Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi a gond azzal, ha valakinek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a gond azzal, ha valakinek nem kellenek az egyedülálló szülők?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom, és az imént is belefutottam egy ilyen kérdésbe. Számos kommentelő a lehető legalpáribb módon nyilatkozik azokról a személyekről, akik nem szeretnének egyedülálló szülővel kezdeni.

Valaki el tudná magyarázni, hogy ebben mi a rossz? Szerintem rengeteg ember nem akarja más utódát nevelgetni, nem akar együtt lenni olyannal, akinek az életében csak másodhegedűs lehet stb. Szép, ha valaki bevállalja, de miért elvárás?

2023. aug. 8. 14:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
42%

Az szokott lenni a gond, hogy sok egyedülálló nőt először ér olyan hatás, hogy valakinek nem kéne.

Engem is rendesen mellbevágott, eddig csak az tudtam, hogy van pár szerencsétlen, aki a hajszínem miatt bottal se piszkálna meg, de egyébkén 15-75ig minden pasinak kellettem, majd mikor egyedülálló szülő lettem, kb a felére csökkent az érdeklődők száma és először volt olyan, hogy valaki nem a velem született dolgom miatt vet meg, hanem valami tőlem független dologtól, a helyzetem miatt. Hát rendesen új élmény volt, elsőre én is elkezdtem szégyellni, majd dacos lettem, majd rájöttem hogy ez is tök oké, mint mikor a hajam miatt utáltak, kit érdekel, mindenkinek lehet valami kattanása, és a nekem való férfiakról úgysem a helyzetem miatt maradok le, inkább egy segítség, a kevés empátiával rendelkező, felnőni nem akaró, rossz anyagi helyzetű, anyagias, mániás, rugalmatlan, érzelmileg éretlen férfiakból lesz nekem kevesebb, 30 felett meg már szinte mindenki egyedülálló szülő, addigra meg természetes lesz. Nem is tévedtem, mivel én csak 7-8 évet engedek szívesen felfelé, így amint átléptem a 30at, hirtelen mindenkinek lett gyereke és tök természetes volt, hogy nekem is van. Amíg huszonéves voltam, leginkább szexre kellettem volna, vagy még éretlenek voltak a férfiak, de ez a problémám megoldódott a korommal. Már csak egy két lúzer van, akit zavar az ilyesmi, fel se veszem a dolgokat. Szóval ez szerintem valami feldolgozási folyamat eleje, amikor még zokon veszi az ember, hogy valakinek nem kell kapcsolatra, huszonéves szép nőknél ez nem szokott előfordulni, kell egy pár hét, mire hozzászokik az ember. Én már a korom miatt is kiesek sokaknál(30 felettiként), de azt sem tudom nagy veszteségnek elkönyvelni, valahogy az első után rugalmasabb vagyok és nem veszem fel, ha nem kellek annyi embernek.

2023. aug. 8. 14:39
 12/29 A kérdező kommentje:

"Inkább egy segítség, a kevés empátiával rendelkező, felnőni nem akaró, rossz anyagi helyzetű, anyagias, mániás, rugalmatlan, érzelmileg éretlen férfiakból lesz nekem kevesebb..."

Na látod ezt nem értem. Miért ekkora főbenjáró bűn, hogy sokan nem akarják más gyerekét pesztrálni/hozzá alkalmazkodni? Elég empátiahiányos hozzáállás, ha ezt valaki képtelen felfogni. Legalábbis szerintem.

