Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit rontottam el, hogy ilyen reakciót kaptam a lánytól? (Lent a link a beszélgetésről készült képhez)
"Mi köze ahhoz a stílusnak, hogy nő? Fejtsd ki a szexizmusod."
A nőktől többet várna az ember, hiszen mégis csak a "gyengébbik" nem, a kedvesebbik, a törődő, emocionális, és pont, hogy nem szexizmus volt, mert én a nőket többre tartom férfiként. Az egyik.
A másik, egy férfi sem nyilvánulhat meg ilyen ordenáré módon, de ha ezt egy férfi írta volna, azon meg sem lepődök, tőlünk kitelik sokszor ez a stílus, de azért itt mégiscsak egy nőről van szó, az ember fia arra asszociál, hogy egy kedves, szép, empatikus "lény" ugye, és ki sem néznénk belőlük. Ez nagyon illúzióromboló, főleg mert amúgy nem számítunk rá, egy férfin senki ne lepődjön meg :D
Egyébként a stílus maga az ember. Ha férfi valaki, ha nő. Kész. Itt nem arra kell feltétlen kihegyezni ezt a történetet, hogy ő nő, és nem teheti meg ezt. Szó sincs erről. Csak ezzel nagyon "szépen" bemutatkozott, mint ember, és mint nő.
"A nőktől többet várna az ember, hiszen mégis csak a "gyengébbik" nem, a kedvesebbik, a törődő, emocionális, és pont, hogy nem szexizmus volt, mert én a nőket többre tartom férfiként. Az egyik."
Ez pont a szexizmus definíciója. A férfiakkal elnéző vagy, a nőktől elvárod, hogy úgy, hogy azokkal a férfiakkal, akikkel szemben senkinek - neked sem, most írtad - nincs elvárása, tehát szarabb emberek, legyenek... gondoskodók? Mire fel? Mert anyád az volt? Ő az egyelten nő, aki tartozik neked törődéssel, empátiával, meg minden anyucikomplexusos tulajdonsággal.
Ja hogy manapság már az is szexizmus lenne, ha valaki ki meri jelenteni hogy vannak klasszikus nőies, és klasszikus férfias tulajdonságok? Tényleg itt tartunk mostanra?
Értelemszerűen az empátia, érzelmesség, törődés ami nőies tulajdonságok, és súgok egy kicsit, az anyasághoz kapcsolódnak leginkább. Míg a versengés, határozottság, célirányos viselkedés sokkal inkább a férfiak sajátja. Ez pedig szintén evolúciós okokból alakult így.
Aki ezt 2023-ban szóvá meri tenni, az pedig szexista? Szép új modern polkorrekt világ, mostantól én is inkább vigyázok és meghúzom magam, nehogy eltöröljenek a létezésből amiért ki mertem mondani hogy vannak férfias és nőies tulajdonságok. Gyönyörű ez a káosz amit ráhúztak a társadalomra, ennél csak az a készebb hogy ennyien önként zabálják is.
"Ez pont a szexizmus definíciója. A férfiakkal elnéző vagy, a nőktől elvárod, hogy úgy, hogy azokkal a férfiakkal, akikkel szemben senkinek - neked sem, most írtad - nincs elvárása, tehát szarabb emberek, legyenek... gondoskodók? Mire fel? Mert anyád az volt? Ő az egyelten nő, aki tartozik neked törődéssel, empátiával, meg minden anyucikomplexusos tulajdonsággal."
Téged sem az eszedért szeretnek, azt most bebizonyítottad. Ugyanis én nem ezt írtam. Aki szexista, az általában negatívan különbözteti meg a másik nemet. Én férfiként éppen azt írtam az előbb, hogy férfiként a nőket többre tartom, ergo innentől kezdve minden vagyok, csak épp szexista nem.
Olvass a sorok között, aztán magad is rájössz. Amúgy ha én egy nőre mondok valami negatívat, akkor azt csak EGY NŐRE mondom, és nem A NŐKRE. Világos?
Aha értem 28. Szerintem akkor holnaptól tagadjuk le az emberi evolúciót is, csak mert bizonyos egyedekre sértő lehet maga a tény. Szerintem kezdjük el terjeszteni, hogy az ember a majomtól származik! Bár jobban belegondolva sokan tényleg :D
Vagy még jobb ötletem van, húzzuk elő a vallást, nem volt itt semmi ősrobbanás meg emberi evolúció, mindent Isten teremtett. És itt utólag lehet magyarázkodni és kiforgatni már bármi alapvető tényt, hogy az volt Isten akarata hogy csak az utóbbi 10 évben érthessük meg egyfajta megvilágosodásként, hogy valójában sose voltak férfias és nőies tulajdonságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!