Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tudván, hogy az IQ öröklődik,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudván, hogy az IQ öröklődik, mennyire veszitek figyelembe párkeresésnél azt, hogy ki mennyire intelligens?

Figyelt kérdés

Még ha nem is terveztek gyermeket, becsúszhat, aztán lehet úgy döntöttök, hogy megtartjátok.

A gyerek azonban a külső tulajdonságok mellett a mentális képességei egy jelentős részét is örökli a szüleinek.

Ez az utóbbi időben jutott eszembe, hogy lehet valaki nagyon jól néz ki, jó szívű, meg minden, de ha butácska, nem biztos, hogy vele kellene gyermeket vállalnom...

jan. 20. 13:57
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:

40, a külföldi elitet vesszük alapul, vagy mondjuk csak magyar gazdag szülők gyerekét? Mert nem ugyanaz a rèteg és nem is feltétlen azonosak a kvalitások. Emellett nem számolod a különórákat, gyerekkori külön fejlesztéseket, amik a tanulási készség, illetve elért(hető) eredmény tekintetében nem figyelmenkívül hagyható dolgok. Ha valaki magasan van, jellemzően az utódot is oda szánja, amihez megteremti a maximális támogatást.

Egyébként nem tudom (soha nem kerestem statisztikát), hogy az átlagos és gazdag életvitelt folytató családok esetében néztek-e IQ-t külön azt vizsgálva, van-e átlagban különbség. Azt viszont vizsgálják, hogy az autizmus és az életszínvonal/ szülők magas iskolázottsága közt akad.

jan. 24. 17:19
 42/42 A kérdező kommentje:

A jobb jövedelem összefüggésben van a magasabb IQ-val, erről beszélt a szakember a Friderikusz podcast-ban:

[link]

Ugyanennek a szakembernek megvettem a könyvét, de nem volt még időm elolvasni, csak belenéztem, és abban láttam az elit egyetemekre jártaknak (végzetteknek?) kiemelkedő IQ-ja van.

Bár nem értek a témához, de feltételezem, a diákok többsége nagy összeget fizethet azért, hogy oda járhasson.

Mondjuk az is lehet, hogy egy szegény, de tehetséges diákot is felvesznek támogatással, de ez csak egy tipp.

jan. 24. 18:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!