Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért terjedt el az a tévhit,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért terjedt el az a tévhit, hogy a nők jobbak kommunikációban, kapcsolatteremtésben és érzelmek olvasásában/kifejezésében?

Figyelt kérdés

Mikor azt látom, hogy nekik éppúgy nem megy a dolog, mint a pasiknak.

Pl. mikor nem küldenek jeleket senkinek, mert "az nem nőies", de ha a kiszemelt pasi nem szólítja le őket, akkor elhordják mindenféle férfiatlan alaknak, bezzeg ha valaki kéretlenül rájuk startol (ugyanúgy no jelzés esetén), akkor meg felháborodnak, hogy hogyan merészeli. Tehát elvárnák, hogy 0 jelzésre, befektetett energiára csak az az egy pasi reagáljon, akinek egyébként ugyanúgy nem adnak verbális vagy nonverbális jelzést, a többi nem.

Vagy ott vannak,akik csak napszemüvegben, fülhallgatóban mozdulnak ki, ha nagy ritkán elmennek bulikázni, egész este a barátnőikkel sutyorognak, nem veszik fel senkivel a szemkontaktust, aztán csodálkoznak, ha a normális férfiak (akiknek kéne némi szemezés, mielőtt odamennek egy lányhoz) nem hajtanak rájuk. Csak a creepy hülyegyerekek, akiket nem érdekel, ha egy nő rájuk se néz, nem ad jelzéseket. Aztán mennek a sirámok, hogy nincs egy rendes pasi.

De a vitakultúra, érzelmek kifejezése ugyanúgy kimerül az "de hát én így érzem, nekem van igazam, ha szeretsz, akkor elfogadod"-hozzáállásban.

okt. 8. 11:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Pl. mikor nem küldenek jeleket senkinek, mert "az nem nőies", de ha a kiszemelt pasi nem szólítja le őket, akkor elhordják mindenféle férfiatlan alaknak, bezzeg ha valaki kéretlenül rájuk startol (ugyanúgy no jelzés esetén), akkor meg felháborodnak, hogy hogyan merészeli. Tehát elvárnák, hogy 0 jelzésre, befektetett energiára csak az az egy pasi reagáljon, akinek egyébként ugyanúgy nem adnak verbális vagy nonverbális jelzést, a többi nem."

Ez ennél egyébként sokkal egyszerűbb és bár férfiként nehéz megérteni, de ha sok nővel volt kapcsolatod (most itt nem párkapcsolatra gondolok, hanem a mindennapokra) akkor nem agysebészet.

Kezdjük ott, hogy a nők érzelemvezéreltek, míg a férfiak szexualitás vezéreltek. Ez a valóságban annyit tesz, hogy egy férfi egy neki tetsző nőre azonnal ugrik, míg egy nőnek ez alapjában véve kevés. Legalábbis ahhoz kevés, hogy egy nő lépjen.

Egy nő akkor fog lépni, ha azon túl hogy a nő számára vonzó, képes belőle érzelmeket kiváltani. Mindegy milyen érzelmet, lehet az düh, harag, hiány, izgatottság, bármi. Ha ez meg van, akkor lépni fog a nő.

Egy férfinak nincs ilyenre szüksége. "Odanézz, micsoda csöcsök", és már megy is smúzolni. A nők nem így működnek.

A nők ugyanúgy küldenek jeleket, csak valószínű nem neked, ezért gondolod azt, hogy a nők nem küldenek jeleket. Küldenek, csak nem te vagy a célpont.

Illetve nagyon fontos, hogy sosem az a fontos amit mondanak, hanem amit tesznek. Verbálisan a nők állandóan hazudnak. Ezt nem degradálva írom, de így van. Az a fontos, amit tesznek.

Például nagyon gyakori ezen az oldalon is, hogy kiírja egy férfi, hogy van egy nő ismerőse, nagyon jól kijönnek, a csaj bókol neki, mindig kedves vele, dicséri, azt mondja hogy ilyen pasi kellene neki is blabla., de amikor próbálkozik akkor mégis lerázza a csaj vagy elkerüli, stb. Ezért írtam, hogy nem az a fontos amit mondanak, hanem amit tesznek.

Egy nő SOHA nem fog ilyeneket mondani olyannak, aki neki tényleg tetszik és oda van érte. Ha ilyeneket mond egy nő, az azt jelenti hogy csodás barát vagy, a barátoknak pedig szépeket szoktak mondani az emberek. Az elhízott barátodnak te sem mondod azt, hogy olyan dagadt vagy, hogy lassan szobafestőt kell hívni hogy valaki kilakozza a lábkörmeid.

