Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nők! A két nonkonformista...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők! A két nonkonformista férfitípus közül melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

Külsőre tegyük fel egyformák és pont az esetetek. Életkor tekintetében pedig mindkettő ugyanannyi idős, ha 22 évesek vagytok és 25 éves pasi kell akkor annyi, ha 35 évesek és 30-40 közötti, akkor annyi. Ezen a téren engedjétek el a fantáziátokat.

1. versenyző: Havi 300-400 ezer Ft korai "nyugdíja" van azáltal, hogy jól fektetett be, most több lábon áll, jól diverzifikált portfólióból ez az összeg passzívan jön neki, budapesti lakása is van, így csak a rezsire kell költenie. Aktívan nem dolgozik, helyette a szabadidejét úgy tölti el, mint egy modernkori nemes. Edzőterembe jár, utazgat, ruházat és szórakozási lehetőségek (mozi, étterem, Starbucks, stb.) teljes mértékben beleillik az átlagba, van autója is, lényegében ha nem mondja vagy nem tudjátok róla akár élete végéig hazudhatná nektek, hogy nem passzívan jön neki a 3-400 ezer, hanem egy átlagos 9-től 17-ig tartó irodai munkából. De mivel ilyesmit nem tesz, ezért nyíltan vállalja és büszke is rá, hogy ő az eszével hamar elérte a korai "nyugdíjat", felszabadította önmagát a bérrabszolgaságból.

2. versenyző: Háttér nélkül nőtt fel, senkije nincs, emiatt saját erőből hosszú önfejlesztés árán lett az az ember, aki. Ránézésre a hátizsákos világutazó turista képe ugrik be. Kedves, tisztelettudó, illedelmes ember. Szeret kirándulni, túrázni, természetben lenni. Mellette szeret olvasni, új ismereteket szerezni, művelődni. Mivel a fogyasztói társadalmat megveti, nem öltözik divatosan, de viselkedés terén is kilóg a nagyvárosi emberek közül. Az egész világot otthonának érzi, ezért nem akar sehol letelepedni, nem hajtják olyan vágyak, hogy legyen egy háza, lakása, ezek számára szimbolikus, absztrakt fogalmak, valahol, ahol éppen a jelenben jól érzi magát, addig marad, amíg optimális számára a légkör. Megtanult pénz nélkül élni, kezdetben mert rákényszerítette az élet, mostanság pedig már ez számára a természetes és hatalmas szabadságot ad. Ami pénzt felhalmozott azt ugyanolyan jól forgatja, mint az 1-es versenyző, de pár nullával kevesebb a vagyona, viszont mivel nem vonzza őt, hogy beleolvadjon az átlagba, ez számára inkább egy biztonsági tartalék, nem érez kényszert sem arra, hogy elszórja, sem arra, hogy lakást, kocsit, egyebeket vegyen belőle.

2023. aug. 5. 21:20
A kérdező szavazást indított:
1. versenyző
2. versenyző
18 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Gondolom, te a 2-es vagy, mert az 1-es személyiségéről semmit nem írtál, csak a 2-est szoptad fel.
2023. aug. 5. 21:27
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyikse.
2023. aug. 5. 21:32
 3/16 A kérdező kommentje:

Az 1-es átlagos életet mímel, csak nem munkából hanem passzív jövedelemből jön neki a pénz, tehát a személyisége is átlagos.

A 2-est pedig nem felszoptam, csak körülírtam, hogy ne jöjjön a hőbörgés, hogy hogyan lehet pénz nélkül élni meg biztos szakadt koszos csöves meg biztos élősködik mamahotelben, stb. jelezvén, hogy egyik sem igaz.

2023. aug. 5. 21:34
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

A 2-esnek az 1-es 3-400 ezrénél egy nullával kevesebb "vagyona" van? 😅

Egyébként egyik sem kéne.

2023. aug. 5. 21:38
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Az első még lehet jó fej, csak annyit tudunk meg, hogy sok a szabadideje és van pénze.

A második srác a fogyasztói társadalom megvetése mondatig még szimpi volt. :D Nem szeretem ezt az fellengzős dumát. Meg azt sem, ha valakinek nincs jövőképe.

