Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemes ismerkednem, ha egy gondozásra szoruló családtagommal élek együtt?
25 éves vagyok, és idén vágtam bele a párkeresés rejtelmeibe. Nem azért mert akkora lúzer lennék, hanem mert rengeteg mentális eredetű problémával küzdöttem, amiket idénre sikerült pszichiáterrel és gyógyszerekkel visszaszorítani annyira, hogy teljes életet tudjak élni. Nyáron szedtem utoljára gyógyszert, azóta tök jól vagyok, motivált, energikus meg minden, jóvilág.
Viszont emiatt nem volt még kapcsolatom, mert úgy voltam vele hogy amíg magammal nem vagyok rendben, addig nem foglalkozom ezzel a dologgal.
Most elkezdtem társkeresőzni, viszont felvetődött bennem egy borzalmas nagy kérdés: van egy beteg családtagom, egész konkrétan édesapám. Nem tud önállóan sokmindent csinálni, mert agyvérzése volt és gondozásra szorul. Hálistennek nem egésznapos felügyeletre, viszont nyilván ez a dolog együtt jár szokatlan látványokkal, szagokkal, mozgási nehézségekkel, stb.
Namost itt a kérdés, hogy ha ismerkedés közben feldobom a lánynak, hogy ez a helyzet, szerintetek mennyire fog elriadni tőlem, meg ettől az egésztől? Gondolom még abba sem fog belemenni, hogy esetleg áthívjam magamhoz, ami talán valahol érthető is.
Többgenerációs házban élünk, gyakorlatilag egy külön bejáratos felső szinttel, emiatt nem is költözök külön a szüleimtől mert ha azt a szintet befejezem (4-5 év és jópár millió forint ráköltése után), akkor teljes értékűen lehetne ott fent lakni. Plusz nyilván segítenem kell itthon.
Félreértés ne essék, nem teherként tekintek a beteg családtagomra, csak nem tudom hogy ez így mennyire fér össze, és itthon nem merem megkérdezni, értelemszerűen.
Nekem rokonom ápolt több évig idős rokont, most egy másikat és mára már egy emberi roncs lett belőle
Másból sem áll az élete csak abból hogy mártírkodik egész nap
15 éve egyedül van és úgy is marad már
Mégis miért lenne lotyó, aki nem akar összejönni egy olyan emberrel, akinek a beteg rokonát kell ápolnia?! Egyáltalán hogy függ össze a kettő?? Nevetséges tényleg, hogy némelyek milyen könnyelműen dobálóznak szavakkal, amiknek vélhetően a jelentését sem tudják.
Attól még lehet valaki normális értékrendű, hogy nem szeretne fiatalként olyan kapcsolatba kerülni, ahol folyamatosan a párja beteg apjához és annak gondozásához kell alkalmazkodnia! Ennek az értékrendhez vajmi kevés köze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!