2023. aug. 8. 14:43
 13/29 anonim ***** válasza:
18%
Ja és ami miatt még ezen meg szoktak botránkozni(mármint azon, ha valakinek nem kell egyedülálló szülő), az a kisgyerekekről való gondoskodás elutasítása.. ugye ez empatikus emberekben akkor is visszatetszést kelt, ha nem őket utasítják el, 20 éveseknél még csak-csak megértik, de 30 körüli embernél már elvárás, hogy érezzen gondoskodási vágyat kisgyermekek felé, pláne ha az anyjuk iránt is vannak érzései, mert egészséges, érett személyiségben van ilyen vágy. Ha meg benned nincs, akkor egyszerűen rájöttek a hiányosságodra és megbotránkoznak rajta.
2023. aug. 8. 14:44
 14/29 A kérdező kommentje:
Az előző kommentelőknek üzenném: Íme, itt egy személy, aki konkrétan elvárja, hogy a potenciális partnerei GONDOSKODNI akarjanak a gyerekéről, és rossz embernek tartja, aki köszöni, nem kér más kölykéből. :D
2023. aug. 8. 14:47
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi gond, mindenki olyan szempontok alapján választ párt, amilyenek alapján szeretne. Én se jönnék össze olyan férfival akinek van gyereke, mert nekem sincs és nem is szeretnék.
2023. aug. 8. 14:48
 16/29 anonim ***** válasza:
80%

De miért gondolod, hogy mindenki ilyen? Miért pont a ritkább eseteket emeled ki?

És a legfontosabb, miért fáj az, ha valaki kisgyermekes szülőként nem akad ki azon, hogy csökken a potenciális jelöltek száma?

2023. aug. 8. 14:51
 17/29 A kérdező kommentje:

16

Nyilván azokról beszéltem, akikre jellemző ez az attitűd, és hiába mondod, sosem állítottam, hogy mindenki ilyen.

Amúgy meg továbbra sem értem, hogy mi a problémájuk az egyedülálló apáknak/anyáknak. A csúnyáknak, az öregeknek, a kövéreknek is elég csökkentett az ismerkedési lehetőségük, de részükről is utálom a vinnyogást, hogy a szép, fiatal, csinos embereknek nem kellenek... Hát még jó.

2023. aug. 8. 14:56
 18/29 anonim ***** válasza:
17%

12: egy kapcsolatban alkalmazkodni kell, akkor is, ha nincs gyerek. Azt meg soha nem vártam el a páromtól, hogy nevelje a gyerekemet, ugyanis van neki apja. Ilyen alapon ne kezdj háziállatot tartó nővel se, mert ott is kell alkalmazkodni... Meg olyannal se, akinek élnek a szülei, rengeteg családot ismerek, ahol a szülőkhöz kell sok mindenben alkalmazkodni.

A gond az, hogy te olyan elvárásokat tulajdonítasz a gyerekes nőknek, ami nem valós. Az meg, hogy nem akarsz másodhegedűs lenni... Ez valóban éretlen személyiségre vall. Mert egy felnőtt, érett nőnek van munkája, hobbija, baráti köre, tehát mindenképpen osztoznod kell a figyelmén.

2023. aug. 8. 14:58
 19/29 A kérdező kommentje:

18

"A gond az, hogy te olyan elvárásokat tulajdonítasz a gyerekes nőknek, ami nem valós."

Csak csendben jelezném, hogy nő vagyok, illetve végig egyedülálló SZÜLŐKRŐL és nem egyedülálló ANYÁKRÓL beszéltem.

Szerintem egy gyerek nem hasonlítható a munkához, baráti körhöz vagy egy háziállathoz, mert mindegyiknél nagyobb felelősség és érzelmi kötődés. A barátokat el lehet hanyagolni pár hétig, ha muszáj, munkahelyet de még foglalkozást is lehet váltani, a háziállat meg nem igényel akkora figyelmet, pénzt és energiát.

Ha csak arra gondolok, hogy a pasimnak, akivel közös lakásra gyűjtünk lenne egy gyereke, akinek súlyos százezreket folyatna ki... Ez is egy szempont például. (És mielőtt anyanyácsózunk egy sort: az szja mentességem miatt többet keresek a pasimnál, tehát nem, nem a pénz miatt vagyok vele.)

2023. aug. 8. 15:06
 20/29 anonim ***** válasza:
30%

Nem az a baj, hogy nem fogadod el a gyerekes nőket, hanem az, hogy valószínűleg rugalmatlan lehetsz az élet más területein is. Az élet amúgy tele van kompromisszumokkal, és mindenki el tudja dönteni, hogy milyen mértékben vállalja azokat.

Nem kell más gyerekét nevelned, senki sem erőlteti ezt rád, de szerintem sajátot se vállalj még.

2023. aug. 8. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!