Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet az önbizalmat fejleszteni?

Figyelt kérdés
Csernus azt írta a könyvében, hogy sikereket kell elérni. Csakhogy ez is relatív, hiszen mindenkinél van jobb. Egy önbizalomhianyos mindig a nála jobbakhoz fogja mérni magát és a saját sikereit ez kisebbíti. Most lehet mondani, hogy ne mérd másokhoz magad, de az önbizalomhianyos úgyis ezt teszi. Hogy lehet ebben fejlődni?

2023. júl. 16. 12:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne másokhoz mérd magad, magadhoz képest fejlődj, mindig legyél egy picit jobb - jé, ezt is/azt is meg tudom csinálni! Akkor majd legközelebb ...
2023. júl. 16. 12:18
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Rosszlányok
 3/8 anonim ***** válasza:
Pedig igaza van. Amig nem nosz ki abbol a gyermeki allapotbol, hogy masokhoz meregesd magad, addig azzal van tennivalod. Az elet mar csak ilyen, ha elakadsz valahol, akkor addig es addig ismetelteti veled a lecket, amig meg nem oldod. A pedagogiaban peldaul fontosabb lenne az egyseges osztalyozasnal, hogy mindenkit sajat magahoz merjenek, es a teljesitmenyt osztalyozzak a tudas helyett. Egy rosszabb kepessegu, vagy hatranyos helyzetu gyereknek onamgahoz kepest kell jol teljesitenie, nem a mintatanulokhoz mericskelni. Haladd meg ezt a nezetet. Kulonben meg kerj segitseget pszichologusoktol, azok majd bekerdeznek nalad, hogy miert is olyan fontos neked masokhoz valo hasonlitas, meg miert akarsz masoknak megfelelni sajat magad helyett.
 4/8 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy tudom a választ ezekre a kérdésekre.rengeteg pénzt kidobtam már pszichológusra, mégsem segített.
2023. júl. 16. 12:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Tompitani kell a racionalis latasod tudatosan, tehat nem gondolsz arra hogy nalad mennyi jobb ember van ha nem arra gondolsz vegig hogy most te vagy a legjobb mindenkinel. HajrA!
2023. júl. 16. 13:07
 6/8 Ghgj ***** válasza:

Szerintem az a célravezető, ha megtalálod a gyökerét a belső hangnak, és feloldod a gyökérproblémát.

A beszélgetéses terápia / CBT erre szinte teljesen alkalmatlan, mert viselkedésbeli változtatásokkal operál. Jártam én is, volt, amiben segített, de az alap problémáimban annyira nem hozott változást.

Én jelenleg pszichodrámára járok, a szorongásom ennek köszönhetően majdnem teljesen megszűnt, mert ott nem logikával, hanem ténylegesen érzelmekkel dolgozol és feljönnek a dolgok a tudattalanból.

Szóval én valami más típusú terápiát javasolnék. Van egy módszer, az IFS, amit saját magadnak is tudsz csinálni, nekem az is rengeteget segített, ott igazából a saját érzéseiddel/részeiddel kommunikálsz és ásol a mélyére annak, hogy mi van mögöttük. Van hozzá egy király könyv angolul, ha érdekel, írj üzit az email címeddel, elküldöm pdf-ben.

2023. júl. 16. 14:08
 7/8 A kérdező kommentje:
Mi az az IFS? Amúgy köszi a tippeket.pszichodraman gondolkodtam már.
2023. júl. 16. 14:18
 8/8 Ghgj ***** válasza:
2023. júl. 16. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!