Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A férfiak az önállótlan nőket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiak az önállótlan nőket szeretik?

Figyelt kérdés

Megismerkedtem egy férfival. Én 46 éves vagyok, ő 40. Független önálló nő vagyok, biztos egzisztenciával, soha nem szorultam senkire, főleg nem férfiakra. Ő jómódú, jó állása van, jól keres. Engem eleinte zavart, hogy idősebb vagyok, de őt ez egyáltalán nem zavarta. Bár nem nézek ki annyinak amennyi vagyok és ránk nézve sem látszik, hogy idősebb vagyok tőle, sőt....inkább ő néz ki idősebbnek.

A kezdetektől nem értettem, hogy miért "villog" előttem állandóan a pénzével, és miért hangoztatja mindíg, hogy ő milyen magas életszínvonalat engedhet meg magának. Egyébként tényleg így van. Én általában elpoénkodtam ezt a témát és próbáltam már az elején a tudtára adni, hogy nem érdekel a pénze, nem szorulok anyagilag senkire, sokkal jobban érdekel az, hogy milyen ember.

Amúgy intelligens, humoros, de úgy vettem észre, hogy kicsit beképzelt is (egyébkènt van mire, ő maga érte el azt amilye van) de eléggé link, amit jópofasággal próbál kompenzálni.

Ismerkedtünk már egy jó ideje, mikor a tudtomra jutott, hogy velem párhuzamosan egy másik nővel is ismerkedik. A másik nő tőlem 10 évvel fiatalabb (36), az anyjával él egy közeli faluban, nincs munkája, soha nem is dolgozott, az anyja tartja el, nagyon szerény körülmények között élnek. Ráadásul a nő nem is különösebben szép, szürke veréb típus. De szó szerint rajong a férfiért, meg van őrülve érte, szinte már beteges ahogy mászik utána. Nekem nyilvánvaló, hogy a nő a pénzére hajt, mert egy közös ismerős elmondta, hogy mindíg a pénzes, tehetős férfiakat vadássza, de eddig mindegyik lapattintotta.

Én finoman megemlítettem a férfinak, hogy tudok a másik nőről és köszönöm, de egy ilyen játékban én nem szeretnék tovább részt venni, nem fogok versenyezni egy férfiért egy másik nővel.

Azóta nem keresett és egy másik közös ismerőstől jutott vissza hozzám, hogy azt mondta, hogy a másik nő kell neki, mert az rajong érte, bár tudja, hogy a pénze, egzisztenciája miatt, de nem értékeli, a lényeg, hogy a nő odáig van érte, én meg nem voltam.

Tényleg az önállótlan, pénzéhes nőket szeretik a fèrfiak?

(Nem kérek privát üzeneteket, nem ismerkedek!)

ma 16:17
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
49%

Nem. Mi férfiak szeretjük magunkat férfinak érezni a nő mellett, amibe beletartozik az is, hogy érezni akarjuk, hogy mer a nő ránk számítani, mer néha segítséget kérni és ki meri mutatni, hogy néha ő is "gyenge". Persze a gyengeség nem pozitívum, ahogy az sem, ha "életképtelen" vagy ha nem hagy bennünket levegőhöz jutni, esetleg túlzottan rajongó. Apropó, rajongás: az is egy hatalmas pluszt pont, ha látjuk, hogy a nő akar bennünket, hogy ki meri mutatni, hogy ezt a kapcsolatot igenis akarja ő is.

Ezzel szemben egy "független, önálló" nő mit tud adni? Az érzést, hogy igazából nem is tudod, miért van veled? Talán ő maga sem tudja? A folyamatos bizonygatást arról, hogy ő bizony a saját lábán is megáll és mindent is meg tudna nélküled is oldani? Illetve gyakorlatilag senkire sincs szüksége? Mi vonzó van egy ilyen nő személyiségében?

"soha nem szorultam senkire, főleg nem férfiakra"

Ez a mondat nagyon sokat elárul arról, hogy miért is nem téged választ. Tehát ha el akarsz készíteni mondjuk X ételt és nem vagy biztos, hogy mit hogyan kell csinálni, akkor a szomszéd nőhöz azért nagynehezen átmész tanácsot kérni, de a másik szomszédba a férfihoz, akiről köztudott, hogy jól főz már ugyan nem, mert férfi segítsége ugyan nem kell?

ma 17:23
 12/44 anonim ***** válasza:
76%

A kérdésre a válasz a határozott igen.

A férfiak kifejezetten szeretik az önállótlan, megmentésre váró nőket.

Ennek megvan a magyarázata, keress rá a neten, egy egész pszichológia van róla.

Vannak kivételek, akik kedvelik a dominánsabb nőket, ők az amolyan papucsok. Gyakran idősebb nőkkel is vannak.

ma 17:25
 13/44 anonim ***** válasza:
32%

11-es tökéletesen megválaszolta a miérteket.

