Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! A két nonkonformista férfitípus közül melyiket választanátok?
Külsőre tegyük fel egyformák és pont az esetetek. Életkor tekintetében pedig mindkettő ugyanannyi idős, ha 22 évesek vagytok és 25 éves pasi kell akkor annyi, ha 35 évesek és 30-40 közötti, akkor annyi. Ezen a téren engedjétek el a fantáziátokat.
1. versenyző: Havi 300-400 ezer Ft korai "nyugdíja" van azáltal, hogy jól fektetett be, most több lábon áll, jól diverzifikált portfólióból ez az összeg passzívan jön neki, budapesti lakása is van, így csak a rezsire kell költenie. Aktívan nem dolgozik, helyette a szabadidejét úgy tölti el, mint egy modernkori nemes. Edzőterembe jár, utazgat, ruházat és szórakozási lehetőségek (mozi, étterem, Starbucks, stb.) teljes mértékben beleillik az átlagba, van autója is, lényegében ha nem mondja vagy nem tudjátok róla akár élete végéig hazudhatná nektek, hogy nem passzívan jön neki a 3-400 ezer, hanem egy átlagos 9-től 17-ig tartó irodai munkából. De mivel ilyesmit nem tesz, ezért nyíltan vállalja és büszke is rá, hogy ő az eszével hamar elérte a korai "nyugdíjat", felszabadította önmagát a bérrabszolgaságból.
2. versenyző: Háttér nélkül nőtt fel, senkije nincs, emiatt saját erőből hosszú önfejlesztés árán lett az az ember, aki. Ránézésre a hátizsákos világutazó turista képe ugrik be. Kedves, tisztelettudó, illedelmes ember. Szeret kirándulni, túrázni, természetben lenni. Mellette szeret olvasni, új ismereteket szerezni, művelődni. Mivel a fogyasztói társadalmat megveti, nem öltözik divatosan, de viselkedés terén is kilóg a nagyvárosi emberek közül. Az egész világot otthonának érzi, ezért nem akar sehol letelepedni, nem hajtják olyan vágyak, hogy legyen egy háza, lakása, ezek számára szimbolikus, absztrakt fogalmak, valahol, ahol éppen a jelenben jól érzi magát, addig marad, amíg optimális számára a légkör. Megtanult pénz nélkül élni, kezdetben mert rákényszerítette az élet, mostanság pedig már ez számára a természetes és hatalmas szabadságot ad. Ami pénzt felhalmozott azt ugyanolyan jól forgatja, mint az 1-es versenyző, de pár nullával kevesebb a vagyona, viszont mivel nem vonzza őt, hogy beleolvadjon az átlagba, ez számára inkább egy biztonsági tartalék, nem érez kényszert sem arra, hogy elszórja, sem arra, hogy lakást, kocsit, egyebeket vegyen belőle.
"mivel jobb, mikor valaki úgy jellemzi magát, hogy vegán vagy keresztény vagy még sorolhatnám?"
Nekem jobban tetszik, mikor valaki azt mondja, milyen és nem azt, hogy milyen nem. Utóbbi emberekről nem tudod megmondani, mikor kezdenek el beszólogatni neked, mert túl mainstream vagy. Nekem ez nagyon olyan tinis-világmegváltós hozzáállás, hogy "én jobb vagyok, mert én nem ezt csinálom."
1- nem jönne be mert soha nem tudnám összeegyeztetni azzal a személyiségem aki szerint “nincs tovább”. Mert szerintem mindig van tivább, mindig van mit tanulni és dolgozni. Én még nyugdíj után is részmunkaidőben fogok dolgozni plusz még valahol önkénteskedni és nem azért mert munkamániás vagyok hanem mert a munka keretet ad a napjaimnak és szeretem hasznos lenni. Szóval nem.
2- az ilyen bohókám digital nomad tipusú arcoktól megkiráz a hideg mert ha az ember szeret is utazgatni, szeret olvasni, imadok olvasni és megvetem a fogyasztói társadalmat, akkor is kell egy biztos pont amit otthonnak hívhatok. Ahova hazatérhetek. Ahol leülhetek nyugodt szívvel a klotyóra mert tudom hogy tiszta :D nekem ő egy nagyon lázadó gyerekes hatást kelt, nem illenénk össze sajnos.
30/N
"Megtanult pénz nélkül élni, kezdetben mert rákényszerítette az élet, mostanság pedig már ez számára a természetes és hatalmas szabadságot ad."
Leírnád, hogy hol alszik éjszakánként, és mit eszik?
Havi 300-400 ezer forint vagyon? Hol? A miskolci cigánysoron?
Egyébként egyik sem kellene. Az első nekem nagyon konzumer életmódról tanúskodik, a második pedig valami meghibbant hippiéről. A személyiségük nem is, vagy esetleg annyira volt kifejtve, mint egy Leiner Laura könyvben - - semennyire.
11-es, nem az számít, hogy valaki induktív vagy deduktív meghatározással definiálja önmagát, hanem hogy abból a meghatározásból milyen személyiség rajzolódik ki.
A fogyasztói társadalom-ellenesség egy olyan rövid, tömör meghatározás, ami számos olyan dolgot hordoz magában, amit csak sokkal hosszabban és körülményesebben lehetne körülírni.
A másik fél megismerése pedig egyik esetben sem elkerülhető, hogy a te szavaiddal élve, tudd, hogy mikor kezd majd el beszólogatni neked.
12-es: Ha nem titok, mi a hivatásod, amit ennyire szeretsz csinálni, hogy szerinted ettől vagy hasznos és ez ad keretet a napjaidnak?
Az otthon, mint egy hely, ahova hazatérhetsz felbecsülhetetlen jelentőséggel bír egy családban és otthonban felnőtt ember életében. Aki viszont számos helyen élt, amiből sosem érzett otthonának semmit, a lakókörnyezetét mindig a kényszer és az anyagiak határozták meg, az felnőttkorában relatívan fog erre a dologra tekinteni. Mi is valójában az otthon az ő számára?
13-as: Mivel sokkal több az eszkimó, mint a fóka, vannak dolgok, amik nem publikusak.
De hogy hasznos információt is mondjak, ha az nem lenne, ami éppen van, akkor Budapesttől és a nagyvárosoktól távol még mindig akadnak olyan helyek, ahol még örülnek is annak, ha lakja valaki az ingatlant. A legnagyobb gátat mindig a bizalom és az előítéletek jelentik. Nagyon kevesen bíznak meg egy idegenben, ráadásul ha még a sztereotípiáknak sem felel meg, mert nem elég szakadt és nem néz ki eléggé rászorulónak, sőt, még intelligens is, akkor egyre szorongóbbá válunk, hiszen valami tuti nem stimmel vele.
Közben meg csak nem tudjuk elengedni azt a premisszát, miszerint nem csak egyféleképpen lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!