Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért viselkedett így a barátnőm ha egyszer nem akart? Hogy lesz így tovább lehet esetleg még a párom, szex lehet még vagy most már barátságnak is vége?
Engem a te találkozód is érdekel, hogy milyen volt, ha összejön.
Szia! Szívesen leírom, bár kicsit hosszú lesz 🙃 Viszont minél több szöveg, annál több hasznosítható infó.
Nos, a mi történetünk cseppet sem nevezhető hétköznapinak, sőt, egészen rendkívüli történet. Extrém erős, mai fejemmel már elképzelhetetlenül mély lelki-érzelmi kötelék volt köztünk, egy saját belső, zárt világ.
16 éves koromban ismertem meg egy gimis énekkari próbán. Akkoriban kiközösített gyerek voltam a gimiben, napi szinten nagyon sokat szenvedtem, gyakran csak remegő hanggal tudtam másokhoz szólni. Nagyon érzékeny lelkű voltam akkoriban, megtépázott a sok szenvedés, öngyilkossági gondolatok gyötörtek. Szerencsémre, pont egy hozzám hasonlóan érzékeny lelkű lányt ismertem meg az énekkari próbán, aki először csak segített a tanulásban (korrepetált egy lakhelyünkhöz közeli parkban), így indult az egész. Egyébként egyszerre két lányt is megismertem akkoriban (osztálytársak voltak), mindkettő barátkozni és segíteni akart, de ez a lánybarátom figyelmeztetett, hogy a másik csaj a hátam mögött lejárat, ki akar használni, stb. (merthogy volt egy nem túl fényes múltam korábbról). Igaza is lett, így a másik csajt le is építettem hamar, miután már szemtől szemben is kibukott belőle a szemét szándék.
Aztán teltek a hónapok, és egyre szorosabb lelki társak lettünk. Ő lett az én nővérkém, tanítómesterem, én meg a fiatalabb, éretlenebb fiútestvér, akinek egyengetni kell az életét, hogy egyenesebe kerüljön. Olyannyira szoros volt a viszony köztünk, hogy az összes pasijával közölte az évek alatt, hogy aki nem fogadja el a jelenlétem, az azonnal repül. Mellesleg először csak röhögtek, gúnyolódtak a hátam mögött a pasijai, hogy szerencsétlen friendzone-os lúzer, de később egytől egyig féltékenyek lettek, miután látták, hogy köztünk tényleg nagyon szoros kötelék van (jóval szorosabb, mint köztük volt). Egyikük fenyegetett is többször, míg aztán ki nem lett hajítva. Egyébként sok udvarlója volt ennek a lánynak, sok szerelmeslevél ácsorgott a Facebook postaládájában. De igazán közel csak engem engedett (egészen a mostani férje feltűnéséig).
Ez valamilyen szinten lecsapódott a testiségben is (lásd baráti csókok, összebújás, együtt alvás), de a nemi érintkezés volt a vörös vonal, és ezzel mindketten tisztában voltunk. Akkoriban nem tudtam volna sehogy sem menedzselni egy párkapcsolatot, hisz teljesen instabil voltam, az egyetlen fény az alagút végén Ő volt, de a barátság kisebb téttel járt, mint egy párkapcsolat, és én bizony cseppet sem akartam kockáztatni. A legjobb lánybarátom végül átsegített azon a maradék 2,5 éven, ami még vissza volt a gimiből. Olyan hálás voltam ezért neki, hogy írtam neki egy személyre szóló 234 oldalas regényt ’Örökké barátok’ címmel, melyben mi voltunk a főszereplők, és egy fiktív történetben meséltem el az akkori mindennapjaimat (mindenkinek álneve volt), és hogy mit jelentett számomra az ő jelenléte. Ahogy persze egy 18 éves leírhatta. Azóta csak egy példány maradt a könyvből, ami nála van, nincs már meg elektronikusan. Addig tartott ez a szoros viszony, míg meg nem ismerte a mostani férjét, így lazultak a kötelékek. Neki viszont más verziója volt, kölcsönösen egymást vádoltuk a viszony lazulásával. Mindenesetre mindkettőnkben volt féltékenység: én a későbbi férjére, ő meg az első egyetemista barátnőmre, akivel elvesztettem a szüzességem, és amikor egyszer egy buli alatt meséltem róla, sírva hazament, próbálva leplezni az érzéseit.
