Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy ügyvéd nővel fogok randizni kell tőle félnem, hogy nettó 1,4 millió forintos fizetéssel megszégyenülök mellette hogy csóró vagyok?
Komoly kérdés. És fontos azt is hozzátenni hogy diplomás munkával keresem a pénzt, NEM melós vállalkozó vagyok mert akkor aztán kereshetnék bármennyit, ha koszos, melós ruhában vagy olajos kézzel járnék haza, vagy ha napi 16 órát dolgoznék, akkor kereshetnék bármennyit, egy ügyvéd nő kioffolna.
Szóval fontos leszögezni, hogy diplomás értelmiségi munkával és napi 8 órás munkával keresek annyit, ráadásul rengeteg home office lehetőségem van. Nem vagyok helyhez sem kötve.
Viszont ami aggaszt, hogy fogalmam sincs mennyit keres egy ügyvéd. És nagyon eltérő, akár tízszeres különbözetet is hallok emberektől akiket megkérdezek. Tehát pl. Gazsi azt mondja X összeget keres egy ügyvéd, Józsi azt hogy 10X. Nagy a szórás a vélemények között.
Mindenesetre lehet hogy ennél egy ügyvéd jóval többet keres, de nem minden a pénz. Kell tőle félnem hogy megszégyenülök a randin, hogy csak ennyit keresek?
Egyrészt elég nehéz elhinni, hogy komoly kérdés...
Másrészt ha melósként koszors ruhában vagy olajos kézzel mész haza, ott tényleg gondok vannak. Nem azért mert melós vagy, hanem mert annyira igénytelen, hogy még átöltözni vagy legalább kezet mosni sem volt igényed.:D
12es vagyok nekem kell ezeket elmondanod, ezt tanulom és az ország egyik legnagyobb irodájában vagyok gyakornok.
Egy ugyved aki a saját praxisát viszi nyilván annyit keres amennyi és amilyen ügyfele van (lásd tyukper vagy Meszaros úr). Az ügyvédi megbízás megegyezes tárgya, a munka komplexitásához, időigényéhez stb igazodik. Egy vállalkozótól sem egyszeru megkérdezni h "havi mennyit keresel?".
Egy nagy nemzetközi iroda pl Dentons vagy nívós hazai iroda pl Oppenheim (korábbi Freshfields hazai iroda) hasonló elven működik csak sokkal nagyobban. Egy irodának vannak tagjai akik ugye stakeholderek hasonlóan mint cégeknél. A tagok legelitebb csoportja a Partnereké ha a nevük is benne van az iroda névben akkor névadó partnereké. Ők évtizedek óta a hivatást végző hatalmas ügyfélkörrel rendelkező ügyvédek akik az iroda lelket adják, emellett a kapacitásaikat is arra fordítják hogy a legjobb ügyfeleket hozzák. Mondjunk úgy hogy a hazai szakmában vannak olyan emberek akiknek a neve biztosítja azt hogy Csányi úr pl hozzád jöjjön a bizalmi vagyonkezelésével.:D
Vannak emellett alkalmazott ügyvédek akik az irodának nem tagjai, hanem sima munkavállalói munkaszerződéssel, havi meghatározott alapbérrel. Nyilván az ő esetükben bértárgyalás függvénye a bér. Egy nagyobb irodának ha több forrása van többet is tudhat adni, de ő a legjobbakat akarja majd felvenni akik a legtöbb pénzt hozzák neki és el fogja várni hogy nagyon odatedd magad.
Az ugyvedjeloltek pedig jogi diplomások akik 3 év gyakorlatot folytatnak hogy szakvizsgával ügyvéddé válhassanak. Ők is munkavállalók. Az ő bérük hivatalosan a garantált bérminimumhoz igazodik (tudok azért érdekes sztorikat).
(Állítólag):D egy igazán nagy/nívós iroda partnere/senior partnere sokszor 3-4-500 euro/óránál kevesebbért nem dolgozik egy bonyolultabb ügyeden. És az USAban ezek az órabérek bőven 1000dollar fölé rúgnak.
Szóval ja a tartomány nagy.
Nehezen hiszem el hogy az eszeddel keresed a pénzedet.
-1.4 misi szép pénz, semmiképpen sem szégyelnivaló, akkor sem ha más ennél többet keres.
-Ekkora összegnél már minden értelmes dolgot megengedhetsz magadnak, akinek ennél több kell annak nem a pénz hianyzik hanem valami amit a pénzzel akar pótolni.
-ha saját erődből érted el ahol vagy (nem politikusbűnöző vagy esetleg ilyennek a haverja, nem apuci tolta a meseállást a feneked alá) akkor kezdd el helyesen értékelni magad, meg se forduljon a fejedben hogy ez égő lenne
-a nőnek ha pénz kellene találna sokkal pénzesebbet nálad vagy felvenné keszpénzben és azt ölelgetné. Ha neki egy férfi kell akkor nem a pénzeddel fog foglalkozni, így te se ezzel foglalkozz.
"3-4-500 euro/óránál"
Mennyi? 400 Euro / óra? Akkor ha veszünk egy 8 órás munkanapot, akkor megkeres 3200 Euro-t egy alkalmazott ügyvéd?
Hát akkor felköthetem a gatyámat :D
Akkor mégis hogyan kezeljem ezt a randit? Szögezzem le a legelején, hogy bocs de csóró vagyok, de a szívem és a farkam legalább nagy?
Érdekes egy randi lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!