Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Érdemes ismerkednem, ha egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes ismerkednem, ha egy gondozásra szoruló családtagommal élek együtt?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, és idén vágtam bele a párkeresés rejtelmeibe. Nem azért mert akkora lúzer lennék, hanem mert rengeteg mentális eredetű problémával küzdöttem, amiket idénre sikerült pszichiáterrel és gyógyszerekkel visszaszorítani annyira, hogy teljes életet tudjak élni. Nyáron szedtem utoljára gyógyszert, azóta tök jól vagyok, motivált, energikus meg minden, jóvilág.

Viszont emiatt nem volt még kapcsolatom, mert úgy voltam vele hogy amíg magammal nem vagyok rendben, addig nem foglalkozom ezzel a dologgal.

Most elkezdtem társkeresőzni, viszont felvetődött bennem egy borzalmas nagy kérdés: van egy beteg családtagom, egész konkrétan édesapám. Nem tud önállóan sokmindent csinálni, mert agyvérzése volt és gondozásra szorul. Hálistennek nem egésznapos felügyeletre, viszont nyilván ez a dolog együtt jár szokatlan látványokkal, szagokkal, mozgási nehézségekkel, stb.

Namost itt a kérdés, hogy ha ismerkedés közben feldobom a lánynak, hogy ez a helyzet, szerintetek mennyire fog elriadni tőlem, meg ettől az egésztől? Gondolom még abba sem fog belemenni, hogy esetleg áthívjam magamhoz, ami talán valahol érthető is.

Többgenerációs házban élünk, gyakorlatilag egy külön bejáratos felső szinttel, emiatt nem is költözök külön a szüleimtől mert ha azt a szintet befejezem (4-5 év és jópár millió forint ráköltése után), akkor teljes értékűen lehetne ott fent lakni. Plusz nyilván segítenem kell itthon.

Félreértés ne essék, nem teherként tekintek a beteg családtagomra, csak nem tudom hogy ez így mennyire fér össze, és itthon nem merem megkérdezni, értelemszerűen.

2023. nov. 13. 22:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hátrány igen és én nem ismerkednék így senkivel. Az más ha kapcsolat vagy házasság közben történik ilyen hogy valaki ápolásra szorul, de ott se viselném el örökké, hogy mindig a harmadik félhez kell igazodni. A második alkalommal b.asznám ki a csávót ha lemondja a randit mert az xy-nal kell maradnia, vagy előbb hazaérnie, stb.
2023. nov. 14. 08:18
 12/16 anonim ***** válasza:
6-os: A 3-as és a 4-es választ írtam, nem dugom homokba a fejem, és sehol nem írtam, hogy nem hátrány ez a helyzet. Ezzel maximálisan egyetértek: „Most írjam, hogy kapkodni fognak érte a nők? Nem, nem fognak. Ismerkedéskor ez igenis, egy hátrány. Nem lehetetlen társat találnia, de teljesen más, amikor már együtt vannak és akkor történik egy családi gond, mint amikor ismerkednek és nincs semmi kötődés. Akkor még mindenki válogathat és a legtöbbet olyannal akarják, hogy kialakuljon a kötődés, akivel kevesebb probléma várható.” Ugyanakkor én azt ragadtam meg, hogy tegyük fel, még mondjuk évtizedekig ápolja az apukáját, nem kell lehúznia magát a klotyón, ami a társkeresést illeti, csak mindenképp vázolja az elején, ha komoly kapcsolat a cél, hiszen ez egy súlyos helyzet, amibe nem mindenki szeretne „belemászni”, sőt. Neked meg a stílus miatt írtam, olvasunk itt egy szimpi, kulturált írást (nekem legalábbis az) olyantól, aki nehéz és fájdalmas helyzetben van, nem biztos, hogy ilyen nyersen kéne fogalmazni, szerintem finomabban is értené a kérdező…
2023. nov. 14. 08:27
 13/16 anonim ***** válasza:
93%

Nekem rokonom ápolt több évig idős rokont, most egy másikat és mára már egy emberi roncs lett belőle

Másból sem áll az élete csak abból hogy mártírkodik egész nap

15 éve egyedül van és úgy is marad már

2023. nov. 14. 09:23
 14/16 anonim ***** válasza:
94%

Mégis miért lenne lotyó, aki nem akar összejönni egy olyan emberrel, akinek a beteg rokonát kell ápolnia?! Egyáltalán hogy függ össze a kettő?? Nevetséges tényleg, hogy némelyek milyen könnyelműen dobálóznak szavakkal, amiknek vélhetően a jelentését sem tudják.

Attól még lehet valaki normális értékrendű, hogy nem szeretne fiatalként olyan kapcsolatba kerülni, ahol folyamatosan a párja beteg apjához és annak gondozásához kell alkalmazkodnia! Ennek az értékrendhez vajmi kevés köze van.

2023. nov. 14. 09:44
 15/16 anonim ***** válasza:
Otthon nem opció?
2023. nov. 14. 11:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Ez egy olyan dolog, ami bár hátrány, de minden tiszteletet megérdemelsz érte.
2023. nov. 14. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!