Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most nem azert de ha csaj megtetszik aztan dumalunk, akkor meg kell kerdeznem tole hogy endometriozisa van e ha gyereket akarok?

Figyelt kérdés

Annyi ilyen betesegben szenvedo van egeszsegben mint ahany folyo finnorszagban. En mar kerdeztem ketszer is miert, nem tudjak. De sokan. Egyebkent nagyanyam is az volt. En meg kerdeztem hogy lehet hulyeseg de Chernobyl lehet-e?

Meg a PCOS ugyanez. Mind a ketto termeketlenne tudja tenni a not. persze akkor kerdezheti tolem hogy.. nemtom mit szoktak kerdezni hogy van e gond a sperimumom minoseg mennyisegevel, de ha ez a tema felmerul akkor azt mondom nem tudom de en szivesen letesztelem egy egeszsegugyi helyen ha komolyan gondoljuk.

2024. febr. 19. 20:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát tényleg szinte minden nőnek van már valami olyan baja ami kihathat a termékenységre. Pcos, pajzsmirigy gondok, endometriózis, stb, ha elég orvos vizsgál elég ideig valamit úgyis találnak. De ezek nem tesznek terméketlenné. Nekem is simán lett gyerekem Pcos mellett, meg az összes hasonlókkal küzdő barátnőmnek is. Pont egy olyan barátnőm jár lombikra, akinél meg semmi bajt nem találnak pedig évek óta járnak a férjével meddőségi központba. A női szervezet-hormonháztartás nagyon ingatag, sérülékeny és bonyolult.

Semmit nem jelentenek ezek. Mármint nyilván nem random adják a diagnózisokat az orvosok, de szerintem régen is ennyi hasonló probléma volt, csak kevésbé vizsgálták ki őket. Aztán mégsem halt ki a föld.

Ilyeneket max komoly kapcsolatban lehet megkérdezni szerintem. Nem lenne szimpatikus korábban. Én mondjuk nem vagyok szégyenlős ezzel a témával kapcsolatban, de nem bírnék egy olyan embert aki ennyire kontrollálni akar mindent. A gyerekvállalás tipikusan egy olyan dolog amit nem lehet. Arra gondolnék hogy vajon hogy reagálnál ha mondjuk beteg gyerek születne, vagy bármi hasonló váratlan történne. Aki az első randikon a lehetséges betegségeimről érdeklődik, az szerintem nem lenne képes megugrani váratlan akadályokat az életben. Ilyen ember meg nem kell.

2024. febr. 19. 22:30
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha mar igy inditasz, akkor csinaltasd meg magadnak azt a tesztet, mert ezzel a hozzaallassal mar azt mondod, hogy tutira a no az oka, ha nem jon ossze a gyerek :) eleg gaz, hogy nem tudod a sajat "eredmenyeid" felmutatni, ha mar a gyerektemaban es termeketlensegben gondolkozol. Ha mar ennyire erdekel a tema, csinaltasd meg a tesztet, mert ha a novel semmi baj nincs, lehet epp te vagy a sikertelenseg oka. Igy meg eveket pazaroltok el, mikozben a sajat dolgod rejtve marad.
2024. febr. 20. 06:09
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Engem még úgy neveltek, hogy nem illik mást a betegségéről faggatni...

Egyébként van endometriózisom és nem tagadnám le, mert ezen nincs mit szégyellni.

A termékenységgel amúgy nincs egyenes arányban. Egy csomó nő teherbe esik így is, de pl. egy ismerősöm mindenféle vizsgálatokra ment, minden negatív és mégsem jött nekik össze a baba.

Ha a páromnak valami termékenységgel összefüggő betegsége lenne, engem nem nagyon érdekelne. Egyrészt nem ragaszkodom minden áron a gyerekhez. Másrészt nem egy gyerekgyárost akarok magam mellé, hanem olyat, akivel szeretjük egymást. Nekem ez fontosabb, minthogy gyerekem legyen.

2024. febr. 20. 16:44
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm utolsó! Engem ma oltottak le emiatt, mert nem hagynám el a páromat, ha nem akarna gyereket. Kb ugyanazt irtam, mint te az utolsó mondatban.
2024. febr. 20. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!