Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet általános dolgokat megfogalmazni a társkeresésben
sikertelen emberekre vagy ez mindig egyedi?
Figyelt kérdés
Végülis sokszor könnyen rámondják az emberek, hogy akik hosszú ideje nem találnak párt azok vagy csúnyák, vagy buták, vagy nincs egzisztenciájuk, vagy túl magasak az igényeik. Ezzel úgy érzem lefedtem a sztereotipikus válaszokat. Viszont tényleg ennyire egyszerűen meglehet fogalmazni? Nem lehet, hogy ez sokkal komplexebb, mert végülis minden ember és életút egyedi, a miértekre magának a delikvensnek kell rájönnie, a külvilág nem tudja azt, nem fog annyi időt áldozni rá. Meg igazából azt is gondolom, hogy persze könnyű mondani, hogy ezt kéne vagy azt kéne csinálni, de valójában a legtöbb esetben az embernek csak korlátozott mértékben van ráhatása arra, hogy mi történik az életében és a jó párkapcsolathoz tényleg kell a szerencse is.
Van általánosságban pár dolog, ami sokukra jellemző lehet. Szóval legyen az illető férfi vagy nő, sok esetben - és főleg manapság - az szokta szabotálni az ismerkedést vagy párkapcsolatokat, hogy magát túl sokra, mindenki mást meg túlságosan alacsonyra tart. Ráadásul az ilyen emberek merően toxikusak, bármiféle emberi kapcsolatban is. És a jelenkor mégis tömegesen termeli ki őket...
De fontos vizsgálni az egyéni okokat is, mert minden ember más. Azzal sokkal pontosabb választ, esetleg megoldást találhat a delikvens. Amin aztán javíthat. Vagy nem.
ma 17:25
2/9 anonim válasza:
Rám minden igaz, amit az ilyen emberekre mondanak, csak az nem, hogy csúnya vagyok.
De pénzem nincs, mert nem dolgozok. Nekem a szabadság fontosabb, mint a pénz. Emiatt meg nem is ismerkedek. Pedig lennének jelentkezők, mert minden nap van egy nő, aki szemezik velem.
ma 17:31
3/9 anonim válasza:
Nem tetszik a sztereotípia, de mégis sztereotípiával, igazából kifogással nyugtattod önmagad:
"...a jó párkapcsolathoz tényleg kell a szerencse is."
NINCS sors, NINCS szerencse, NINCS véletlen hanem szabad akarat VAN!
TE DÖNTÖD EL, hogy pl. reggel elmész a könyvtárba és leszólítod a könyvtárost, TE DÖNTÖD EL, hogy társkeresőre regisztrálsz és kivel beszélgetsz a matchek közül, TE DÖNTÖD EL, hogy randira mész és folytatod vagy se!
SEMMI KÖZE a szerencsének az életedhez, TE IRÁNYÍTOD!
ma 17:34
4/9 A kérdező kommentje:
"Ráadásul az ilyen emberek merően toxikusak, bármiféle emberi kapcsolatban is."
De ez biztos, hogy igaz? Valószínűleg sok embernek van olyan barátja, kollégája, rokona, ismerőse, aki amúgy nem tűnik semmivel rosszabbnak, mint mások és mégsem talál magának párt. Nem mindig van szembetűnő oka, hogy miért nem.
ma 17:34
5/9 anonim válasza:
4# Én nem a szingli vagy társtalan emberekre mondtam ám hogy toxikusak. Hanem arra a típusra, aki valahogy saját magát mindig többre tartja és túlértékeli, mindenki mást meg lenéz. És ennek a halmozottan toxikus formája az, ha ez még csak nem is nyílt, mert pont ilyen kis nebántsvirágnak, vagy áldozatnak tűnik. De közben meg ha lehetősége adódik rá, pontosan úgy bánik az emberekkel aszerint, ahogy írtam. Csak még rejti, le is tagadja, de mégis pontosan úgy viselkedik velük. Na én erre írtam hogy merőben toxikus.
ma 17:40
6/9 anonim válasza:
Valaki elfogadhatóan néz ki, jól él, okos és mégse kell. Nos legtöbbször azért mert nem tud ismerkedni. Aztán pedig azért mert görcsös és elrontja. Valamint amiatt általában, hogy nincs meg a vonzalom hiába jó a stílusa.
ma 17:46
7/9 anonim válasza:
Nem kifogásnak szánom mert aki akarja még mindig megoldja, de azért azt is hozzátenném, hogy eléggé hülye, átmeneti, elcseszett korszakban élünk. Az online ismerkedést egyre több szar alak teszi tönkre, mostanra már teljesen megbízhatatlan, hiteltelen, és merőben toxikus. Ellenben a digitális eltolódás már megtörtént, egyre több közösségi tér szűnik meg, zár be, vagy válik kevésbé kívánatossá, esetleg egyenesen veszélyessé. Manapság jóval ritkábban járnak el szórakozni is az emberek mint egykor, a sima hétköznapi délutáni meg esti időtöltésről már nem is szólva. A többség mostanra inkább bent reked a 4 fal között, és hát erre még mindig jó megoldás lehetne az online ismerkedés. Csak azt meg ugye mint mondtam, már merőben problémássá vált.
ma 17:53
8/9 anonim válasza:
A legfontosabbat pont kihagytad: szociális skillek. Aki nagyon félénk, szorongó, görcsös, és kb. csak a kötelező helyekre megy, de ott is vért izzad, folyton csak feszeng, annak a legnehezebb. Nézd meg, ide is hányan írnak, hogy nemhogy párjuk nincs, még barátaik, sőt, haver se, és nemcsak jelenleg, hanem kb. egész életükben. Aki nem tud haveri szinten se kapcsolatokat építeni, annak hogy lesz társa? Hát, csak vmi csoda folytán max., pláne, ha még egyéb hátrányai is vannak. Jóval előbb csajozik be egy ronda, de magabiztos, vicces pasi.
ma 18:39
9/9 A kérdező kommentje:
Igen, de sok esetben még az sem elég. Mint mondtam vannak olyan emberek, akik amúgy élnek társasági életet, akár ellenkező nemű barátaik is vannak és mégsincs társuk. Nem fekete-fehér ez a kérdés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!