Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan tudok felismerni egy nárcisztikus/ pszichopata pasit és megkülönböztetni egy normálistól?
Nem tudom, hogy tényleg létezik, hogy valaki ennyire jó lelkű és ennyire hasonlítunk vagy csak be akar hálózni? Nem akarok abba a hibába esni, hogy csak a múltbeli rossz tapasztalataim miatt utasitom el életem szerelmét. Nagyon szépen fogalmaz, udvarias, kedves, intelligens, órákat tudunk beszélgetni, teljesen egy hullámhosszon vagyunk. Repül az idő a társaságában, jól érzem magam vele. De valamiért találkozók előtt mégis szorongok, mintha megfelelési kényszeres lennék irányába. Tényleg soha nem bántott, csak úgy érzem, hogy annyira szeret, hogy minden szabadidejét velem akarja tölteni hívásban. Nyilván 3 hét alatt furcsa volt, hogy hétfőre is itt maradt volna egy hétvége után, ekkor szólalt meg a vészharang és mondtam neki, hogy menjen haza.
Nagyon túlbuzgó a szeretete kifejezésében, nekem pedig bujas meg udvarlás terén nehéz az agyamra menni, hát neki sikerült egy párszor, már a vége felé meg is ijedtem tőle. Most már csak szakítottam vele, mert az élete lényeges aspektusaiban nagyon felelőtlen, amitől megijedtem, hogy bajba sodorhatna engem is. Egyáltalán nem biztos hogy ez a célja de behuztam a kézi féket.
Csak hogy értsétek a multamat: anyámmal húzd meg -ereszd meg kapcsolatom volt, majd életem első párkapcsolata is egy nárcisztikus és szociopata pasival volt ami 4 évig tartott és fél éve lett vége.
Mi lehet az igazság? Ezzel az új sráccal olyan tökéletes volt minden, mégis bennem volt a félsz, hogy be akar ő is húzni a csőbe ezért szakítottam. Mert túl szép volt hogy igaz legyen.
Szerintem nem kell megbélyegezni ilyen betegségekkel feltétlenül bárkit. De az tény,ha valaki már az elején ennyire tapad,az számomra nem oké. Ez a túlzott rajongás és a másikra telepedés nem egészséges.
Még ha valakinek nagyon is tetszel,veled akar lenni,össze akar jönni veled.. ha normális lelkületű akkor van saját élete,hobbija, munkája,és sok egyéb,ami érdekli. Ha valakinek CSAK te vagy,az nem oké.
Elmondom, hogy a narcizmus (mint az autizmus) egy skala, mindenkiben vannak narcisztikus tulajdonsagok, kiben kisebb, kiben nagyobb mertekben.
Te sehogy nem fogod tudni negmondani tenylegesen, ezt bizd szakemberre. A szelsoseges narcizmust fel lehet ismerni valamennyire, de te laikuskent senkit ne belyegezz annak, mert rgy szakembernek is hosszu ido valakit ezzel diagnosztizalnia.
Köszi, 3-as, sokat segítettél! Nyilván nem diagnózist akar felállítani a kérdező, hanem magát megvédeni, ami tök érthető, ha egyszer már beleszalad egy szociopatába.
Kérdező, néhány támpont:
- ha túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor nyúlcipő, mert jellemzően mindig kiderül, hogy nem az.
- ha túl gyors a tempó, nyúlcipő, mert ott valami gáz van.
- ha már most megszólalt a vészcsengő, jobb nem figyelmen kívül hagyni.
- ha lefuttatnál még néhány tesztet: mondj neki ellent valamiben, és figyeld, hogy reagál. Fogalmazz meg egy nagyon finom kritikát, és figyeld, hogyan reagál. Itt tényleg valami olyasmire gondolok, ami normális embernek el sem éri az ingerküszöbét (pl. parkolásnál: hogyhogy itt tetted le a kocsit, és nem amott?). Fogalmazd meg egy az övétől eltérő igényedet, és figyeld meg, hogyan reagál. Ha jól reagál rá, figyeld meg, hogy hosszabb távon kielégül-e ez az igényed.
Kb. ezek jutottak eszembe hirtelen.
Jól tetted, hogy szakítottál.
Mintha az én történetem lenne, csak én másfél évig húztam. Totálisan tönkretett.
Fizikailag bántalmazott és a lelkem halálra gyötörte. A végére úgy éreztem szó szerint megőrültem.
Köszi ezt a baromira jól megfogalmazott, értékelhető választ. El is mentettem. :)
Hasonló pasiba futottam bele én is. Hamar behúztam a kéziféket. Ha a belső hang azt mondja, akkor hallgatni kell rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!