A nők képesek szépeket mondani annak akitől nem akarnak semmit, és elhordani minden sz.rnak azt, akiért oda vannak.

De ettől függetlenül jeleket ugyanúgy küldenek, csak egyszerűen így működnek.

Nekik alapjában véve kevés az, hogy jól néz ki valaki. Fontos! De ez önmagában kevés, ettől még nem fog a farkadba szédelegni senki, míg egy férfinak bőven elég az, ha a csajnak jó a segge, aztán már halálosan szerelmes.

okt. 8. 19:41
 12/16 anonim ***** válasza:

11# Tehát egy pasi ha folyamatos kritizálásban van a nővel szemben akkor az azért van mert szeret? Ha hízeleg akkor meg már minden mindegy? Új dolog amit olvasok és mosolyt csalt az arcomra mert amiben benne vagyok az pont az amik a lelkem megtaposását érzem. Vele ellentétben viszont minden amire szüksége van, hogy hagyjam lógva, ne terheljem a saját dolgaimmal,rajongva meghallgatom és a mélyebb dolgokról akkor beszélek vele ha már nagyon nem bírom magamban tartani. Sokszor írásban mert személyesen ritka az a pillanat amikor lehet kommunikálni. Ahha?! Persze az van most is leírva, hogy a férfiak nagyszerűbbek. Lehet. Tudod miért? Mert a NŐ hagyja. Semmi másért. Na jó meg valóban sok a buta ember, de azért ne magasztaljunk fel egy nemet!

A férfi erősebb. Fizikálisan. Van sok okos is. Az apró jeleket azonban fére értik? Minden dilis tudja azokat a helyzeteket amiket leírtál, hogy így működnek. A férfi az aki rossz döntést hoz mert félre csúszik az agyában az infó. Mert egyszerű. A férfiak egyszerűek. A nők kombinálnak az érzelmek megértésében. Katyvasz lesz néha ha össza vannak keverve.

okt. 8. 20:49
 13/16 anonim ***** válasza:

"Tehát egy pasi ha folyamatos kritizálásban van a nővel szemben akkor az azért van mert szeret? Ha hízeleg akkor meg már minden mindegy?"

Nem, szimplán az agyára mész.

Tehát akkor mégegyszer: ha közelebbi kapcsolatod van egy nővel, aki mond neked szépeket, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem akar tőled semmit. Akiért odavannak, annak nem fognak ilyeneket mondani, már csak büszkeségből sem.

Ha közelebbi kapcsolatod van egy nővel, aki viszont többször a tudtodra adja hogy fárasztod, akkor nem akar tőled semmit, irritálod.

Aki számukra valóban vonzó, azokat képesek ignorálni és sokszor lekezelően bánni velük ok nélkül is. Itt az ok nélkül a lényeg. Az, hogy valakit már-már zaklatsz, az nem ok nélküli, ha utána jelzi h irritálod.

okt. 9. 04:57
 14/16 anonim ***** válasza:
Hát ez mindennek a teteje. Már értem miért kell külön életet élni és nem együtt egy másik nemmel. Yes. Igen! Nagyon megy ez. Nekem ez megy mint az ágyba trottyantás. Egy baj van ezzel. Magányos marad ugyan úgy mindenki. A magányosság, remetévé tesz és ostobává.
okt. 9. 06:24
 15/16 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

Sok retardált még a netet se tudja használni. Nesztek. Persze tudom hogy a többség inkább meghalna mint hogy 1, beismerje hogy tévedett 2, tanuljon valami újat, szóval nem várok semmit tőletek, de legalább olvasgathattok.

(#4)

okt. 9. 09:11
 16/16 anonim ***** válasza:
Bármennyire ia fura, de ezeknek a funkcióknak a működésével tisztában vagyok kb., 22 éve miután cseverésztem egy kutató professzorral erről. Nekem ez már őskornak számít. Már más fázisban van az a kategória aki érdekel és a körülöttem lévőket oktatásban részesítsem mert alapokban el van csúszva a párbeszéd. Főleg párok közt. Akik nem mernek nyíltan beszélni. Meg lehet találni a közös hangot, csak tenni is kell érte. Magától, szájtátva, olvasgatva nem megy. Értem 15#?
okt. 9. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!