Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek! Mi alapján választotok, hogy egy férfival vagy egy kutyussal, cicával éltek együtt inkább? Mi a baj a férfiakkal, miért fontosabbak, szeretereméltóbbak a kisállatok sokak számára?
Olyan összehasonlítani, mint azt, hogy melyiket szereted jobban? Zongorázni, vagy csokit enni? Tényleg semmi köze egymáshoz a kettőnek.
Nálam az a különbség, hogy pasit nem akarok még egyszer az életembe, macskát viszont igen. Pont.
Mindkettőnek oka van. Viszont semmilyen összefüggés nincs.
Pici korom óta volt mindig legalább egy cicánk. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy hazaérek, nyitom az ajtót, és nem jön elém puhatalpú. Úgy olvasni, vagy tévézni, hogy nem dorombol az ölemben. Voltam házas, vannak gyerekeim, nem vagyok magányos. Nem az emberi kapcsolataim pótolja. Egyszerűen nekem az az otthon, ahol van macska.
Hozzáteszem, hogy volt gyerekként kutyánk, nekem volt tengerimalac, nyuszi, papagáj, csiga, most az erkélyemen fészkelnek a galambok, mindenféle állatot szeretek. De olyan lelki kötődésem, mint a macskámmal, egyikkel sem volt.
Semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz. Azt nem mondom, hogy nem divat ma kisállatot tartani, mert sajnos az és ezért olyanok is tartanak pl kutyát, akiknek szerintem nem feltétlenül kéne.
Nekünk a családban mindig volt kutya, kisgyerek korom óta. Kutyákkal nőttem fel. Ezért lesz kutyám akár van párom, akár nincs. Szerencsére párom is ilyen családból jött, neki is természetes, hogy vannak kutyáink.
#18 Ezt nem gondoljuk, hanem tudjuk. A legtöbb ember pótlék miatt tart állatot.
Leginkább az idősebbek, de a nők nagyrésze is, mert hát bunkók a férfiak.
Hányszor hallom ezt csoportokba......
"Szerezz egy kutyát, az gyógyír minden lelki sebre"
Egyszerű logika: kivel jobb.
Mivel nincs bomba külsőm, sem lenyűgöző személyiségem, ezért én férfitól jót nem "kapok", csak szomorúságot, frusztrációt, bántást, csalódást, miközben egy csomó energiám elpazarolódik az elvárásaiknak és az igényeiknek való megfelelésre.
Egy kutya vagy egy macska nem igényli, hogy tökéletes legyek. Nem dob el, nem kezd azonnal új gazdijelölt után nézni, ha épp nem vagyok topon. Nem aláz szarrá gusztustalan megjegyzésekkel, odaszúrásokkal a külsőmet vagy a személyiségemet illetően. Hálás a törődésért és örül nekem, szeretetet ad.
Nem vagyok önmagam ellensége, úgyhogy a fentiek alapján egyértelmű, hogy kit választok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!