Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A férfiak az önállótlan nőket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiak az önállótlan nőket szeretik?

Figyelt kérdés

Megismerkedtem egy férfival. Én 46 éves vagyok, ő 40. Független önálló nő vagyok, biztos egzisztenciával, soha nem szorultam senkire, főleg nem férfiakra. Ő jómódú, jó állása van, jól keres. Engem eleinte zavart, hogy idősebb vagyok, de őt ez egyáltalán nem zavarta. Bár nem nézek ki annyinak amennyi vagyok és ránk nézve sem látszik, hogy idősebb vagyok tőle, sőt....inkább ő néz ki idősebbnek.

A kezdetektől nem értettem, hogy miért "villog" előttem állandóan a pénzével, és miért hangoztatja mindíg, hogy ő milyen magas életszínvonalat engedhet meg magának. Egyébként tényleg így van. Én általában elpoénkodtam ezt a témát és próbáltam már az elején a tudtára adni, hogy nem érdekel a pénze, nem szorulok anyagilag senkire, sokkal jobban érdekel az, hogy milyen ember.

Amúgy intelligens, humoros, de úgy vettem észre, hogy kicsit beképzelt is (egyébkènt van mire, ő maga érte el azt amilye van) de eléggé link, amit jópofasággal próbál kompenzálni.

Ismerkedtünk már egy jó ideje, mikor a tudtomra jutott, hogy velem párhuzamosan egy másik nővel is ismerkedik. A másik nő tőlem 10 évvel fiatalabb (36), az anyjával él egy közeli faluban, nincs munkája, soha nem is dolgozott, az anyja tartja el, nagyon szerény körülmények között élnek. Ráadásul a nő nem is különösebben szép, szürke veréb típus. De szó szerint rajong a férfiért, meg van őrülve érte, szinte már beteges ahogy mászik utána. Nekem nyilvánvaló, hogy a nő a pénzére hajt, mert egy közös ismerős elmondta, hogy mindíg a pénzes, tehetős férfiakat vadássza, de eddig mindegyik lapattintotta.

Én finoman megemlítettem a férfinak, hogy tudok a másik nőről és köszönöm, de egy ilyen játékban én nem szeretnék tovább részt venni, nem fogok versenyezni egy férfiért egy másik nővel.

Azóta nem keresett és egy másik közös ismerőstől jutott vissza hozzám, hogy azt mondta, hogy a másik nő kell neki, mert az rajong érte, bár tudja, hogy a pénze, egzisztenciája miatt, de nem értékeli, a lényeg, hogy a nő odáig van érte, én meg nem voltam.

Tényleg az önállótlan, pénzéhes nőket szeretik a fèrfiak?

(Nem kérek privát üzeneteket, nem ismerkedek!)

febr. 11. 16:17
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

Pontosan! Nekem alap dolog az önállóság mindtkét nemnél.

De vannak férfiak (ahogy az èn kérdésem is erre vonatkozott!!!) akik egyszerűen utálják az önálló nőket, mert azt szeretik, attól érzik férfinak magukat ha egy nő rájuk van utalva, tőlük függ...stb

Én az "erős nőt" meg sem említettem, mert nem tartom magam erős nőnek, önállónak viszont inlgen. vlValaki más hozta be a témába az erős nő dolgot. De szerintem az önállóság és az erős nőség az nem szinoníma.

febr. 11. 19:24
 32/48 anonim ***** válasza:
0%
Az önálló nő elhatárolja magát az erős nő kifejezéstől? Antifeminista is? Én itt kiszálltam, ez trollkodás. Vagy nagyon buta vagy. Tökmindegy.
febr. 11. 19:35
 33/48 A kérdező kommentje:

Szerintem aki kötekszik (trollkodik) az nem én vagyok....

febr. 11. 19:37
 34/48 anonim ***** válasza:
48%

Egyetértek

Akit megmenthetnek

Attól ők férfinak érzik magukat

febr. 11. 19:39
 35/48 A kérdező kommentje:

Önálló nőnek tartom magam amiben szerintem semmi rendkívüli nincs. Felnőtt embereknél ez alapvető. Anifeminista vagyok, viszont nem vagyok erős.

