Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha kiderülne az ismerkedési...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha kiderülne az ismerkedési szakaszban hogy a leendő társ gyermekkori traumát szenvedett el, mit tennél?

Figyelt kérdés
Amit még nem teljesen dolgozott fel
okt. 13. 14:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Párom is ilyen. Nem visszatartó tényező.
okt. 13. 14:19
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezném, hogy jár-e terápiára (ha nyitott rá, akkor segítenék keresni neki egy helyet)

6 évig voltam együtt az exemmel, szegénnyel borzasztó dolgok történtek kiskorában. Én türelmes és toleráns voltam egy csomó dologgal szemben, de már nem bírtam mellette tovább. Nem is ment el sehova vele.

okt. 13. 14:30
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mi a trauma. Nekem is van.
okt. 13. 14:30
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én párom is ilyen és én is ilyen vagyok. Az előző páromat zavarta és kettyósnak gondolt és ezért elhagyott.

Szerintem nem hátráltató tényező, mindenkinek lehet valami sérelme, ezeket meg kell hallgatni, és meg kell próbálni vele ezeket enyhíteni majd rávenni, hogy szinte sose foglalkozzon ezzel. Nyilván elfelejteni sosem fogja teljesen. Nekem ez a párommal sikerült. De nemcsak gyerekkori traumái voltak. Annyit tehetsz, hogy mellette vagy támogatod segíted rosszabb napjain is.

okt. 13. 14:32
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen traumát.

Az én személyes tapasztalatom, hogy ez eleinte nem jelent akkora gondot (pontosítok: az én esetemben nem jelentett, de biztosan vannak olyan helyzetek, ahol igen). Akármennyire is nem tűnt veszélyesnek a dolog, utána sokat szenvedtem miatta. A problémák csak sorakoztak és csak később tudtam összekötni a pontokat, hogy ezek valójában bizonyos gyerekkori, szülői traumái miatt vannak. Hogy mi lett a vége azt nem tudom, mert jelenleg is tart és nagyon szenvedek és szenvedünk miatta. A legnagyobb problámának azt érzem, hogy ő nem igazán tesz vagy nem tud tenni a megoldásért.

okt. 13. 14:38
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem mindegy miről van szó és milyen stadiumban van kigyogyulast értve.
okt. 13. 14:42
 7/16 anonim ***** válasza:
Az a kérdés, hogy hajlandó-e foglalkozni a dologgal, ha nem akkor felejtős.
okt. 13. 15:18
 8/16 anonim ***** válasza:
68%

Számomra az lenne fontos, hogy milyen traumáról van szó, milyen módon hat ez a kapcsolatunkra és hogy tesz-e bármit is azért, hogy gyógyuljon.

Lenne eset, ahol teljesen kizáró tényező lenne, ahogyan olyan is, ahol nem zavarna.

okt. 13. 15:20
 9/16 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen trauma, ha hajlandó segítséget elfogadni én támogatnám.
okt. 13. 15:20
 10/16 anonim ***** válasza:

Feldolgozni... ezek a traumák mindig velünk maradnak, meg kell tanulni élni velük. Soha nem fogom elfelejteni, ami velem történt, de nem gondolok rá napi szinten. És nem is akarom, hogy "traumásként" gondoljanak rám. Ha mondjuk vitatkozunk valamin, akkor az legyen a végszó, hogy ő normális, én traumás, úgyhogy mindent rosszul gondolok.

Ellenkező esetben meg a másik olyat keres-e, aki tűr neki, mert az szereti a traumáját.

okt. 13. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!