Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A férfiak az önállótlan nőket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiak az önállótlan nőket szeretik?

Figyelt kérdés

Megismerkedtem egy férfival. Én 46 éves vagyok, ő 40. Független önálló nő vagyok, biztos egzisztenciával, soha nem szorultam senkire, főleg nem férfiakra. Ő jómódú, jó állása van, jól keres. Engem eleinte zavart, hogy idősebb vagyok, de őt ez egyáltalán nem zavarta. Bár nem nézek ki annyinak amennyi vagyok és ránk nézve sem látszik, hogy idősebb vagyok tőle, sőt....inkább ő néz ki idősebbnek.

A kezdetektől nem értettem, hogy miért "villog" előttem állandóan a pénzével, és miért hangoztatja mindíg, hogy ő milyen magas életszínvonalat engedhet meg magának. Egyébként tényleg így van. Én általában elpoénkodtam ezt a témát és próbáltam már az elején a tudtára adni, hogy nem érdekel a pénze, nem szorulok anyagilag senkire, sokkal jobban érdekel az, hogy milyen ember.

Amúgy intelligens, humoros, de úgy vettem észre, hogy kicsit beképzelt is (egyébkènt van mire, ő maga érte el azt amilye van) de eléggé link, amit jópofasággal próbál kompenzálni.

Ismerkedtünk már egy jó ideje, mikor a tudtomra jutott, hogy velem párhuzamosan egy másik nővel is ismerkedik. A másik nő tőlem 10 évvel fiatalabb (36), az anyjával él egy közeli faluban, nincs munkája, soha nem is dolgozott, az anyja tartja el, nagyon szerény körülmények között élnek. Ráadásul a nő nem is különösebben szép, szürke veréb típus. De szó szerint rajong a férfiért, meg van őrülve érte, szinte már beteges ahogy mászik utána. Nekem nyilvánvaló, hogy a nő a pénzére hajt, mert egy közös ismerős elmondta, hogy mindíg a pénzes, tehetős férfiakat vadássza, de eddig mindegyik lapattintotta.

Én finoman megemlítettem a férfinak, hogy tudok a másik nőről és köszönöm, de egy ilyen játékban én nem szeretnék tovább részt venni, nem fogok versenyezni egy férfiért egy másik nővel.

Azóta nem keresett és egy másik közös ismerőstől jutott vissza hozzám, hogy azt mondta, hogy a másik nő kell neki, mert az rajong érte, bár tudja, hogy a pénze, egzisztenciája miatt, de nem értékeli, a lényeg, hogy a nő odáig van érte, én meg nem voltam.

Tényleg az önállótlan, pénzéhes nőket szeretik a fèrfiak?

(Nem kérek privát üzeneteket, nem ismerkedek!)

febr. 11. 16:17
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:

Nem vagyok egy feminista ősharcos, sőt nagyon is feminista ellenes vagyok és inkább a konzervatív férfi-nő szerepek híve.

De miért nem tudja egy, férfi férfinak érezni magát egy önálló nő mellett?? Miért kell ahhoz a nőnek rászorulónak, önállótlannak lenni.

Szerintem az a férfi aki egy önálló nő (értsd.: nem rászoruló nő) mellett nem érzi magát férfinak, ott komoly bajok vannak a férfi önbecsülésével.

Szerintem ez az egész a férfi hiányos vagy egészséges önbecsülésén múlik.

Attól, hogy egy nő önálló, attól még nő.

febr. 11. 18:06
 22/48 anonim ***** válasza:
67%

A buta nőket jobban szeretik.

Mert azzal nincs vita, annak nincs véleménye, mos főz takarít, kiszolgálja a palit.

Te meg kisebbségi komplexust okozol neki.

Keress inkább normális embert.

Az én férjem 50 volt amikor megismertem, jól működik a kapcsolatunk.

febr. 11. 18:17
 23/48 anonim ***** válasza:
66%
11-es vagyok. Az emberi kapcsolatok és kiváltképpen a párkapcsolatok egyik alappillére a bizalom. A legtöbb magát függetlennek és erősnek gondoló nőből éppen ez hiányzik. Hiába mondod el a párodnak, hogy te mennyire bízol benne, ha ez abban merül ki, hogy nem féltékenykedsz, aminek a valódi oka viszont az, hogy nem is mersz igazán kötődni, vagy ha igen, akkor ezt kimutatni, így ha esetleg félrelép, vagy nem téged választ, akkor sem fog szembesülni sem ő sem más azzal, hogy ez neked mennyire fáj. Mellette ott sem érzi a bizalmat, amit már a korábbi hsz.-ben is kifejtettem. Hát igen, a párkapcsolatok bizonyos mértékig orosz rulettek, mert nem várhatsz folyamatosan arra, hogy majd a másik lapátol bele időt, energiát a kapcsolatba, és ha majd úgy látod, hogy ez tényleg jó lesz és biztos lábakon áll, akkor becsatlaakozol. Bele kell állni, merni kell kimutatni, hogy igenis odáig vagy érte és ezzel együtt fel kell vállalni azt is, hogy nem minden esetben lesz ez a játék "nyerő". Van aki kifejezetten vágyik az ezzel járó adrenalin löketre, van aki egyáltalán nem szereti, de neki is be kell vállalni, ha akar valami komolyabbat, ami nem egy langyos, semmilyen kapcsolat. Gondolj bele, ki az, aki úgy indítana veled közös vállalkozást, hogy ő majd belerakja az összes megtakarítását, éjjel-nappal dolgozik, neked se pénzed, se munkád nincs benne az elején, gyakorlatilag nulla kockázatod van és majd csak akkor szállsz be aktívan, ha úgy látod, hogy bejött. Ha meg nem, akkor sem vesztettél semmit.
febr. 11. 18:19
 24/48 anonim ***** válasza:
100%
Folyamatosan ezt tapasztalom, mint a kérdező. Az egyik volt pasim azt vágta szakításkor a fejemhez, hogy egyszerűen egy szar embernek érzi magát mellettem.
febr. 11. 18:32
 25/48 A kérdező kommentje:

