Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A határozott,egyenes emberek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A határozott,egyenes emberek (főleg nők) tényleg ennyire ritkák?

Figyelt kérdés
Nekem alap, hogy ha problémám van, megmondom, ha akarok valamit, közlöm. Például ha valakibe beleszeretek és komolyan érdekel, akkor megmondom neki, ha egy téma kellemetlen számomra, közlöm hogy erről nem akarok beszélni, stb. És nekem mindennél fontosabb, hogy a partnerem is ilyen legyen, de azt tapasztalom, hogy ez még férfiak között sem túl gyakori, nők között meg szinte a mesékben létezik csak. Sajnos ezt tapasztalom a nő barátaimon is, és ez a tapasztalatom a korábbi kapcsolatokban is. Például ha én nem jelentem ki,hogy akkor MOST megyünk kajálni IDE, akkor a végtelenségig megy a makogás, hogy jajjjj de most ide, vagy oda, menjünk-e egyáltalán, hát én szeretnék is,meg nem is... Kapcsolatokban meg ez az "akarok szexelni de nem mondanám az istennek se, csak játszom az eszem, aztán várom, hogy vedd a lapot". Meg az ominózus "semmi bajom 🙄" és 10x rá kell kérdezni. Pont ma láttam redditen egy kérdést,hogy a nő nem akar szexelni,és mindenki azt javasolta, hogy a pasi kb álljon fejre és találja ki, Őméltóságának mi lehet a bánata, amiért nem akar. Ahelyett, hogy kinyitná a száját. Komolyan annyira lehetetlen találni egy nőt, aki képes szavakkal, egyenesen, nyíltan, határozottan kommunikálni?

2023. nov. 26. 12:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
82%

Én nő vagyok, és alapvetően ilyen a személyiségem - nem mondom, hogy néha nem csúszik porszem a gépezetbe, de az ilyen makogós stílustól nagyon távol állok. :D És sajnos nekem is vannak olyan megfigyeléseim, hogy ezt sokaknak nehéz kezelni, mondjuk picit más szempontból.

Én egyébként azt vettem észre, hogy a nőket/lányokat sokkal inkább arra szocializálják, hogy az ő véleményük/akaratuk nem annyira számít, legyenek visszafogottak, a határozottság férfias, inkább hódoljanak be, értsenek egyet, kössenek kompromisszumot, stb., úgyhogy már csak a társadalmi berögződés miatt is nehezebb "ráállni" a dologra (na meg ott van az a közkeletű hiedelem is, hogy "ha kimondom, mit gondolok, elhagy"). Férfiak/fiúk nevelésénél meg inkább az empátiás készség fejlesztése, önismeret szorulnak háttérbe, úgyhogy ha akármelyik nem tagja érzelmileg érett, és egy olyan párt keres magának, aki vele egy szinten tart elköteleződésben, kommunikációban, önismeretben, akkor elég nehéz dolga lesz.

2023. nov. 26. 20:23
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

11. Teljesen egyetértek, én is ilyen nő vagyok.

Nekem csak már a neveltetés időszakában is az volt, hogy magamra voltam utalva így nem vagyok az a makogó, hebegő ember. Persze ha valaki zavarba hoz, én is tudok picit hasonlóan viselkedni, de ritka.

A határozott és egyértelmű nőket tényleg nem szeretik a férfiak és nem tűrik meg őket. Baj a saját vélemény, a saját nézőpont. Sokan nem tudnak a másikhoz könnyen alkalmazkodni vagy nem is akarnak.

A másik hogy szúrja a szemüket ha valaki önálló. Az empátiáról nem is beszélve. Manapság nagyon kevés emberben van már, az emberség mellett.

2023. nov. 27. 09:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!