Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire számít a külső?

Figyelt kérdés

Az én álláspontom (tapasztalatok, következtetések, józan megítélés), az, hogy a nők külseje, alakja, szépsége abszolút. A férfiaknál is van szerepe, de nem az a mérvadó.

Van egy olyan jelenség a fiúknál, hogy kisebb korban aki nagyobb helyesebb, erősebb, az jobban tud érvényesülni, és ez nagyvalószínűséggel végigkíséri az életén. Az önbizalma, önbecsülés, sikerei ezt fogják meghatározni. Hacsak nem jönnek a képbe más tényezők: sport, kiemelkedő teljesítmény, társas kapcs, jó minták, stb.

Ez egy lehetséges oka, hogy valaki nagyon a külsőt okolja párkapcsolati sikertelenségéért.

Ezt megváltoztatni nagyon nehéz. A legtöbb embernek nem sikerül, külső segítség nélkül(támogató közeg, barát, pszichológus) szinte nem is lehet.

De mégis van egy ellenpélda. Mondjuk a ronda, ijesztő, agresszív férfiak sikeressége a nőknél. Akik sokszor bűnözők. Vagy a nagyon gazdag sikeres üzletemberek.

Ugye ha egy nő rendelkezik ilyen kvalitásokkal és tulajdonságokkal akkor az egyértelmű, hogy nem lesz kiemelkedően vonzó, meg általában véve nem lesz vonzó.

A vonzó külső különbözik a férfiaknál és nőknél általában.

A férfi vonzó, ha izmos, szögeletes, izmai formásak. Leginkább vállak, felsőtest, kockahas, bicepsz.

A nő vonzó, ha arányos, kerek, formás, de nem feltétlen izmos, inkább a fenék, csípő, derék, mellek.

Ti mit gondoltok erről?

tegnap 16:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Igen, egy férfi mást fog nézni. Párom például igazán kedveli a nagy mellű lányokat, biztos ez is szerepet játszott abban, hogy én kellettem neki. Egy férfinak szerintem fontosabb, hogy a lány teste tetszen neki, valamint hogy törődő, gondoskodó legyen. Szerintem a férfiak is kicsit azt keresik a nőkben, hogy jó anyja legyen a gyerekeiknek. Az egzisztencia is azért fontos szerintem a nőknek, mert gyerekvállalás alatt nagyon kiszolgáltatott helyzetben van és az kell, hogy a férfi, legalább abban a 3-5 évben el tudja tartani a családot.

De itt is nagyon egyéni preferenciák vannak. Biztos más lesz a preferencia olyan embernek aki sosem akar gyereket, erről nem tudok nyilatkozni.

tegnap 18:39
 22/27 A kérdező kommentje:
Rendben. Az okairól nem tudok vitatkozni. Én letudtam annyival, hogy ösztönök.
tegnap 18:50
 23/27 anonim ***** válasza:
Szerintem ezek nem csak ösztönök, hanem tudatosság. Szép a szerelem, de a számlákat nem fizeti ki. Rengeteg házasság megy tönkre a pénzhiány miatt. De persze valamennyire az ösztönök határozzák meg a párválasztást. Ezért vonzódnak a férfiak általában a széles csípőjű, formás nőkhöz, mert ösztönösen azt feltételezik, hogy szülésre termettek. Nők meg azokról, akikről el tudják hinni hogy gondoskodni fog az utódokról.
tegnap 18:53
 24/27 A kérdező kommentje:

Hát oké. Tudom, a valóság szembeköszön. De tudjuk annak a következményeit is, ha valaki rosszul választ (vagy nem törődik a kapcsolatával), megcsalás, válás.

Bár a tudatossága príma. Az ösztönei ledobták a láncot.

tegnap 19:04
 25/27 anonim ***** válasza:

A férfiaknál is a külső, a külsőségek a lényeg, csak náluk részben másban rejlik a dolog mint a nőknél. A státusz, a vagyon, a pénz mind mind külsőségek, mert kívülre KELL mutatni őket! Ha nem mutatod akkor nem számít a meglétük.