Talán nem járok messze az igazságtól, ha kijelentem, hogy fű alatt szerelmesek voltunk egymásba, de a vonzalom mindenesetre létezett köztünk, ez egyértelmű.
Az én történetemből talán ki tudod hámozni, milyen szintű lelki-érzelmi kötelék kell ahhoz, hogy biztosra vehesd, hogy a másik is hasonlóan érez, mint te (jó, ennyire szoros azért nem kell hozzá). Először is: beszéljetek teljesen nyíltan az érzéseitekről, mint ahogy mi is tettük. Fejezd ki az érzéseid (de ne szerelmet vallj!), és puhatolózd ki, hogy ő hogy érez irántad.
Hogy mit köszönhetek ennek a lánybarátomnak? Főleg azt, hogy nagyon alaposan kiismertem a női lélek működését, a női észjárást. Ezt nagyon őszintén és határozottan ki merem neked jelenteni. Jócskán feminin irányba tolódott a gondolkodásmódom, de persze attól még megmaradtak a férfi jellemvonásaim is. Valszeg egyáltalán nem a véletlen műve, hogy a későbbi párkapcsolataim – amik egy része szintén friendzone-ból alakult át – is teljesen eltértek az átlagostól sok tekintetben. Pl. sok nemi szerep felcserélődött, és mind a mai napig vonzódnak hozzám a határozottabb, talpraesettebb nők, akikből valamilyen szinten felszínre tör a gondoskodó, egyben birtokló hajlam, az érettebb, tapasztaltabb nővér/anya szerep, pont mint gyerekkoromban. Ilyen volt az exem is (pár évvel idősebb), és ilyen a mostani párom is (3 évvel fiatalabb), aki leírhatatlanul gondoskodó típus, és előttem egy férfi se érdekelte. A munkahelyen egy új kollegina is ilyen alkat, tett is már ilyen-olyan célzásokat, már ha a „csinos, jó alakú pasi vagy”, meg a „te magasságod ideális egy ekkora nőhöz” mondatokat nem értelmeztem félre. Jól látható, hogy a hasonló típusok részéről jönnek az érdeklődések elsősorban, és ugyanaz a gondoskodó, némileg birtokló hajlam olvasható le ezekről a nőkről. Szóval azt érzem, be tudom rakni dobozokba a nőket, ki milyen típus, kivel milyen lenne egy párkapcsolat.
Szerintem mindennek ez a kulcsa a jövőre nézve, hogy ismerd meg alaposan a női gondolkodásmódot, és erre ideális lehet egy-egy szorosabb lánybarátság (főleg ha legjobb barátok vagytok). Én már eljutottam oda régen, hogy két perc alatt felismerjem, ki vonzódik hozzám és ki nem. Felismerem a szimpla kedvesség és a vonzódás közti különbséget. De a legtöbb férfi bizony nem ismeri fel, és nem ismeri elég jól a valódi(!) női észjárást, a legtöbb dolog amit ide leírnak, szimpla tévképzet, főleg amiket a panaszkodók szoktak írni a nőkről. Igaz, sokaknak nincs is módjuk megismerni a nőket, őket tényleg sajnálom. Manapság tényleg sokkal nehezebb ismerkedni, és jóval magasabbak az elvárások (férfiaké is), én is kaptam ízelítőt ebből egy időben.
30/F
Még annyit leírok, hogy ami nekem feltűnik ezeknél a "barát barátnős" kérdéseknél, hogy ezek a kérdezők szinte csak a felszínes dolgokról számolnak be (rendszeresen csikizzuk egymást, sokat hülyülünk, ölelgetjük egymást, stb.). De mindegyik beszámolóból hiányzik egy fontos dolog: a mély érzelmek és a lelki mélység a felek között, illetve az érzésekről való kommunikáció. A két lelket össze kell hangolni, közös pályára állítani, ha úgy tetszik. Ez vezethet el a sikerhez.
Ha emellé még vonzalom is van, akkor meg garantált a siker, de ebben az esetben meg más nőknél is nagyobb lesz a sikerráta, szóval akkor az illető nem szorulna lánybarátságra. Így nekik az első bekezdésben írtakat ajánlom.
Előző kettő voltam.
Köszönöm, nagyon jó történet! :) Nekem is szükségem lett volna egy ilyen emberre. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz találkoznotok.
#12-#14
Bár az én életem ilyen téren is 0, de nagyon jó volt ezeket olvasni. Sokaknak kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!