Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért várják el a nők tömegesen azt, hogy hazudozással hülyítsék őket a férfiak?
Kinek jó ez egyáltalán?
A regényeket is ezért szeretik, szeretjük?
Éhezzük mindannyian a meséket?
A nők jobban szeretik hallgatni a mesét, a férfiak meg jobban szeretnek meséket kitalálni és elmondani, hogy ezáltal megkaphassák a nőt? Nem nagyon gyerekes viselkedés ez?
Szerintem ez ennél sokkal bonyolultabb folyamat. Mindenki boldog akar lenni (gondolom én) és mindenkinek van a fejében egy kép, hogy hogyan tudna boldog lenni. Ehhez a képhez keres partnert. A férfiak és a nők is hazudnak jellemzően az elején, jobban, vagy kevésbé, de hazudnak. Mert, aki nagyon akar kapcsolatot, az el akarja adni magát, meg akarja nyerni a másikat. Ennek megfelelően amit nem tart kívánatosnak magán, magában, azt elrejti, akár tudatosan az ellentettjét mutatja.
Sokkal egyszerűbb lenne nyílt lapokkal játszani, de nem ezt a módszert tanuljuk és használjuk a mindennapokban sem, akkor egy ennyire rizikós helyzetben miért tennénk?
Na de, innen jön a gond. Géza és Mari összejön. Géza ajándékozgat mert még eszében van, hogy ez "kell", viszi Marit programokra, a barátok elé helyezi, kiveszi a részét a házimunkából. Mari süt, főz, sminkel, mindennap borotválkozik, hogy egy szőrszál ne legyen, mindig csillog villog a lakás, ahol tudja kiszolgálja a vélt, vagy valós igényeket. Aztán telik az idő és lemálik a máz, fárasztó lesz állandóan a toppon lenni, beáll szépen lassan az alap állapota mindkét személynek. Mariról kiderül, hogy csak hetente borotvál, utál főzni és fontos neki a házimunka közös felosztása és megoldása. Géza már csak immel-ámmal csinál bármit otthon, kiderül, hogy fontos neki a haverokkal bulizás és marhára nem ajándékozó típus.
Na, ezen a ponton kiderül, hogy egyikük se ezt a lovat akarta és csak a vita van. Miért? Mert eleve hazugsággal indítottak a beetetési fázisban és mindkét fél azt a másikat kereste volna, akinek a másik mutatta magát hónapokig, akár évekig.
Persze, a problémákat mindenki helyettesítse be ízlése szerint, a lényeg a probléma bemutatása volt. Ha meg Géza és/vagy Mari nem akar szakítani és elkerülné a vitát, akkor hazudik. Vagy szóban, vagy azáltal, hogy rendre a valós igényével ellentétesen cselekszik. Így, bár a kapcsolat megmarad, egyik fél se lesz boldog csak nő a feszültség, mert senki nem lehet önmaga. Ebből vagy egy ritka szar és mérgező házasság/hosszú kapcsolat lesz, vagy szakítás/válás. Miközben azt éli meg az egyén, hogy tőle elvárt, hogy hazudjon a béke kedvéért, nincs elfogadva az, aki ő valójában. Ami igaz is, csak azt elfelejtik, hogy a másik elvárásai tök jogosak, hiszen az elején máshogy viselkedett, cselekedett és a másik azt az embert választotta maga mellé, nem a valódit.
Szóval, az egyén egyéni igénye az, hogy akár hazugság árán is elfogadtassa magát és ezzel húzza be magát egy olyan spirálba, amiből csak szakítással lehet kijutni. Hacsak nem olyan szerencsés, hogy mikor a máz lekopik az derül ki, hogy valóban összeillenek a felek. De ehhez hatalmas szerencse kell, ha az elején mindenki vetít.
Én inkább ebben látom a hibát és ennek a hazugság kényszernek az okát.
23, vagy az elején nem vetíteni. Nagyon sok minden nem összecsiszolható, ami, ha az elején kibukik elköszöntök, viszont, mikor már érzelmek, akár anyagi kötöttségek tartanak össze már kényszerpályán van a dolog.
Nem tökéleteset kell keresni, hanem olyat, akinek a szarságai passzolnak a tieidhez. Ahelyett, hogy az egyik, vagy mindkét fél beleszakad a sok "elfogadásba".
Nem hinném, hogy bejönne a nőknek, hiszen akkor nem lennének szinglik ezek a mesélők.
Rövid kapcsolataik vannak max, mert amint kibukik az igazság, lapátra kerülnek és nem értik miért.
#11 Mennyi olyan szórakozóhelyen jártam már életemben, ahol a kiscsajszi belépett a táncos küzdőtérre és meglátta a sok daliás idegen fickót maga körül, akiknek szinte a hasuk közepéig se nagyon ért fel szegényke és csak tátott szájjal fordítgatta a fejecskéjét, hogy ez a valóság, vagy per-pillanat csak álmodik. Hogy mi játszódhatott le a bugyijában ott és akkor, azt mindenkinek az egyéni fantáziájára bízom. :-)
Hiába kerestem volna én a szemkontaktust a 175 centimmel akármelyikőjükkel is a teremben, a tekinteteik folyamatosan csak az "egekben" jártak. Nekik, hogy milyen mese kellett ahhoz, hogy ágyba kerüljenek? Szerintem egy nyúlfarknyi is bőven elegendő lehetett hozzá.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!