Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A média és a reklámok miatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A média és a reklámok miatt kell a férfiaknak elvárások tömege alatt nyögniük társkeresés során (is)?

Figyelt kérdés

Csak a példa kedvéért vegyük a Dove férfiaknak és nőknek szóló termékeit. A nőknek szóló Dove reklámokban kövér, idős, bőr szépséghibás nők szerepelnek, de még Down kóros csaj is, azzal az üzenettel, hogy "így is tökéletes vagy, minden nő gyönyörű, úgy vagy jól ahogy vagy".

A férfiaknak szóló Dove reklámban meg egy kétméteres, szakállas, hipermaszkulin rögibedző csávó a főszereplő. Érdekes módon ott nem átlag sörhasjózsi meg szomszédbéla szerepel azzal, hogy az aputestű, borostás, sörözgető csávók is szépek, meg úgy jók, ahogy vannak.

A média tehát terheket rak a férfiakra, kialakítja azt a képet a nőkben, hogy a kétméteres izomcsávó az "átlag" pasi. A nők meg túlsúlyosan, előnytelen külsővel is "gyönyörűek".

jan. 2. 11:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%

Sose felejtsd el, hogy a média és a reklámoknak egyetlenegy célja van: a saját profitjukat maximalizálni, jelenlegi példádban minél több embert rávenni hogy Dove-ot vásároljon.

Szóval ebből az következik, hogy azért reklámozzák ilyen emberekkel, mert erre van társadalmi kereslet. A nők azt akarják érezni, hogy kövéren is szépek. A férfiak pedig azt ha Dove-ot használnak akkor tökéletes férfiak lesznek. Ez valahol egy társadalmi igény. Ha nyomorék incellel reklámoznák a Dove-ot, nem vennék annyian.

De nem a reklám maga tehet arról, hogy itt tartunk, hogy a nők arra gerjednek hogy a ronda nő is gyönyörű. Ez társadalmi szinten működik, a reklámgyártók csak alkalmazkodnak az igényekhez a profit növelése érdekében.

jan. 2. 11:36
 2/21 A kérdező kommentje:

"De nem a reklám maga tehet arról, hogy itt tartunk, hogy a nők arra gerjednek hogy a ronda nő is gyönyörű."

Ez mondjuk igaz.

De hallottam olyat is, hogy a vásárlások nagy részét a nők végzik, ezért a férfitermékek reklámozásakor is a nőkre próbálnak hatni. És nekik persze jobban bejön a kétméteres rögbiedző csávó, mint "átlagpasi".

jan. 2. 11:42
 3/21 anonim ***** válasza:
91%

Na akkor meg is van a magyarázat. A cél a profit maximalizálása. Ha úgy vélik főleg nők vásárolnak ilyeneket, főleg karácsonykor (én férfiként valóban nem ilyen ajándékot veszek), akkor érthető hogy nyomorén nővel de tökéletes megjelenésű férfival reklámoznak, hiszen a nők ezt szeretnék látni.

Hogy egy kövér ronda nő is egy izmos 2 méteres tökéletes arcú férfivel van egy szinten. Emiatt vásárolnak abból a termékből, amitől nő a profit.

jan. 2. 11:45
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
felnőtt ember tisztában van vele, hogy a reklám, az kamu kamu hátán. az is kamu, hogy szuper testű az átlagember, az is kamu, hogy löttyedtté hízva is gyönyörűnek tartanak. lépjünk tovább.
jan. 2. 11:49
 5/21 anonim ***** válasza:
52%
már megint itt vagy?
jan. 2. 11:50
 6/21 anonim ***** válasza:
69%

1. Ne ismerkedj olyanokkal akik betéve ismerik a reklámokat. Kva beteges, ha valaki ennyit ül a TV előtt. És "ne ismerkedj" alatt még barátkozást is értem.

2. Ne nézz ennyi TV-t. Te is kva beteges vagy.

3. Egyre inkább az látszik, hogy Magyarországon a nők átlagszintje magasabban van, mint a férfiaké. Több az elhízott férfi mint nő, több a dohányos férfi mint nő, több az alkoholista férfi mint nő... Viszont több a diplomás nő mint férfi, a nők gyakran alaposabbak a munkában, és ha azt nézzük ki áll helyt több területen, szintén a nők felé billen a mérleg.

Kvára le vagyunk maradva mi férfiak, te meg a krémek reklámait jegyzeteled ki a TV-ből...

jan. 2. 11:56
 7/21 A kérdező kommentje:

"Viszont több a diplomás nő mint férfi, a nők gyakran alaposabbak a munkában, és ha azt nézzük ki áll helyt több területen, szintén a nők felé billen a mérleg."

