Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ezt hogy kellene lereagálnom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt hogy kellene lereagálnom?

Figyelt kérdés

3 napja beszélgetek egy lánnyal online, de hamar rájöttem, hogy nem azonosak az értékrendjeink.

Röviden:

Én mindig jobb akarok lenni mindenben, Ő pedig elvan egész nap netflixezéssel.

Én testépítő versenyre készülök, rajta pedig van kb. 40kg felesleg.

Nem, nem a túlsúllyal van a baj, hanem azzal, hogy teljesen ellentétes a nézetünk (ezt a túlsúly dolgot azért írtam le, hogy ebből is látszik mennyire külön világ vagyunk mentálisan). Én maximalista vagyok, Ő pedig beéri a minimummal.

Egyébként egy kedves lányról van szó, de úgy érzem, hogy kötődési problémái vannak, mert már a 2. nap után olyanok írt, hogy "Vigyázz magadra" "Aggódom érted". 2 nap beszélgetés után ez nem normális.

Ha írok neki, szinte azonnal visszaír, és azt sem bánná, ha 0-24 írnánk egymással.

Próbálom neki finoman jelezni, hogy nem vagyok erre vevő, mégpedig azzal, hogy kb. 2-3 óránként írok neki vissza és nem is kérdezek vissza.. Tudom, bunkóság, de nem szeretnék hiú ábrándokat kelteni benne mégjobban. Azt érzem, hogy 1000%-on pörög és túlzottan lelkes.

De itt jön a probléma: Túlzottan empatikus vagyok és nem akarom megbántani, mert barátai alig vannak, introvertált elég keményen. Nem beszélget senkivel, nem véletlenül ilyen lelkes..

Magamra is ismertem, mert introvertáltabb vagyok én is és mivel híján vagyok ismerkedésnek, így volt olyan, amikor én is 1 hét után már az esküvőt terveztem.. (Nem a szó szoros értelmében nyilván, de én is túlzottan lelkes voltam)

Ebből már kinőttem, nagyon sokat foglalkoztam ezzel (értsétek ez alatt azt a dolgot, hogy mentálisan sokat fejlődtem ahhoz az időszakomhoz képest), hogy ne alárendelt szerepet játsszak már az első perctől kezdve és úgy fogom fel az ismerkedést, hogy az van előttem, hogy nekem megfelel-e és nem pedig az, hogy én megfeleljek neki.

A legjobb megoldásnak azt tartom, hogy folytatom ezt a pár óránkénti dolgot, mármint, hogy ritkán jelzek neki vissza. Így idővel hátha megunja..

ma 19:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%

Mármint mit un meg? Hogy meg akar ismerni? Tehát szerinted ha akar tőled valamit, de te le se tojod, akkor majd nem fogja magát szarul érezni?..

Pedig te pont azt akarod ezzel a kapcsolatfenntartással elérni, hogy ne sérüljön.

Ezt a logikát nem értem.

Mi lenne, ha megmondanád neki, hogy mit gondolsz? Vgy legalább annyit, hogy nem akarsz ennyit online lenni.

A másik dolog meg.. ha eddig nem idegesítette fel, hogy ritkán írsz, akkor ezzel a mégritkábban írással mégjobban bezsongatod. Ha adod itt az elérhetetlent, akkor mégjobban be fogsz neki jönni. Méginkább a figyelmedet akarja majd. Szóval ezzel pont ellenkező hatást érsz el...

ma 19:56
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
add meg az elérhetőségét, én örülnék egy ilyen kedves lanynak
ma 19:57
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
Dehogy vagy te empatikus. A kérdésed alapján jobban jár szegény lány, ha nem háborgatod tovább.
ma 20:01
 4/14 anonim ***** válasza:
26%

Tényleg nem azonosak az értékrendjeitek.

Hány évesek vagytok egyébként? Ha már mindketten elmúltatok 18 évesek, akkor a lánynak ajánlj fel egy keresztény közösséget - valószínűleg már az "esküvő" lázában akar égni valakivel.

Igen, akár ilyen korai életéveiben is! Ne szenvedjen túl sokat az életben az elindulásnál, ha lehet. Fogyni pedig majd kelleni kell neki, mert sajnos vagy sem, de így lehet csak fenntartani egy kapcsolatot.

Szülei, testvére(i) és tágabb értelemben vett családja egyébként hogyan viszonyulnának hozzád - vagy csak ti ketten "beszélgettetek" még egyelőre egymással?

ma 20:15
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem empatikus vagy, hanem egy konfliktuskerülő ember, aki annyit nem képes beismerni, hogy a legkevésbé sem tartja vonzó a másikat, inkább ilyen virágnyelven adod itt elő értékrendről meg hasonlókról.

Ha kedveled egyébként (mert amúgy az ellenkezőjét nem írtad), akkor tarthatod a kapcsolatot, legfeljebb tisztázod, hogy nem számolsz vele kapcsolatban.

ma 20:15
 6/14 anonim ***** válasza:
68%
Gyerek vagy mèg nagyon
ma 20:26
 7/14 A kérdező kommentje:

Sikerült megérteni a lényeget..

Igen, értekrendről van szó, mert az, aki világ életében sportolt és a maximumra törekszik nem tudja elképzelni magát egy túlsúlyos lány mellett, aki egész nap netflixezik.. Ugyanúgy nem jönnék egy össze egy topmodell lánnyal, akinek lóg a cigi a szájából, minden héten bulizni jár és nincs semmi célja az életben. Ne legyünk már álszentek, könyörgöm..

De végül igazam volt, mert most a tudtára adtam finoman, és kiderült, hogy egyértelműen kapcsolatot akar. 3 nap után, úgy, hogy nem találkoztunk egyszer sem.

Ne mondja már azt nekem senki, hogy ez normális.

ma 20:30
 8/14 anonim válasza:
100%
Én az 50 éves kolléganőmnek is írtam,hogy vigyázzon magára egy hét barátság után,mikor hosszú útra indult. Vagy mondtam egy srácnak,hogy aggódtam érte, mikor verekedtek a szórakozóhelyen. Pedig csak 1 béna randink volt előtte és nem lettem szerelmes, szimplán ilyen vagyok. Néha a férfiak ezt félreértik, így én tudatosan visszafogom magam. Sztem Te épphogy nem vagy empatikus, ami nem baj. A ritkán írás helyett jobb tényleg tisztázni,ne élje bele feleslegesen magát a dologba.
ma 20:52
 9/14 anonim ***** válasza:
75%
Dedó. Kár is ismerkednetek.
ma 20:53
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

“rájöttem, hogy nem azonosak az értékrendjeink”

Ez mindent visz.

Fölösleges elemezni.

Lapát.

ma 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!