Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mai világban ismerkedéshez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mai világban ismerkedéshez tényleg kevés nettó 250 ezerFt?

Figyelt kérdés
Egy lány akivel beszélgettem, rákérdezett szakmámmal mennyit kapok, és a 250 nettóra csak röhögött ki meg mondta semmire nem elég.
2023. szept. 13. 11:22
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Soha, senkitől nem kérdeztem meg ismerkedési szakaszban, hogy mennyit keres. A volt párom esetében is csak hozzávetőlegesen tudtam.
2023. szept. 13. 13:57
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos hogy kérdezgeti, de pl foglalkozásról szokás beszélni, és vannak híresen alulfizetett munkák, és/vagy olyanok ahol publikus a bértábla.
2023. szept. 13. 14:11
 23/34 anonim ***** válasza:
66%

Egyébként akik itt a GYESel meg társaival jönnek, azokat kicsit updatelném a témában:

A CSEDet és a GYEDet a szülés előtti 3 hónap előttől fél évre visszamenőlegi időszak jövedelmét nézik. (azaz ha decemberben szülsz, akkor márciustól szeptemberig tartó időszakot)

CSED (nem chad!:D)

A fent megadott időszak bruttó jövedelme, -15% SZJA, -10% nyugdíj. 30 éves kor alatt nincs SZJA levonás.

Azaz fél éven át a bruttód 90 vagy 75%-át kapod.

Vagyis ez MINDEN ESETBEN TÖBB, mint amit aktív munkával kerestél addig, tekintve, hogy az alkalmazotti bér a bruttó 66.5%-a.

GYED

Ez a CSED után a gyerek 2 éves koráig tart (azaz 18-19 hónapon át, csak mert a CSEDet valójában már a szülés előtti 1 hónapban is igénybe lehet venni).

Ez a fent említett időszak időszak bruttójának 70%-a, -15% SZJA, -10% nyugdíj. 30 éves kor alatt nincs SZJA.

Azaz a bruttód 63-52.5%-át kapod, ami rosszabb esetben is 14%-os kiesést jelent, ami egy bruttó 300ezres fizetésnél kb 42ezer forint.

AZONBAN ehhez hozzájön a családi adókedvezmény, ami 1 gyerek után 10.000 forint, vagyis a fenti kiesés ennyivel kompenzálódik. Ez igazából már a magzat 91. napjától fogva jár, szóval önmagában a családi adókedvezmény 3 teljes hónap kiesését fedezi a GYEDes hónapoknak (bruttó 300as bér mellett)

GYEDet egyébként igénybe veheti az apuka is, de ekkor anyuka TB és jövedelem nélkül marad (feltéve ha nem megy el dolgozni), szóval hiába magasabb apuka bére és ezáltal a GYED összege is, általában csak akkor érdemes kihasználni, ha már nincs tervben több gyerek.

De amúgy GYED mellett lehet dolgozni akár teljes munkaidőben is.

GYES:

A gyerek 2 éves korától tart a

Ez egy kalap sz*r, havi kb 30 rugó és annyi:D na ez tényleg szopás.

AZAZ

Valódi anyagi terhet tényleg csak a GYES időszaka jelent. FEltéve, hogy anyuka nem megy el dolgozni, hisz a gyerek már bölcsiképes, vagy nem ön a kistestvér, ami amúgy a legtöbb esetben teljesen reális. Ugyanis ha jön a ksitestvér, akkor indul újra az egész és megint jöhet a CSED a fizetésnél magasabb összegével, ráadásul a magzat 91. napjától igénybevehető adókedvezmény is megugrik asszem 25e környékére.

Összességében én annyira nem majréznék, hogy beledöglik a család a gyerek érkezésébe. Igen, van egy kb 1 éves időszak amikor tényleg van kiesés, de ammmúúúgy sneki nem mondta, hogy anyuka nem dolgozhat abban az időszakban legalább félmunkaidőben.

2023. szept. 13. 14:31
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Ez szép és jó lenne, de van maximum összeg is. Nekem pl kalkulátor alapján a jelenlegi nettóm kb. fele járna gyed-ként.

2023. szept. 13. 14:50
 25/34 anonim ***** válasza:
86%
Kevés az élethez is. Nemhogy párkapcsolathoz
2023. szept. 13. 15:14
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

24

Pontosan! Le van maximálva! A gyed, a jelenlegi fizetesed 70%a! De maximalizálva van! Tehág nem a jelenlegi majd 700ezres fizetésemnek a 70%a jár, hanem maximum a mindenkori minimál bér 2-xesének a 70%a!

Tudom, konyvelo vagyok!

2023. szept. 13. 15:19
 27/34 anonim ***** válasza:
0%

Messze laksz a rózsadombtól? Mégis hol? A Deák Ferenc tértől 5 percre?

Én 50 ezret fizetek a lakbérért + rezsiért összesen, úgy hogy Kőbánya-Kispesttől kijjebb, a maglódi úti romatelep mellett bérelek egy 8nm-es kisszobát.

Na látod, így kell spórolni. Nem kell urizálni, és akkor meg lehet élni nettó 250-ből.

2023. szept. 13. 15:29
 28/34 anonim ***** válasza:
66%

24-26, így van.

De azt ne állítsuk, hogy ha két ember összedobja amije van és ebből az egiyk kimaxolja a GYEDet, azaz hoz 260-270 körül, akkor az a két ember nem fog tudni megélni.

FFŐLEG, ha előtte 700 körül keresett, azaz bőőőségesen tudott félretenni annyi pént amivel akár 0 bevétellel is elvan akár 1 évre (ahogy azt ugyebár érdemes megcéloznia mindnekinek, amennyire csak tudja).

Én nem azt mondom, hogy nem leht szempont párkeresésnél a pénz, igenis érdemes haosnló anyagi feltételekkel lévő párt keresni.

De egy havi 700at megkereső nő ne állítson olyat, hogy amikor ő otthon van a gyerekkel, akkor majd a férfinak kell eltartania, tekintve hogy elvileg abszolút nem kéne, hogy gondot okozzon neki.

Ez a GYESes történet egyedül azoknak érv, akik tényleg napról napra élnek. Ők viszont adják be a bölcsibe a gyereke tés menjenek el dolgozni.

2023. szept. 13. 15:33
 29/34 anonim ***** válasza:
94%

Én faluban lakok mert nem lenne pénzem pestre költözni.

8 évvel ezelőtt béreltem 50ezerért fél szobát (tehát szobatársam is volt) kelenföldtől kifele….

Amúgy komoly felnőtt kapcsolatot (pláne családalapítást) kicsit nehéz elképzelni ilyen lakótársas kisszobában, de te tudod.

(Értelmezhető összegű) hitelt meg az életben nem kapsz ilyen keresetre.

2023. szept. 13. 15:33
 30/34 anonim ***** válasza:
88%
27- itt életről volt szó, nem vegetálásról. Bocs, de nem szeretnék senki romatelepes 8 nm-es kisszobájába felmenni látógatóba.
2023. szept. 13. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!