Szerintem ezzel a gátlástalan nyalással és megalázkodással nem fogsz tudni csajt szerezni...

De megint a régi nóta: ha valamiben a férfiak vannak előrébb (pl. átlagkereset), akkor az a társadalmi egyenlőtlenség és elnyomás eredménye. Ha valamiben a nők vannak előrébb (pl. diplomások aránya) akkor az a nők erényeinek eredménye.

jan. 2. 12:05
 8/21 anonim ***** válasza:

Mondjuk szerintem soha nem mondják, de még csak nem is utalnak arra, hogy azok a pasik átlagosak lennének.

A szépségideált valóban alakítja/hatja a média, de nem azt, hogy ki az átlagos, hanem azt, hogy ki szép, mi a trendi. Ha már valamilyen konkrét médiatartalmat akarsz hibáztatni, az szerintem pont ne a reklám ipar legyen. Legyen az irodalom, vagy a film/sorozat gyártás akkor már. Az többet ront az esélyeken, mert nem csak a szépség, hanem egy tökéletes jellem és általában tökéletes élet is társul a főhőshöz. Emellett, nem pillanatnyi behatás, hanem olyan produktum, amibe beleéled magad, amin gondolkodsz, ami megérint, így sokkal erősebb lenyomatot hagy.

De, szerintem nem ezek okozzák az "elvárások tömegét". Egyszerűen a nők megtehetik, (mondjuk a férfiak is) hogy elvárjanak dolgokat, mert már semmilyen módon nem függnek a férfiaktól.

Az anyagi függés szép lassan felszámolódott és már társadalmi nyomás is csak alig van, az is múlóban. Ellenben ott van a rengeteg példa előttünk jól és rosszul elsült életekről, vannak saját tapasztalatok, amik mentén mmegtanuljuk mi kell nekünk és mi nem.

Ugyanezt egyébként a férfiak is megtehetik, a többség meg is teszi. Tanul a saját és mások hibáiból és kialakítja a saját elveit, igényeit, amik mentén párt keres. A későbbi generációknàl már jobban fog ez menni. A férfiak kicsit később kezdtek reagálni a változásra, így kicsit később alakul át az ő oldalukról a párkeresés mikéntje. Legalábbis, én így látom.

Mindenki támaszthat elvárásokat, sőt, az lenne a normális. És nem kell a másikénak megfelelni. Ki kell alakítani azt, aki te vagy és ahhoz keresni egy hozzá(d) illő partnert. Ha így teszel, máris nem lesz nyomasztó, hogy mit vár el a másik, hiszen az, hogy neki is vannak elvárásai épp úgy véd téged is. Ha az elvárások nem egyeznek, nem kell időt pocsékolni, hanem mehetsz tovább. Ha pedig igen, az egy nagyon jó alap a kezdéshez, mert rengeteg korai és későbbi konfliktust megelőz.

Szerintem a hiszti az elvárások körül azért van, mert nem jó irányból közelítik meg az emberek a témát. Legalábbis, akiknek ez gond. Én össze se jönnék olyan emberrel, akinek nincsenek konkrét elvárásai, mert az nem tudja mit/kit keres, de magáról se sokat gondolkodott mèg.

jan. 2. 12:06
 9/21 A kérdező kommentje:

De hát régen is elvárhattak sokmindent a nők.

Faluhelyen az ismerkedés megvan? A jobbágy pasas elment háztűznézőbe, levette a szűrt magáról. Aztán ha nem volt szimpi a lánynak, akkor a szűrét kitették a tornácra. Innen a mondás, hogy "valakinek kitették a szűrét".

jan. 2. 12:08
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

A régi szép időkbe kár belemenni szerintem. Nem éltünk ott. Olvasni meg sokféle históriát lehet. Nekem nincs ilyen romantikus képem arról a korról az alapján, amilyen szakirodalmat olvastam eddig. Ahogy öreganyáim történetei se voltak ilyen vidámak 60-80 év távlatából, pedig ők már dolgozhattak is, tanulhattak is, végül középkorúként el is válhattak, ahogy sokan velük együtt meg is tették.

Maradjunk annyiban, hogy voltak nők, akik szerencsések voltak és lehettek elvárásaik, lehetett olyan társuk, amilyet szerettek volna. Többségében a szülőknek voltak elvárásai, amiknek ha megfelelt a kérő akkor nyert ügye volt.

Abban mindenesetre remélem egyetértünk, hogy ma sokkal szabadabb a párkeresés.

jan. 2. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!