2023. aug. 5. 21:40
 6/16 A kérdező kommentje:

4-es: A tőkéje kevesebb pár nullával, emiatt nem tud olyan nagy lábon élni.

5-ös: Sosem értettem, hogy a jövőkép miért függ össze szorosan a mókuskerékkel, illetve a kizárólag a GDP növelést szolgáló egyre silányabb minőségű és egyre kevésbé tartós anyagi javak azon célból történő fogyasztásával, hogy ezáltal ne tűnjünk ki a tömegből és ne kényszerüljünk magyarázkodni, hogy mi miért nem.

A jövőképnek szükségszerűen korrelálnia kell a tömegigényekkel? Ha attól eltér, az már nem jövőkép?

2023. aug. 5. 22:06
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
A fogyasztói társadalomnál én is elkezdtem forgatni a szemem. Utálom, ha valakinek az egy személyiségjegye, hogy valamit NEM követ/csinál/gondol.
2023. aug. 5. 23:16
 8/16 A kérdező kommentje:

7-es, mivel jobb, mikor valaki úgy jellemzi magát, hogy vegán vagy keresztény vagy még sorolhatnám?

A fogyasztói társadalom-ellenesség egy elég komplex világnézet ahhoz, hogy el tudja dönteni a másik ember, hogy el tud-e/akar-e egy ilyen embert fogadni.

2023. aug. 6. 01:01
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Az egyessel olyan mértékben tér el az életmódunk és az életről való gondolkodásunk, hogy esélytelen lenne. Én "földhöz ragadt" ember vagyok. Bemegyek dolgozni, hazaviszem a havi fizetésem, amit beosztok ésszel, hogy tudjak félre tenni. A munka után nem feltétlen vágyom a főúri murira, amit taglaltál. Sőt, igazából helyette se. Ha lenne 300 befol,óm meló nélkül, akkor is keresnék valami részmunkaidős dolgot amit élvezek, mert a hereverés egész nap nem elégítene ki. Így viszont végképp nem tudom elképzelni a közös életet, ahogy most élek.

A második még esélytelenebb. Ez a be se nevezek a futóversenyre inkább leülök a porba mentalitás teljesen idegen számomra. Még barátnak se fér bele. Az meg, hogy még mindig a hópihe effektusban szenved, külön mókás. Mint a 40-50 éves öreg rockerek, meg sildes sapkás "menő arcok". Tudni kell kinőni a lázadó korszakot.

"A jövőképnek szükségszerűen korrelálnia kell a tömegigényekkel?"

Nem. De a leendő pàréval határozottan igen.

Márpedig az "élek a mának, úgyis lesz valahogy és, ha jön az első kellemetlenség lelépek" valahogy nem fér bele nálam a felnőtt emberről alkotott képbe. Főleg nem a megbízható emberébe, akovel közös jövőt terveznék.

Mint írtam, én földhöz ragadt átlag életet élek és ennek megfelelően ilyen körben is mozgok. Innen kerülnek ki a barátaim, ebben mozog a családom, a munkatársaim és ez az a közeg, ami azokat az értékeket képviseli, amit egy kapcsolatban is elvárok.

Egyik férfi se kerülhetne szóba, bármilyen adonisz is.

2023. aug. 6. 01:08
 10/16 A kérdező kommentje:

9-es, köszönöm a kimerítő választ! Ez is egy vélemény.

Te elég céltudatosnak tűnsz, a társadalomban viszont ritka az ilyen ember.

A többség még felnőttként is sodródik az árral, nem tudja mit akar, nem akar szembenézni önmagával, önreflexiót gyakorolni, a mindfulness számára ezo-izé, a céljai vegetatív módon egybevágnak a társadalom és a reklámok által diktált célokkal.

Az én álláspontom, hogy amíg az életnek nincs egyetemes értelme és célja, hanem minden egyén magának dönti el, addig a társadalom működése érdekében az "élni és élni hagyni" morális elvek tiszteletben tartása mellett senki nem megvetendő, csak más az értékrendje.

Ha két értékrend nem passzol össze a két ember sem passzol össze. De ettől még egyik sem rosszabb a másiknál, nincs reláció kettőjük között.

2023. aug. 6. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!