, szeretet csak férfiak- leginkább negyvenes, ötvenes tatik és tizenéves gyerekek- között lehetséges? Vagy mondjuk a spártai államberendezésnek bármely formáját a mai, ugyan görögöktől eredeztetett, de az akkorihoz semmilyen formában nem hasonlító demokráciába?
Érdekes dolog róluk olvasgatni, ismerni őket, a gondolkodásukat, szó se róla, de mára gyakorlati haszna nincs, és az a helyzet, hogy teljes egészében a műveltség fogalmát ki sem töltik. Szép és jó dolog, de sokkal műveltebb nem leszel tőle, és még ha lesz is egy általános, kicsit más világnézeted, egyébiránt nem sokat tudsz hozzátenni a mai világhoz. Túlságosan különbözik attól. És mint pszichológushallgató nyilván nem fogom megkérdőjelezni a pszichológia filozofikus értékeit, de van egy sejtésem, hogy teljesen másféle pszichológiára gondolsz, mint amit én az egyetemen tanulok.
A műveltséget nem korlátozhatod csak ezekre a témakörökre, ha megteszed, pont te kerülsz a legműveletlenebb népek közé- főleg, hogy a műveltség és intelligencia hiánya a legegyértelműbben az ilyen sarkított, fekete-fehér gondolkodásban jelenik meg. És valóban, a mondatszerkezeteid borzalmasan erőltetettek, erősen kétlem, hogy élő beszédben is ezt használnád te is és a környezeted is, bár ha mégis, akkor bocsánat a feltételezésért.
Hogy a kérdésedre válaszoljak: évről évre túljelentkezés van a bölcsészkarokon, szabad bölcsésznek meg számomra megdöbbentően sokan jelentkeznek. Te is jelentkezz ilyen szakra, körbe leszel véve olyan pasikkal, akik eredeti latinul bújják Ciceró összegyűjtött beszédeit és furán beszélnek.
Nem nézek le senkit. De szerintem mindenkinek lehetne egy baràtibköre ahol nyíltan beszélgethet arról ami érdekli. Nekem ez nem adatott meg. Egy ember elég lenne.
Engem nehéz megérteni azt elismerem.
S a filozofia jobban érdekel mint a mohàcsi vész
Hitler nem az elmélkedés hanem a tettek embere volt :D
ne hasonlítsd pár görnyedten álmodozóhoz,ő sem beszélt rímekbe,csak odab**-szott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!