Mi ebben az ellentmondásos???

febr. 11. 19:42
 36/48 A kérdező kommentje:

De ott hol beszélünk egyenlő kapcsolatról? Ott már a nő függ a férfitól. Az szerintem inkább egy apa-lánya, mintsem nő-férfi kapcsolat.

febr. 11. 19:50
 37/48 anonim ***** válasza:
71%

Igen, vannak ilyen férfiak is, akik függővé akarják tenni maguktól a nőt, pl. anyagilag és így akarják bebiztosítani a helyüket. Ahogy vannak nők is, akik meg mindent is megcsinálnak a férfinak és úgy teszik függővé és az ilyen embereknél van az, hogy ha szétmennek, akkor egyből a másik fejéhez vágják, hogy én húztalak ki a sz@ból, én tartottalak el vagy hogy nélkülem 1 hét alatt a koszos gönceidben éhen haltál volna.

Szerintem is ezért alap, hogy ilyen téren önálló legyen minden ember, a nemétől függetlenül. Viszont az nem baj, ha ott az érzés, hogy számíthatsz a másikra és ugyanazt a helyzetet a segítségével könnyebben, gyorsabban, komfortosabban tudjátok megoldani.

febr. 11. 20:11
 38/48 A kérdező kommentje:

Igen, ponosan így gondolom èn is.

Ne függőségről vagy alá-fölé rendeltségről szóljon egy kapcsolat hanem két önálló ember egymás kiegészítéséről.

febr. 11. 20:17
 39/48 anonim ***** válasza:
80%
Ez a pénzzel való felvágás szerintem is szánalmas és csak az sugallja, hogy mennyire nincs önbizalma a férfinak. A másik kérdés, hogy szerintem sok férfi szereti, ha ő lehet az erős néha. Ez engem pl. meglepett. Én egy elég önálló, határozott nő vagyok, ritkán borulok ki, tisztán kommunikálom mit akarok. Párom sem az a tipikusan domináns férfi szintén. Aztán egyszer valami baráti körös játék során volt egy ilyen kérdés, hogy mikor tartod legaranyosabbnak a párod. És azt mondta, kicsit szeretni szokta amikor kicsit elesett vagyok, mert olyankor sokkal többet bújkálok és lehet kicsit babusgatni. Szóval azóta erre próbálok kicsit jobban figyelni, hogy lehessen velem törődni.
febr. 11. 20:22
 40/48 A kérdező kommentje:

Igen, nálam is ezzel a pénzel való dicsekvéssel vágta el magát. Mintha más értékelhető nem lenne benne és ezért próbál ezzel imponálni. Visszataszító nagyon. Nem beszélve arról, mintha ezzel akart volna "megvásárolni".

Mellettem lehet erős a férfi, semmi bajom vele, sőt, könnyen ráhagyatkozok én a férfira, nem akarok én dominálni. De ezzel nem is volt soha probléma a kapcsolataimban.

A babusgatással kapcsolatban én azt tapasztaltam, hogy bizonyos szintig szeretik a férfiak érezni, hogy a nő "elesett", de amikor a nő mindenben és mindíg elesett az nagyon terhes tud lenni egy idő után. Ahogy egy férfi elveszti a nő szemében a férfiasságát ha játsza a macsó pénzeszsákot vagy épp önállótlan kisfiú, úgy egy nő is elveszíti a nőiességét ha folyamatosan az amazont alakítja vagy épp a gyámolításra szoruló kislányként viselkedik.

Valahogy az egyensúlyra kellene törekedni, illetve az lenne az ideális ha jönne magától.

febr. 11. 20:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!