De amúgy pontosan a mostani korunk igazolja, hogy valójában már nem ezek számítanak igazán, hanem ugyanúgy a biológiai külsőnk, tehát az ami genetikailag megadatott. A testfelépítéseden, magasságodon, arcformádon, a koponya formádon, a test arányaidon, azon, hogy mennyire számítasz jóképűnek nem tudsz változtatni. Egyedül a súlyoddal tudsz "játszani", ha túl sok akkor lefogysz, ha túl kevés, akkor hízol, ráaedzel. De az, hogy valójában mi adatott meg külső terén valójában nem ezen múlik. Nyilván ha edzel és sportos testet kreálsz magadnak az mindenképpen pozitív, de önmagában nem leszel ettől feltétlenül jóképű. Lehet az alap adottságaid (a genetikád) miatt ugyanúgy balta arcú, gnóm trestű leszel, csak edzettebb.

A vagyonnal lehet kompenzálni, de manapság már egy nőnek is elérhető az a szint, de inkább jóval fölötte amit az átlag férfi régebben fel tudott mutatni. A kompenzálás már nagyon magas, nagyon jó vagyoni helyzetnél kezdődik, amely az átlag ember számára elérhetetlen. Hisz nézzük csak meg egy saját ingatlan is szinte már a lehetetlenség kategória. Egy új alap szintű autó is 10 milliónál kezdődik stb.

Ma már több a nő a felsősoktatásban, ergo jobban képzettek, később sikeresebbek lesznek. Csöves melósként nem igazán lehet imponálni egy (több)diplomás, szellemi munkát végző, akár közép akár felső vezető nőnek. Márpedig ők válogatni fognak és mivel az anyagi szintjük megvan, bőven túllép az átlag férfiakén így egyre kisebb halmaz lesz ahonnét mazsoláznak. A külső szerepe pontosan ezért még jobban felértékelődik.

ma 06:12
 26/27 anonim ***** válasza:
0%
Pont hogy a férfiak külseje az, ami abszolút, mert minden nőnek ugyanazok a férfiak tetszenek, míg a férfiak ízlése jóval változatosabb. Plusz a nőknek a külső a legfőbb szempont párválasztásnál (az anyagiak mellett persze), míg a férfiaknak jobban számít a személyiség és az intelligencia.
ma 07:50
 27/27 A kérdező kommentje:

25

Inkább úgy mondanám, ha meglátják és észreveszik, akkor nagyon is számít.

Igazából a jó testi genetika is azért vonzó, mert az érvényesülést előlegezi, az egészséges utódok sikerességét, ha ilyen géneket örökölnek.

Melyik az erősebb drive? A genetikai adottságok iránti, vagy a túlélés képességei iránti? Szerintem az utóbbi. Mert megfogható eredménye van. A való világban tapasztalható.

Kit fog választani egy átlag nő? Az átlagos keresetű adoniszt, vagy az átlagos külsejű gazdagot? Szerintem a gazdagot.

Ki fog neki jobban bejönni ténylegesen? Nos, ez már más kérdés, de ez sem olyan egyszerű, minthogy "gazdaghoz hozzámegy, jókülsejűvel megcsal", mert ugye van egy ilyen jelenség is.

És az is baj még ezzel a testközpontú felfogással, hogy kiveszitek a változtatás képességét azok kezéből, akik csúnyának gondolják magukat vagy netán tényleg azok.

Ez nem kompenzáció, hanem alap. A férfiasság az erőt, biztonságot képviseli. A mai világban ha valaki tehetős, akkor nagyban növeli a mozgásterét, túlélési esélyeit. De ugyanez van, ha bármiben sikeres. Ezt a fajta képet erősíti, hogy lehet rá alapozni, lehet rá számítani. (Érdemes vele gyereket nemzeni.) De ezt onnan fogja érezni, tudni, bizonyosságot nyerni a nő, hogy tapasztalja és látja ezeket a külsőségeket.

Ezért a férfinak nem kell se gazdagnak lennie, se adonisznak. Elég úgy viselkednie. És ezzel már tanúbizonyságot tesz afelől, hogy milyen. És ez lesz vonzó. Persze így viselkedni azért nem olyan könnyű..

"A külső szerepe pontosan ezért még jobban felértékelődik."

Amúgy ezzel azt mondod, hogy valójában elég egy férfinak jól kinézni. Nem kell az égvilágon semmit elérnie. Elég ha jó a teste és balta az arca. Mintha megcserélődtek volna a szerepek. Látom ezt a folyamatot a világban. De szerintem egyrészt pont ez okozza azt a katasztrófát ami a párkeresésben zajlik. A nőknek nem elég a test. Nekik ember kell, férfi kell.

26

szerintem fordítva van, mint ahogy leírod

ma 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!