Szerintem nincs összefüggés az önálló nő és a bizalmatlanság között. Inkább azt mondanám, hogy az önálló nő megfontoltabb, nem ugrik bele annyira könnyedén egy kapcsolatba, mint mondjuk egy "rászoruló" nő. Egy rászoruló nő szerintem sokkal több kompromisszumra hajlandóbb egy adott férfivel szemben, mint egy önálló nő. Talán ettől tűnik "könnyebb meccsnek" egy önállótlan, "férfi függő" nő.

Mivel önállóságom ellenére is elég konzervatív nő vagyok, ezért nem vagyok híve az "ugorjunk bele" kapcsolatoknak, én a fokozatosság híve vagyok, apró lèptekkel megismerni egymást és felépíteni a kapcsolatot. Ettől tünhetek bizalmatlannak, de aki ettől elszalad az nem is volt az èn emberem. :)

febr. 11. 18:41
 26/48 anonim ***** válasza:
74%
Nekem az a furcsa ebben a kérdésben hogy én is ilyen vagyok és levágja az emberek 99%-a és az ilyen pasik elkerülnek mint ördög a szenteltvizet. És mindezt úgy hogy klasszikus nő kinézetem van, nem ilyen grillcsirkére szolizott, agyonműtött, tetovált, sminktetovált, színes hajú, dagadt vagy agyonedzett amazon, akit itt feminácinak szoktak mondani, azaz nem vagyok valami félelmetes vadállat és még így is olyan kisugárzásom van hogy mindenki tudja hogy merre meddig. Ha neked nincs, gondolkodj el rajta hogy miért nem és hogy mennyire látod reálisan magad. Egy kis önismeret nem ártana, mert az hogy te mennyire erős és önálló vs antifeminista vagy, elég ellentmondásos.
febr. 11. 18:43
 27/48 A kérdező kommentje:

Na ez az!

Ott nem veled volt baj, hanem a pasival! Az önértékelésével.

Az ilyen "sz@rnak" érzem magam melletted típusú férfiak sajnos minket próbálnak okolni a saját hiányosságaik miatt.

Semmi bajom magammal, azt gondolom helyén van az önbecsülésem és az önértèkelésem. Messze nem vagyok hibátlan, de ezt vállalom is.

Egyébkènt pont azt tudnám magamról leírni amit te is.

Mi ilyen típusok vagyunk, bizonyos típusú férfiak rèmálmai... ;) Mert tükröt tartunk eléjük és rávilágítunk a hiányosságaikra. De ezzel mi nem bántjuk őket, viszont ők ezt nem tudják csak bántásnak értelmezni, ezért menekülnek. Nekem ez jött le az itteni, olykor kissé támadó hozzászólásokból.

febr. 11. 18:50
 28/48 anonim ***** válasza:
100%

#27 engem se értettél meg. Én azt írtam hogy az ilyenek egész egyszerűen a közelembe nem jönnek, nemhogy bepróbálkozzanak. Nálad viszont ez történik, próbálkozás a betörésre.

És újra: tényleg nem látod az ellentmondást az erős, független nő vs "antifeminista vagyok" kinyilatkoztatásod között? Döntsd már el mi vagy és akkor a férfiak is látni fogják hogy merre meddig.

febr. 11. 18:57
 29/48 A kérdező kommentje:

Te nem értesz engem!

Én nem tartom magam erős nőnek. Nagyon nem! Önállónak önálló vagyok, de ez úgy gondolom alapvető elvárás nemtől függetlenül minden felnőtt, nagykorú embertől.

Bepróbálkoznak nálam, mert külsöleg bár az a típus vagyok, mint amit leírtál, de állitólag van egy közvetlen, szimpatikus, làgy, a fèrfiak számára pozitív kisugárzásom. Èn azt is mosolyogva és kedvesen mondam meg ennek az úriembernek, hogy nem érdekel a pénze, engem az emberi oldala érdekel.

Én ezért írtam, hogy nekem eddig az önállóságom nem okozott gondot a férfiaknak, mert látták mellette a női oldalamat is.

Igaz, fiatalabb férfival mèg soha nem volt dolgom, nem is preferálom őket, és szerintem itt inkább ez volt a pribléma.

febr. 11. 19:07
 30/48 anonim ***** válasza:

Én is a 28-as válaszolóval értek egyet, kicsit zavaros ez az önjellemzés.

Az önállóságot nem is értem, hogy ha abban az értelemben használod magadra, amit itt fentebb leírtál, akkor azt minek kihangsúlyozni? Felnőttként ez egy teljesen alap dolog, mintha csak azt írtad volna, hogy megvan a 8 általánosod.

febr. 11. 19:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!