Ezzel szemben egy "független, önálló" nő mit tud adni? Az érzést, hogy igazából nem is tudod, miért van veled? Talán ő maga sem tudja? A folyamatos bizonygatást arról, hogy ő bizony a saját lábán is megáll és mindent is meg tudna nélküled is oldani? Illetve gyakorlatilag senkire sincs szüksége? Mi vonzó van egy ilyen nő személyiségében?

ma 17:27
 14/44 A kérdező kommentje:

A végèn kezdem.

Simán megkértem a szomszédomat, hogy jöjjön át és segítsen egy bútort összerakni. És semmi féle szándékunk nincs egymással és nem is éreztem ettől kevesebbnek magam, de róla sem gondolnám, hogy ez pallérozta a férfiasságát.

Az általam említett férfinak semmi olyat nem említettem, hogy nem szorulok férfi segítségre (lehet, hogy félrérthető volt az írásom!) ,sőt aki ismer tudja, hogy egyáltalán nem vagyok az a típusú nő aki álkandóan azt hangoztatja, hogy ő milyen önálló és erős nő. Nekem ez olyan természetes, hogy eddig észre sem vettem. És soha nem volt ebből gondom férfiakkal, minden hezitálás nélkül kérek segítséget férfitól ha úgy szükséges és ha felajánlák a segítségüket azt is örömmel elfogadom. Soha nem volt ebből gondom.

Ez a pasi volt az egyedüli aki a dicsekvésével gyakorlatilag kiprovokálta belőlem, hogy ki kellett mondanom, hogy bocsi de fejezd be ezt a villogást, mert engem sokkal jobban érdekel a pénzedtől az, hogy milyen ember vagy. És ez nem terszett neki.

ma 17:34
 15/44 anonim ***** válasza:
63%
Nem.A férfiak a szép, fiatal nőket szeretik, akikkel jól érzik magukat.
ma 17:37
 16/44 A kérdező kommentje:

Azért a domináns és önálló nő között van egy elég széles spektrumú átmenet. Attól, hogy egy nő önálló még egyáltalán nem domináns. Én pl. boldogan kiadok a kezemből mindent ha a férfi segíteni akar. Csak a baj az, hogy a férfiak többnyire nem a segítségükkel villognak hanem a pénzükkel (már amelyiknek van) és ha azt mondod, hogy köszi a pénzed nem kell, mert nekem is van, inkább segíts ezt a bútort összeszerelni vagy a füvet lenyírni, na AZT MÁR NEM! Valamiért a pénztől gondolják magukat férfinak és nem attól amit a nőért, nőnek tesznek meg...

Mert egy nő csak azáltal lehet értèkes ha "rászorult"???

Más érték nem is lehet egy nőben???

ma 17:43
 17/44 A kérdező kommentje:

Az átlagtól úgy gondolom kicsit kevesebb az önbizalmam ha külsőről van szó.

De ezt a nőt nézve mèg èn is úgy ítélem meg, hogy hiába fiatalabb, mint èn, akár azt is el lehetne hinni, hogy idősebb tőlem....

Ezzel azt hiszem mindent elmondtam.

ma 17:49
 18/44 anonim ***** válasza:
Nekem még nem tünt fel a 40 évem alatt, hogy őket szeretnék.
ma 17:54
 19/44 anonim ***** válasza:
50%

A férfi szerepek eltolódtak. Az általad említett dolgokat már nem tudják pl. bútort szerelni, vagy tulajdonképpen bármit otthon megszerelni, tehát amit nem tud azzal nem tud villogni.

A férfi, akinek van pénze, különösen Magyarországon az EU legszegényebb országában természetes, hogy azt gondolja ezzel tud villogni. Természetes módon nagy rá a kereslet (hiszen mindenki pénzből él!) és nagyon alacsony a kínálat.

A férfi, ahogy a női szerepek is eltolódtak. A nők felvették a férfiak szerepét, tudnak pénzt keresni, eltartani magukat, viszont a férfiak nem vettek fel más szerepet, csupán elvesztették azokat, amilyük volt. Erről szól a feminizmus.

A rászoruló nő esetén egy átlagos, átlagos képességű férfi is megmentő tud lenni. Ki ne szeretne megmentő lenni, melyik férfi ne szeretné, ha hálát érez iránta a párja, amiért megmentette?

Akit nem kell megmenteni, azt elcsábítani is jóval nehezebb, megtartani meg méginkább, és ott nem lesz semmi köszönet.

ma 17:55
 20/44 A kérdező kommentje:

Kérdés, hogy nő vagy e, vagy férfi? :)))

Mert ha nő akkor üdv a klubban.

Ha férfi, akkor inkább fogalmazz úgy, hogy Te nem szereted az önállótlan nőket. Mert ezek szerint -itt is olvashatod- akad szép számmal férfi akik igen. :)

ma 17:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!