Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tudván, hogy az IQ öröklődik, mennyire veszitek figyelembe párkeresésnél azt, hogy ki mennyire intelligens?
Még ha nem is terveztek gyermeket, becsúszhat, aztán lehet úgy döntöttök, hogy megtartjátok.
A gyerek azonban a külső tulajdonságok mellett a mentális képességei egy jelentős részét is örökli a szüleinek.
Ez az utóbbi időben jutott eszembe, hogy lehet valaki nagyon jól néz ki, jó szívű, meg minden, de ha butácska, nem biztos, hogy vele kellene gyermeket vállalnom...
#1, #3
A buta ember nem feltétlenül primitív, és mivel párkapcsolatban az érzelmeken van a hangsúly így az alacsony mintázatfelismerő képesség - amit egy MENSA teszten mérnek - ki sem derül, fel sem tűnik.
Nem a gyerek miatt veszem figyelembe, hanem mint társ, nekem fontos, hogy kiemelkedően intelligens legyen a párom.
Gyerek kérdésben is fontos lehet, de ott sem az öröklés miatt, hanem inkább a nevelésben és gondoskodásban.
Mutatja az intelligenciat,ki mennxire talpraesett az eletben es vsgy a munkaban.
Nekem nagyon fontos,h talpraesett eleseszu legyen akivel ismerkedem. Ez teljesen fuggetlen,h lesz-e gyerekunk vagy nem.
Tudván, hogy egy életet kell leélnem az emberrel, akivel gyereket vállalok (mivel házasságban tervezem ezt), figyelembe vettem az intelligenciát.
Azon sosem jutott eszembe aggódni, hogy a gyerekem elég intelligenciát örököl-e a páromtól. Ha ezen múlik, tőlem úgyis kap eleget. Buta meg az apja sem lesz, hiszen akkor magam miatt sem jönnék vele össze.
(De egyébként én sem teljesen értem, hogy egy MENSA teszt hogy méri az IQ-t, ha csak ezekből a típusfeladatokból áll, amit szerintem kifejezetten könnyen meg lehet tanulni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!