Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mamahoteles férfiak miért háborodnak fel az igényeinken?
#15: "Mert nincs ilyen egy normális kapcsolatban, hogy mi kinek a dolga."
Hát, nem tudom, én azért nem várnám el a feleségemtől, hogy rakja fel a téli gumit, tolja el hátra a kukoricát, hozza fel a pincéből a hordót, vágjon fát, fúrja fel a polcot, stb.
Teljesen rendben van, hogy a férfi segít a házimunkában (én is azt teszem), vagy részt vesz a nevelésben, de akkor is megvannak a hangsúlyeltolódások a nemi szerepekben, amit nem érdemes tagadni. Nincs teljes elkülönülés, de igenis vannak olyan feladatok, ami inkább az egyik dolga, meg inkább a másiké. A feleségem ne emelgesse a heverőt, én meg elég hülyén néznék ki, ahogy a függönyszegélyt varrom.
Akik ezt tagadják, azoknak a doktrinája jellemzően addig tart, amíg nem kell bevinni az új fagyasztóládát a kamrába.
Nem kell ám átvenni a habzó szájú feminizmus mindenre kiterjedő baromságait.
F
Erre szoktam azt írni, hogy ha a nő 180 cm és 80 kg, meg akkora a karja, mint a tiéd, akkor be tudja vinni a hűtőt. Csak nem tekint rá nőként senki. Egy 160 centis 50 kg-os nő mert nem azért nem viszi be, mert félti a körmét.
Ezt leszámítva egyetértek azzal, amit írtál. Normális esetben van munkamegosztás, és mindenki azt csinálja, amiben jobb, meg ami az idejébe belefér.
Ez hülye példa.. nyilván egy kapcsolatban azaz opcionális, ha megosztják a munkát a felek és mivel egy nő testileg általában gyengébb ezért nem ő fogja a nehezebb fizikai munkát végezni..
De ettől ez még nem azt jelenti hogy a férfi dolga lenne az anyagi a nőé pedig a nevelés meg a kiszolgálás..
21
És ezeket a munkákat mégis milyen gyakoriággal kell elvégezni, hm? Városban élve nekem aztán senki ne jöjjön azzal, hogy "férfimunka", mert kb évente egy-két olyan feladat merül fel a ház körül, amit a fizikumomból adódóan nem tudok elvégezni. De ami azt illeti, 14 évesen összeraktam az ikeás polcrendszert, amit vettünk, úgyhogy köszi, amiatt nem fogok minden nap gályázni, hogy a pasim kétévente meghúzzon három csavart. Ja, és a polcrendszer 9 éve áll. :D
Szóval hacsak nem falun egy nagygazdaságban éltek, bizony fogja meg a partvist az úriember.
#23:
"Ez hülye példa"
"mivel egy nő testileg általában gyengébb ezért nem ő fogja a nehezebb fizikai munkát végezni"
Hát, már vannak nők, akik ezt is kikérik maguknak. Én saját szememmel olvastam, amikor LinkedIn-en egy nő kirekesztőnek érezte, amikor egy trágyahordó álláshirdetésre férfit kerestek. Miért ne tudná ő is megcsinálni? - kérdezte felháborodottan. Ha már dobott volna életében egy villa trágyát, vagy egy lapát sódert a betonkeverőbe, tudná. De nem tudja, de azért okoskodik.
"De ettől ez még nem azt jelenti hogy a férfi dolga lenne az anyagi"
Azért meglepően sok nő fanyalog, amikor a férfi "nem keres jól", vagy éppen - ha már témánál vagyunk -: "nincs háza"... Elég itt a gyiken is körbenézni.
Nem részletezem tovább, mert nincs rá időm, de lényeg, hogy a túltolt feminizmus mára odáig jutott, hogy egyesek már azt se tudják eldönteni, férfiak-e vagy nők. Mondom még egyszer: mindenféle feminista doktrína addig tart, amíg kényelmes. Utána egyből van különbség férfi és nő között. Szerintem ez az esztelen összemosása a két nemnek egy óriási szellemi káoszt hoz a világba, és a párkapcsolatokat is sokszor tönkre teszi. Aki érti, érti, aki nem, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!