Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Le lehet így élni egy teljes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Le lehet így élni egy teljes életet?

Figyelt kérdés
Hiába töltöttem be a 26. életévemet egyetlen egyszer sem kellettem a nőknek. A szociális képességeim annyira visszamaradottak, hogy egyszerűen nem tudom érzékelni és észre venni azt, ha egy nő közeledni próbál felém. Mindig is úgy gondoltam, hogy nekem nem lehet egyetlen nőhöz sem közöm, hiszen úgysem kellenék nekik. A munkahelyen kerülöm a nők társaságát amennyire csak tudom mert megvagyok győződve arról, hogy rossz társaság vagyok és senki sem szeretne velem szóba állni. De nemcsak a nőkkel hanem úgy igazság szerint senkivel sem megy a kommunikáció, van egy két ismerősöm akivel az első perctől kezdve nagyon jól megértjük egymást de az emberek döntő többségével nem tudok beszélgetni. Ha próbálnak is felém nyitni nem tudom tovább vinni a beszélgetést és reagálni sem igazán tudok így lehet azt feltételezik rólam, hogy nagyképű vagyok és senkivel sem akarok szóba állni, pedig ez nem így van. A fent leírtakból adódóan nyilvánvaló, hogy nővel semmilyen jellegű kapcsolatom sem volt sohasem. Szerintetek van ebből kiút vagy ennyi idősen bölcsebb dolog lenne feladni azt, hogy valaha nekem is lehet párom, barátaim és szociális életem vagy teljesen reménytelen és békéljek meg végleg ezzel a helyzettel?

2024. máj. 13. 19:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Van kiút. Írásban szépen ki tudod fejezni magad, az alapok bőven megvannak. Ezt kéne valahogy szóba is átvinni. Talán egy pszichológus tud segíteni, hogy több önbizalmad legyen és ne blokkolj le.
2024. máj. 13. 20:59
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

Nem nagyon lehet így leélni mert a tudatod újra és újra fellázad, pláne ha még fiatal vagy akár középkorú és még nem is nagyon próbalkoztál.

Az a lényeg, hogy előbb-utóbb besokalsz és öngyűlöletet generálsz azzal hogy az egyetlen embert fogod hibáztatni a tehetetlenségedért akit lehet: önmagadat. Ez előhozza belőled hogy próbálkoznod kell, de persze ezek nem szoktak sikerülni így visszazuhansz egészen addig míg eleget nem csalódsz a nőkben.

Mihelyst eleget sikerül csalódni bennük, az öngyűlölet végre alábbhagy és elkezdheted ignorálni a nőket, hacsak nem sikerül egy hatalmas szerencsével (és némi igénytelenséggel) kifognod egy nőt aki megszeret. De a vége általában ugyanaz, a nőkből kiábrándulsz és elkezdheted élni nyugodtan az életedet ahogy szeretnéd.

A lényeg hogy rengeteg csalódást kell átélned ahhoz hogy le tudd élni az életed, hiszen másképp nem tudod feldolgozni azt a traumát, hogy átlagos férfiként a kutyának sem kellesz. Élj és tapasztalj, mert ez az egyetlen út általában a nyugalomhoz

2024. máj. 13. 21:00
 13/21 anonim ***** válasza:
65%

Őszintén? Lehet az is, hogy egyedül fogod leélni.

Minden lehetséges

2024. máj. 13. 21:05
 14/21 Anton Chigurh ***** válasza:
83%

#12-es nagyon jól leírta...

Meg kell tanulnod, hogyan közeledj a nők felé, aztán találsz olyat akiben megbízol, megszeretitek egymást, és mikor minden szép-és jó, még akkor is beüthet a szar...

Meg kell tanulnod, hogy a csalódás is a játék része, fel kell dolgoznod magadban, aztán felállni és menni tovább.

A nők is emberek, természetes, hogy velük is úgy kell bánni, ahogyan azt te elvárnád tőlük.

Az élet néha ilyen csalódások sorozata, de közben igenis játszani kell, menni és csinálni, mert máshogy megáll az élet!

31/F

2024. máj. 13. 21:44
 15/21 anonim ***** válasza:
66%
Hogyha változást szeretnél, akkor pszichológus és kommunikációs tréning.
2024. máj. 13. 22:20
 16/21 anonim ***** válasza:
75%
12, 13, ezek a dolgok nem az agy tudatos részében gátolnak, hanem lejjebb. Ezért is kevés az esély ezekre a belátásokra. Ha az ember csak egy forró zavart érez magában, akkor nem fog ezeken elmélkedni fennkölten ezeken a bölcsességeken, hanem csak egyszerűen el akar menekülni a helyzetből. Más agyterület, nem működik. Mindegy, csak mesélem.
2024. máj. 13. 22:52
 17/21 anonim ***** válasza:
61%
16# ban rosszul írtam 12, 14-re gondoltam.
2024. máj. 13. 22:52
 18/21 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne? Nem te lennél az első.

Sajnálom de tényleg megeshet.

Próbáld meg ezt belekalkulálni a jövődbe.

Ez kb 40 év lesz még egyedül.

2024. máj. 13. 23:04
 19/21 anonim ***** válasza:
65%

A rövid válaszom: le lehet élni így is az életet, de változtatni is lehet.. :) A helyzet nem reménytelen, hiszen azt olvasom, hogy "van egy két ismerősöm akivel az első perctől kezdve nagyon jól megértjük egymást". Ez az értelmezésemben azt jelenti, hogy tudsz kommunikálni - csak a lányokkal, nőkkel való ismerkedés okoz problémát.

A probléma okaiként a "visszamaradott szociális képességek", illetve a "senki sem szeretne velem szóba állni" séma lett megjelölve, de ennél biztosan összetettebb a helyzet. A családi viszonyok meghatározóak lehetnek, miközben említve sem lettek... Érdemes ránézni a szülőkkel való kapcsolatra, illetve a szülők egymás közti viszonyára.

A másik a személyiségtípus, illetve a másikkal való összeillés, azaz a kompatibilitás. E téren a "speciális karakter", illetve a "kényes ízlés" gátja lehet az ismerkedésnek, mert csökkenti a szóbajöhető partnerek számát. Ami nem baj - hanem egy megoldandó helyzet. Ami biztos: a kapcsolatért tenni kell - a férfinek is, és a nőnek is.. :)

2024. máj. 14. 06:10
 20/21 anonim ***** válasza:
52%

16#

Én a 12# voltam, és ezeket csak tapasztalatból írtam le

Persze, az ember elmenekülne és el is menekül, de egy idő után azt is megunhatja, mert egyértelművé válik hogy a saját tehetetlensége a problémája, és minden bátorságát összeszedve kényszeríti rá az ember önmagát, hogy elhagyja a komfortzónáját.

A tudatos én pedig igenis felül tudja írni a tudatalattit, csak az eredménye szokott gyalázatos lenni

Ezért nem szokott jól sikerülni

2024. máj. 14. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!