Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok sikertelen pasi miért van abban a tévhitben, hogy a feminizmus egyet jelent a férfi gyűlölettel?
Én azt ezt valló férfiakból három kategóriát látok:
- azt, aki hótt buta, és elhiszi, hogy a feminizmus vadhajtásai jelentik a feminizmust (pedig minden mozgalomnak vannak szélsőségesen idióta kéőviselői és mozgalmai)
- azt, akinek ez egy kényelmes kamu indok
- azt, amelyik sunyi, és tudja, hogy ezzel a butábbakat lehet lázítani
(mondjuk az utóbbi kettőnek van közös metszete is)
Én abban az értelemben vagyok feinista, hogy egyenlőséget akarok. Sokszor ez azt jelenti, hogy a férfiak mellett állok ki. (Pl nő megüti a férfit és csodálkozik hogy visszaüt)
Nem hangoztatom hogy "feminista vagyok", mert ez manapság inkább a radikális vonallal társítják, azt meg nem érzem magaménak.
De valójában szerintem a feminizmus nemek közti egyenlőségért van, mindegy melyik oldalról van szó. És fáj, hogy szitokszó lett belőle.
Nem, nem gyűlölöm a pasikat.
6-os, tök egyértelmű, hogy nem érted a feminizmust. Az egyenlő jog nem jelent egyformaságot is egyúttal. Jó lenne nem összemosni fogalmakat és jelenségeket, és akkor nem állnál a feminizmus előtt ilyen értetlenül.
Az egyenjogúság nem azt jelenti, hogy egy férfi mindent megtehet egy nővel, amit mondjuk a cimboráival. Egyenjogúság ide vagy oda, a férfi az férfi, a nő meg nő. Elég nyilvánvaló biológiai különbségek állnak fenn közöttük, de ez miért jelentené automatikusan azt, hogy bármelyiknek is kevesebb joga legyen a másiknál, csak azért mert nő vagy férfi?
Illetve vannak olyan jelenségek, amelyek a jogok mentén nem is definiálhatók. Egy nőnek pl. joga van randira hívni egy pasit, csak épp ha megteszi, már nem fog ugyanazzal a vonzerővel bírni, mint ha a pasi hívta volna el. Egy pasinak is joga van nem, vagy felesben fizetni a randin, ám a legtöbb nő számára a vonzerő pontjai máris nagyot fognak zuhanni. Ezeknek a jogokhoz semmi köze, ezek automatikusan futó biológiai programok.
Szóval ha megtanulod a helyén kezelni a fogalmakat és jelenségeket, nem lesz ekkora katyvasz a fejedben a feminizmust illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!